Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Düşmeler & Çarpmalar & Yaralanmalar ve Ortopedi
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - yan basma
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumyan basma

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
mevsimrüzgarı Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 395
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı mevsimrüzgarı Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: yan basma
    Gönderim Zamanı: 01 Ağu 2015 Saat 23:19
Hocam bizim ağır vasıta hareketlendi artık sıralıyor fakat basma ile ilgili problemimiz var özellikle yatağının içinde tutunup ayağa kalkıyor ve etrafında 4 dönüyor fakat basarken ayak tabanına değil ayakların iç kısmına doğru basıyor halının üzerinde basarken de aynı şekilde yani zemin farklı olsa da basış şekli değişmiyor 15 günlükken monovit d3 4 ay kullandik sonrasında multitabsı bir yaşına kadar kullandık  doğum gününde de bir ampul d vitamini içirdim. dikkatimi çeken herhangi bir kemik eğriliği yok.zamanla düzelecek bir durum mu? 15 ayını doldurdu 11 kilo civarında
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119079
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Ağu 2015 Saat 23:20
1- Bu yasta cocuklarin ayaklari; "kofte" seklindedir, basis sekli zamanla duzelir.
2- Eger, duztabanlik varsa, bir sey yapilamaz, duztabanligin tedavisi yoktur. Eski mailleri okuyun.
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı mevsimrüzgarı Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Ağu 2015 Saat 23:23
Hepsini okudum hocam acil servis gibisiniz iyi ki varsiniz tesekkur ederiz
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı mevsimrüzgarı Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Eyl 2015 Saat 23:07
hocam yine aradan 1 ay geçmi..ş bizimki emeklerken koşuyor adeta.. ama yürümüyor.16 ayını tamamladı 11,3 kg . çevrediklerin "çene"sinden bıktım usandım. basarken hala özellikle sol ayağını yan basıyor neredeyse bileğinin üstünde ilerliyor aşağıya resimleri koymaya çalışacağım.ilk sıralamaya başladığında size yukarıda da yazmıştım hep yan basıyordu sonra sağ ayağını daha düzgün basmaya başladı. sonra kanepeye yaslanıp parmak uçlarının üstünde durmaya çalışıyordu . ama hala sol ayağını yan basıyor.bütün eski maillerinizi okudum içim gayet rahattı ama geç kalmış olmak da istemiyorum. ayağında görmediğimiz farkedemediğimiz bir problem mi var yoksa bu da diğer ayağı gibi zamanla düzelir ve düzgün basar mı?

Düzenleyen mevsimrüzgarı - 08 Eyl 2015 Saat 23:18
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı mevsimrüzgarı Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Eyl 2015 Saat 23:14

Düzenleyen mevsimrüzgarı - 10 Eyl 2015 Saat 00:28
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı mevsimrüzgarı Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Eyl 2015 Saat 23:51
Hocam bi problem var mi ayaklarındayoksa yyürümesini bekleyelim düzelirmi 
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119079
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Eyl 2015 Saat 01:31
Bu "normal" bir ice basma degil!!!
Ilk gorusmemizde; " dikkatimi çeken herhangi bir kemik eğriliği yok." demistiniz, ama burada bir egrilik var gibi.. Bir Ortopedi doktorunun gormesi iyi olur.
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı mevsimrüzgarı Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Eyl 2015 Saat 22:07

Hocam istediği zaman parmak uçlarına basıyor ama yan bastığındabu sşekilde basıyor ..hala yurumemesi bu yüzden olabilir mi koltuk altlarındantutup yurutmeye cçalıştığımızda parmak uuçlarına basıyor. egrilik varsa tedavi ne şekilde olur?
Ortopediye gittiğimizde elle muayenede anlaşılır mı yoksa röntgen vs istenirse çektirmeli miyiz?

Düzenleyen mevsimrüzgarı - 11 Eyl 2015 Saat 23:15
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.