|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
yaksu ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 05 Mar 2012 Durum: Aktif Değil Puanlar: 473 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 18 Haz 2015 Saat 11:44 |
Merhaba kadir hocam. Kızımın allerjisi ve davranışları ile ilgili çok sorum sorunum var ki nasıl özetlesem de sizi yormadan kısaca ifade edebilsem..sizin cevaplarınız bizim için çok önemli eşimle birlikte herkese sizden bahsediyoruz :) şimdiden teşekkür ederim...
1-hocam kızım 4 yaşını ekim ayında doldurcak inşallah. 3 aylıkken antalya ya tatile gitmiştik dönüşte (ankaraya kış ayındaydık) cildinde acaip derecede döküntü kaşıntı ve pullanma oldu inek sütü ve ürünleri, yumurta ve fındık ürünlerine karşı allerjisi çıktı yediğim bu ürünlerden sonra kızımı emzirdikten sonra ciltte döküntü kuruluk kuzarıklık kaşıntı ishak ve pişik oluyordu özellikle 6-13 aylıkken çok şiddetliydi ben bu ürünlere dikkat ettim yani diyet yaptım ve sadece emzirdim 28 aylık olana kadar ağırlıklı olarak anne sütü aldı siz yaşı ilerledikce azalır dediniz hakikaten de az öncw bahsettigim çoğu belirti gitti son 1-1,5 yıldırda süt ürünleri çok tüketirse akşamları zyrtec şuruo 1 ölçek veriyorum hocam lakin şöyle bir durum var yaklaşık 10-12 aydır pişik dahil bir çok belirti azaldı geçti diyebilirim fakat bazen sağ bazen sol göz kapağında veya gözünün altında arpacık gibi birşey çıkıyor çikolata dondurma gibi şeyler tükettiğinde özellikle yaz geldiği için dondurma çok tüketiyor cios tw yiyince oluyor gözünün altında morarma ve şişlik oluyor yedikkerinden kaynaklandığından eminim eşim göz doktoruna götürelim diyor açıkcası allerjik bir durum göz doktoru anlar mı ne tavsiye edersiniz? 2- hocam her istediğini yaptırmak istiyor olmadımı çok ağlıyor hele bir de yapma olmaz dedik mi iyice kıymetlendirip inat ediyor olsun diye. Hiçbir şekilde korkmuyor çekinmiyor bizden..sinir küpüne döndüm artık yemek çok seçiyor gıda allerjisinden dolayı peynire filan alışmadı yumurta süt yoğurt yer onları da nadir ve canı isterse...cips çikolata ve dondurma favori yiyecekkeri allerjiside tavan yaptığı için tüketmemesi yada en erken 2-3 günde 1 yerse gözü düzeliyor bizim ki şu an nerdeyse günde 2-3 defa bunları tüketiyor özellikle son bir kaç ayda bu şekle girdi. Özel durumlarımızdan dolayı (eşimin tayini ev taşıma anana dede yanına gelmesi kardeşi oldu vs...) ne tavsiye edersiniz hocam :( Hocam şu detay bilgiyide vermek isterim allerjisinin yani gözündeki morluk ve arpacık şişlikler şu durumlarda azaliyor.allerjisi olan ürünleri az tükettiğinde, zyrtec. Şurup kullandığımızda ve bol su içerse. Bu nasıl bir rahatsızlık nasıl ve ne zaman tamamen iyileşir yoksa kronik mi? Düzenleyen yaksu - 18 Haz 2015 Saat 12:03 |
|
![]() |
|
yaksu ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 05 Mar 2012 Durum: Aktif Değil Puanlar: 473 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 119225 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Sol gozdeki kizariklik; allerjiden ziyade; bildigin "arpacik"a cok benziyor. Bir daha oldugunde, bir dis Sarimsagin, ucunu kesip, islak yuzeyini, kirpik diplerine surun. Ertesi gun duzelirse, " Arpacik"mis deriz..
|
|
![]() |
|
Hocam arpacığa çok benziyor fakat değil çünki allerjisi olan ürünleri çok tükettiğinde mutlaka oluyor ya göz kapağında yada resim deki gibi altta oluyor bazen sağ da bazen sol gözünde.. Ayrıca arpacık bu kadar sık çıkar mı.. Yaklaşık 1 yıldır allerjinin bahsettigim belirtileri geçti bu başladı arpacık gibi şişlik, kuzarıklık ve göz altında morarma oluyor hocam allerjiden farklı bir şey olabilir mi
Düzenleyen yaksu - 18 Haz 2015 Saat 23:14 |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 119225 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Sarimsagi bir deneyin ve sonucu yazin. Gerisi ondan sonra.
|
|
![]() |
|
Denedim hocam 2 defa kirpikler dibine sürdüm zyrtec şurupta verdim şu an sabah itibariyle arpacık gibi tek top şeklinde değilde yaygın şişik ve kırmızı resimde gönderim
|
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Hocam az önce duş aldırırken farkettim boynunun altı göğsünün üstünde de minik minik sivilce şeklinde döküntü olmuş bu da ilk defa oluyor bu şekilde bebekken cildinde döküntü olmuştuda bu şekilde değil.tesim yolluyorum
Düzenleyen yaksu - 19 Haz 2015 Saat 11:52 |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|