|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
denizalpeliz ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 26 Oca 2012 Durum: Aktif Değil Puanlar: 27 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı denizalpeliz
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 20 Ağu 2015 Saat 21:36 |
Kadir bey merhaba,
Dün Öğlen vakti eliz (5yaş) Ateş'i vardı. Sabah da karnım ağrıyor diyordu. Birkaç gündür de ishali vardı. Aksan vakti Ateş'i yükselince acile gittik. Ateş 39 dereceyi. Kalpol verdiler. Gece 1 sefer su gibi kustu. Kaka ve çiş tahlili istediler. Sabah onları da verdik. Çıkan sonuçları yazıyorum: Gaitada inceleme: mukuslu alanlarda bol lökosit var ve 15-20 eritrosit görüldü. Idrar tetkiki: Lökosit esteraz: pozitif (++) Lökosit: 20-25 Bu sonuçlar doğrultusunda idrar yolu enfeksiyonu dendi ve suprax antibiyotık ( güne 1 sefer kullanılıyormuş) verdi ve ek olarak ultrason ve idrar kültürü istedi. Ultrasonu yaptırdık bişi yok dediler. Sizin fikriniz nedir?
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118654 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
![]() ![]() ![]() ![]() |
Sakin inanmayin, hepsi dumen... Idrar Tahliline bir daha bakin. Nitrit:(-) ise, kesinlikle IYE yok demektir. Antibiyotigi verirseniz, ishali daha da beter olur. Kiz cocuklarindea, bu kadar Lokosit cikmasi normaldir.
Hicbir ilaci kullanmayin, sadece bol su icirin. |
|
![]() |
|
denizalpeliz ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 26 Oca 2012 Durum: Aktif Değil Puanlar: 27 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı denizalpeliz
Kadir bey merhaba, cok tesekkürler cevabınız için. Nitrit (-) cıkmış. Antibiyotiği 2 gün kullanmış oldum, bırakmamın bir zararı olur mu? Ben kızım idrarını yaparken 1-2 kez yanıyo dediği için kandım. Yoksa sizin cevabınızı beklemeden antibiyotiğe başlamazdım. Bu arada 3 gündür de maflor kullanıyorum. İshali düzeldi biraz.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118654 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Hemen birakin.. Hastalik yapan bir "bakteri" yokki, direnc kazansin!!
Antibiyotik yaninda; Maflor kullanirsaniz, antibiyotik, Maflor icindeki yararli bakterileride oldurur. Bu sebeple: Maflor ve benzeri, "Probiyotik" ilaclar, antibiyotik kullanim sonrasinda verilir. |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı denizalpeliz
Hemen bırakıyorum çok tesekkürler, Kadir Bey...
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|