|
|
Yanıt Yaz
|
Sayfa 12> |
| Yazar | |
iremkuzeyildiz
Üye
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı iremkuzeyildiz
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Konu: Gelismede gerilemeGönderim Zamanı: 08 Eyl 2015 Saat 11:38 |
|
Hocam merhaba dun oglumun gozu icin size danismistim verdiginiz damlayi kullaniyorum cok sukur akmasi durdu ve gozu acildi biraz size cok tesekkur ederim.
Size tekrar bisey sormak istiyorum oglum 9.11.2014 te 36 haftalik 2800kg 49 cm olarak dunyaya geldi suan 10 aylik 8400 kg 77 cm som 4 aydir hic kilo almiyo hemn ek gida hemde anne sutu aliyor istahlida bi cocuk cok guzel yemek yer ve surekli emer..bi hastaligi falan olabilirmi sizin degerlerinize gorede zayif evet o kiloda dogmadi ama yasitlarini yakalamistik her ay 1 kilodan fazla aliyodu duzenli olarak |
|
|
Irem.kuzey
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 08 Eyl 2015 Saat 18:42 |
|
Gunluk sut miktarina dikkat edin... Anne sutu haricinde, aldigi sut/sutlu gida toplami:600ml'den az olmasin.
Yemeklerle cocuk beslenmez... Beslenenler de, Aksaray esnafi gibi kiytirik olur, 20'sini, bir Irland'li hizaya sokar.. Nerde kaldi, tarihteki; " Turk gibi kuvvetli" lafi ve bu lafi icad edenler, Fransiz lardi..O zamanin Turk insanlari; et yer, sut icerdi.. Simdikiler gibi, Makarna ile beslenmezlerdi... |
|
![]() |
|
iremkuzeyildiz
Üye
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı iremkuzeyildiz
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 08 Eyl 2015 Saat 19:12 |
|
Hocam kendi yaptigim yogurttan yediriyorum hergun 2 cay bardagi kadar yiyor.kahvaltisinda bir dilim peynir yer bunlara ek olarak her gun yarim muz yiyor yaninda armut veya seftali sebze yemeklerinde mutlaka et tavuk veya kiyma biri olur dedigim gibi zaten cok istahli bunlara ek anne sutu aliyor
|
|
|
Irem.kuzey
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 08 Eyl 2015 Saat 19:50 |
|
Toplamda; sut/anne sutu/ sutlu gida; 600ml den az olmasin, yoksa buyumesi riske girer.
Gunde bir cesit meyva verin ( onunda eger simdiki muzlar gibi iri ise yarisini, hatta ucte birini verin. .. Ayni gunde; hem muz, hem armut, hem seftali verilmez.. Verilirse, karni doyar buyumesi-gelismesi icin sart olan sut ve eti alamaz.. 9. Aydan sonra: Gunde 1 ogun kahvalti(sut icinde bulamac seklinde veya ayri ayri, sut ile beraber) Gunde 1 ogun; kiymali sebze yemegi veya corba. Gunde 1 ogun Muhallebi, Gunde 1 defa, yarim MUz veya Yarim Seftali. Akca armudu; iki tane yiyebilir. Gerisi, sut olacak... Anne sutu son damlasina kadar verilecek. Tabii anne sutu yeterli ise, yukardaki gidalarin HICBIRI GEREKLI DEGILDIR.. 2 yas bitene kadar sadece anne sutu alan 6 hastam oldu. Lutfen Turk doktorlarinin sacmaliklarini dinlemeyin. |
|
![]() |
|
iremkuzeyildiz
Üye
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı iremkuzeyildiz
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 08 Eyl 2015 Saat 20:14 |
|
Peki hocam bikac defa sut denememiz olmustu ama biberonu hic agzina almadi bardakla veya kasikla vermeyi denedim biraz icti biraz tukurdu ama bundan sonra cok daha dikkat edicem..dedihiniz gibi gunluk ohunlerini kahvalti yogurt sebze meyve ve gece yatmadanda muhallebi olarak veriyodum aralardada anne sutu ne kadar isterse o kadar emiyo ama bunlara ek sut uzerinde durucaz..suqnda ek vitamin falan kullanmam gerekirmi
|
|
|
Irem.kuzey
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 09 Eyl 2015 Saat 05:06 |
|
Gerekmez. Eski mailleri okuyun.
|
|
![]() |
|
iremkuzeyildiz
Üye
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı iremkuzeyildiz
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 16 Eyl 2015 Saat 10:14 |
|
Hocam merhaba sizin dediginiz bealenme seklini ogluma uygulamaya calisiyorum gunluk 600 ml sutu tamamlamak icin 200 ml yogurt yediriyorum kahvaltiaina ve corbaaina sut koyuyorum gecede 200 mlden muhallebi yapip yedirmeye calisiyorum ama bizde farkli bi sikinti ortaya cikti artik yemekleri yemiyor dakikalarca agzinda tutuyor aonrada tukuruyor yemek saatlerimiz iakence olmaya basla kiyametleri kopariyor ne yapmaliyim ne onerirsiniz bana bi sorum daha olacaka gunluk sut miktari anne sutuyke birlikte 600 ml mi olmasi gerekiyor bu kadar zorlamama ragmen en fazla 400.450 ml icirebikiyorum anne sutu haric
|
|
|
Irem.kuzey
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 16 Eyl 2015 Saat 18:46 |
|
Yemesin... Daha iyi. Bu; "yemek muhabbeti" eskiden cok cocuklu evlerde, isi ucuza cikarmak icin uydurulmustur...
" Sutu kes, karavanaya tabi olsun!!!" Anne sutu+ sut=600ml veya daha fazla olacak.. |
|
![]() |
|
Yanıt Yaz
|
Sayfa 12> |
|
Tweet
|
| Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|