|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
lilo ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 24 Ağu 2011 Durum: Aktif Değil Puanlar: 22 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 30 Ağu 2015 Saat 14:32 |
4 yaşında atipik yüksek işlevliolduğu dşünülen otizmli kızım var. Çok şükür fiziksel herhangi bir sıkıntısı,epilepsi vb ek patolojisi de yok. Tuvalet eğitimi var. Konuşmada yaşıtları kadar iyi olmasa da mevcut. İsteklerini, duygularını anlatıyor,.Sayılar,renkler, zıt kavramlar yerinde ve zamanında kullanılıyor ama karşılıklı diyalogları az. Hafta da 10 saat özel eğitim alıyor aynı özel eğitim kurumunun anasınıfına devam ediyor.(Anasınıfı normal çocuklar ağırlıklı).Eşim ve ben öğretmen olduğumuziçin kendi okulumuzun anasınıfına kaydettirdik bu sene için fakat kararsız kaldık. Acaba 10 saat özel eğitim ve normal anaokulu mu yoksa 20 saat ( 10 u ücret karşılığı) özel eğitim ve özel eğitim kurumunun anasınıfı mı? 1. sınıfa başlamasına 2 yıl var. Şimdiden teşekkür ederim.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118401 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Konu tamda benim alanim....
Hangi Tip Otizm'i var??? - Asperger Sendromumu? - PDD-NOS'mu? - CDD mi? - Rett Sendromumu?? Eger; Otistik oldugu, 3-4 yaslarindan sonra anlasildi ise, RETT Sendromu olmasi kuvvetle muhtemel. Egitimden cok fayda gorur. Otizm kadar agir degildir. |
|
![]() |
|
lilo ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 24 Ağu 2011 Durum: Aktif Değil Puanlar: 22 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Özel eğitimcimizin dediğine göre tek sorun yerinde ve zamanında konuşma. Yani gerekirse profesör gibi konusuyor ama bazen yerinde ve zamanında değil konuşmaları.Aspergere yakın ( 2 yaşında tanı koyuldu ama raporu 6 ayönce aldık)
|
|
![]() |
|
bu arada otizm değil hiperaktivite diyen, şımartılmış psikiyatristler de oldu
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118401 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Tabii, maksat "Hiperaktivite" deyip ilac baslamak...
|
|
![]() |
|
Evet tabi, ama biz ne ilaç ne diyet kullandık.( hiperaktif çocuk işim dolayısıyla da biliyorum asla 1 saat boyunca oturup ders çalışmaz. Gökçe hiperaktif değil ama hareketli,canlı, neşeli bir çocuk) Sadece eğitimle normal çocukların seviyesine yaklaştık. 6 yaşında sıfırlayacak engeli diyorlar. Biz de gelişiminden çok memnunuz. Tek derdim bu sene mutlu olduğu bir anasınıfında olması. Özel eğitim ya da devlet.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
En muhimi, "Egitim" dir... Egitim ile; Klasik Otizm'de bile basari saglaniyor.
|
|
![]() |
|
tafa ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 22 Nis 2014 Durum: Aktif Değil Puanlar: 26 |
özür dilerim sizin sorunuzun devamına yazıyorum ama benimde 3 buçuk yaşında bi oğlum var teşhis koyulmadı ama atipik otizm belirtileri var 20 aylıkken farkettik bir süre eğitim aldık şuan çok daha iyi durumda fakat benim merak ettiğim bu hafif otizm gerçekten tan olarak iyileşirmi hocam gerçekten yaşıtları gibi olurmu en son götürdüğümüz hoca okula kadar yaşıtlarını yakalar en fazla ilerde tuhaf huyları olan bi adam olur dedi sizce doğrumu bu
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|