Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Testler & Tahliller & Teşhisler
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - b12 ve demir eksikliği
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumb12 ve demir eksikliği

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
eflalim Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 121
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı eflalim Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: b12 ve demir eksikliği
    Gönderim Zamanı: 18 Eyl 2015 Saat 21:07
İyi günler dr bey, 8,5 aylık oğluma bugün kan tahlili yapıldı, iki ay önce özel bir klinikte kan tahlili yapılmıştı ve b12 eksikliği olduğu söylenmişti, sonucu bize göstermedikleri için ve aynı teşhisin yeğenimizede yapılması aynı ilaçların verilmesi sonucu şüphelenmiştik ve b12 iğnesini yaptırmamıştık, tahlil sonucunu sizede sormuştum.

Bugün kendi doktorumuza gittik durumu ona da söyledik, aşırı terlemesi var ve cildi soluk duruyor bebeğimin, doktorumuz yeni tahlil istedi ona göre b12 eksikliği var mı ilaç gerekiyor mu karar verelim dedi.

Tahlil fotoğrafını ekleyemiyorum şimdi, o yüzden yazıcam

Demir        - 26 -   referans aralığı 28-141
b12          - 167 -   referans aralığı 197-771
Ferritin      - 7 -    referans aralığı 30-400

HGB           - 9.6-   referans aralığı   10.3-12.7
HCT           -30.4 - referans aralığı   30.9-39.3
MCV           - 67 -   referans aralığı   71-84
MCH           - 21 -   referans aralığı   23-29
RDW           -17.3-   referans aralığı   10.8-14.6
MO%           - 13 -   referans aralığı   4-12

düşük ve yüksek çıkan sonuçlarını yazdım sadece

Yukarı Dön
eflalim Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı eflalim Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Eyl 2015 Saat 21:09

Yukarı Dön
eflalim Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı eflalim Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Eyl 2015 Saat 12:18

yazılar silik çıkmıştı düzeltmeye çalıştım

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117990
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Eyl 2015 Saat 19:48
Dusmussunuz bir tezgahin icine, "Doktor-Laboratuvar-Eczane" ucgeninde dolanip duruyorsunuz..

- Bu kadarlik HGb dusukluklerine demir tedeavisi gerekmez, zira bunlarin cogu gecirilmis enfeksiyonlara baglidir, enfeksiyonun gecmesi ile 1-2 haftada HGb duzelir.
- B12; en cok suistimal edilen ve sahtekar doktorlarin da en cok sevdikleri bir konudur..
B12 eksikligi olabilmesi icin, bir sahis:
* ya asiri vejeteryan olacak
* ya midede Intrensek Faktor eksik olacak (Pernisiyoz Anemi gibi) oda cocuklarda olmaz.
* Ayrica da; once "Megaloblastik anemi" gorulecek, ancak ondan sonra, dusunulur...
Kaldiki sizde; MCV yuksek degil dusuk... Hangi geri zekali dusuk MCV olan bir hastada B12 seviyesi baktirir ki!!!

Turkiye'de cidden, Tip egitimi artik Orta Caglarin bile gerisine inmistir. Bu kadar salakligi dunyada artik bir tek Turk doktorlari yapiyor..
Her seyi unutun, bir daha da bu salak doktorlarin uydurmalarina kanip, bu uckagitci Laboratuvarlarda tahlil filan yaptirmayin... Bunlari hepsi CETE!!

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 19 Eyl 2015 Saat 19:52
Yukarı Dön
eflalim Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı eflalim Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Eyl 2015 Saat 19:58

Doktor bey dünden beri bakıyorum cevap yazdınız mı diye, kan damlasıni kullanmadığım için kendimi suçlayip durdum, bu gittiğimiz dr devlet hastanesinde henüz sonucu göstermedik ama biri aracılığıyla ulaştık endişelenmesinler önemli bir şey yok bayram sonrası tedaviye başlarız demiş. 
Dünden beri neden olur diye okuyoruz eşimle, lösemi bile geldi aklımıza,  birde sadece emiyor, benden yeterince demir b12 alamama gibi bir durum söz konusu olur mu
Aşırı terlemesi neden olur peki
Bu durumda yine ilaç kullanmamıza gerek yok o zaman, eşim kabul etmez bebeğime kullanmaktan öte benim de kan değerletime baktırıp beni tedavi ettirmeye karar verdi de!

Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Eyl 2015 Saat 20:33
Butun bunlarin sebebi; "asiri terlememi"????

Ben size ne diyeyim!! Bu mevsimde, cocuklara sadece tek kat penye giydirmek yeterlidir. Oyle, anneanne, babaanne laflarina kanip; bu mevsimde, cocuga, yelek, takke,corap giydirirseniz, tabiiki terler.
Terlemenin; Demir veya B12 ile hicbir alakasi yoktur.. Yapilanlarin tamami sahtekarlik olup, bir hesap edin bakalim sizin bu "terleme" merakiniz simdilik size kaca maloldu??

Ne diyeyim.. Bakin diyorum, boyle ivir-zivir sebeplerle, Turkiye'de Cocuk doktorlarina gitmeyin..
Benim yazilarimi okuyun ve evde kendiniz halledin. Halledemediginizi de bana sorun.
Yoksa, bu sahtekarlara, buyuk paralar odersiniz..

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 19 Eyl 2015 Saat 20:34
Yukarı Dön
eflalim Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı eflalim Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Eyl 2015 Saat 10:08
Tek kat çıt çıtlı bodyle duruyor üstünü bile örtmüyorum uyurken soğukta da aynı sekilde terliyor, yapısı böyle diye düşündüm açıkcası çevre baskısı sonucu endişelendim, göz altları mor tenide soluk olunca şüphelendik. Para için gereksiz tahliller yapıldığı için özele gitmeyi bıraktık, devlette ki bu doktorumuza geçtik, kilosu için endişeleniyorduk alması durunca geçen ayda kilo verince, bu ay 600 gr almış 8600 71 cm olmuş, doktorumuzda anne sütü alan bir bebek için kilosu çok iyi,ek gıda almamasında önemli değil önemli olan süt diyor,sizin söylemlerinize yakın söylemler olduğu için bu doktoru tercih etmiştim.

Düzenleyen eflalim - 20 Eyl 2015 Saat 10:11

Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Eyl 2015 Saat 19:44
Iyi etmissiniz..
Bunca hakaretlerden sonra, anca bu kadar duzelebildiler. Daha 40 firin ekmek yemeleri gerekiyor.
Ingilizce bilmeyen doktorlarin isi dahada zor..
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.