Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > İshal & Kabızlık & Kusma
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Kusma
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumKusma

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
suminya Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 3
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı suminya Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Kusma
    Gönderim Zamanı: 07 Eyl 2015 Saat 21:49
Hocam Merhaba
3aylik kız çocuğu annesiyim.  Kızım doğduğunda 3400 gr idi. Solunum probleminden dolayi yogun bakıma alındı ve sonrasında kalsiyum eksikliği ve idrar yolu iltihaplanması olduğu söylenerek 12 gün yoğun bakımda kaldi. 15.gunde ağırlığı 3170 oldu ve sonrasında süt sağip biberonla takviye etmeye başladım. Sonrasında emme probleminiz ortadan kalktı şükür ama gaz sıkıntımız  ve kusma problemimiz başladı ve hala devam ediyor. Doktor sap simplex ve biogaia verdi son gittiğimiz kontrolde de kusmasi hala devam ettiği için gaviscon ve motilium verdi. Sap simplex ve biogaia  kullandim. Digerlerini daha kullanmadim. Son kontrolde de 5750gr oldu. Özellikle öğle saatlerinde çok kusuyor ve akşam saatlerinde de sancısı çok oluyor. 
Uzun bır yazı oldu ama görüşlerinize ihtiyacım var hocam.

Yukarı Dön
suminya Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı suminya Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Eyl 2015 Saat 23:21
Hocam kusmasi sabah uyandiktan sonraki beslenmesi yle başlıyor ve fışkırir şekilde oluyor. Gazını çıkartmaya çalışırken boylu boyunca bana kusup yere bile çok miktarda küsmüş oluyor.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118680
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Eyl 2015 Saat 01:56
Ilk bastaki kilo eksogini kapamis. Kusmalari; cok yedigi icin. Fazlasini cikariyor, zorlamayin.
SAKIN: Verilen ilaclarin hicbirini kullanmayin... Yoksa bir daha doktorlardan cikamazsiniz.
Kusma ve Yeni Dogan ozellikleri ile ilgili yazilarimi okuyun...
Yukarı Dön
suminya Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı suminya Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Eyl 2015 Saat 20:21
Hocam öncelikle ilgilendiğiniz için çok teşekkür ederim.
Kızımın yogun bakimda geçirdiği enfeksiyon yüzünden antibiyotik kullandık. 3 cocuk doktoruna gittim hepsi de 1 sene devam edilecek dedi. Ama gittiğim çocuk nefroloji uzmanı 2ay sonraki idrar kültürü de temiz çıkarsa antibiyotik kullanımını bırakacağız dediği için 2 hafta önce bıraktık antibiyotik.  Hocam hiç istemeyerek ama doktorlar mecburuz dediği için onca zaman kullandım antibiyotik. Şimdi kızım için ne yapabilirim? Onca zararı var antibiyotik in. Zararlarını minimuma nasıl indirebilirim bu saatten sonra. Dediğiniz gibi d vit haricindeki hepsini çöpe attım. 
Ilgıniz için tekrar çok teşekkür ederim. 
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118680
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Eyl 2015 Saat 05:08
Eski idrar tahlillerine tekrar bakin.... NITRIT:(-) olanlarda IYE YOK DEMEKTIR..

Turkiye'de, son 5 seneden beri idrarda 3-5 Lokosit goruldu diye IYE teshis etme salakligi uygulaniyor.. Ne kadari salaklik, ne kadari sahtekarliktir, onu bilemem...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.