|
|
Yanıt Yaz
|
| Yazar | |
aoyazici
Üye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Konu: geçmeyen hırıltıGönderim Zamanı: 22 Eyl 2015 Saat 03:50 |
|
Hocam Merhaba,
Oğlum 1 yaşına henüz girdi. 79,5 cm ve 10.400 gr. 16 Ağustos'ta herpangina atlattı. Sonrasında burun akıntısı başladı ve yerini hırıltıya bıraktı. Serum fiz. + bal + limon+ıhlamur veriyorum. Bugün 3 gün 2*2 iliadin kullandık burun tıkanıklığı için ve nispeten daha iyi. Ancak hırıltısı geçmedi. Özellikle besin alımı sonrasında artıyor. Burunu bloke etsem de hırıltı devam ediyor. Elimi sırtına koyduğumda özellikle sırt ortasında yoğun bir şekilde hissediyorum. Gözlerinin altı morardı. Öksürüğü gece 1-2 kere ve sabah kalktığında 1 kere oluyor. Bugün öksürdüğünde ağzına kıvamlı açık sarı renkte balgam geldiğini gördüm ama çıkaramadığından yutuyor tekrar. Burun ve boğazı dolu dolu. Burun aspirasyonuna kesinlikle izin vermiyor. Doktoru ciğerler temiz ama boğazında virütik enfeksiyon var. Antibiyotik yazıcam 2 gün daha durum devam ederse bakteriyel durum gelişebilir elinizde bulunsun dedi. Boğazında "P" ile başlayan bir şey var dedi ama Hocam oğlum ağladığından ne dediğini tam duyamadım.Ayrıca Mayıs ayından beri çok terliyor. Geceleri 6-7 kez üstünü değiştiriyorum.Hırıltı için diğer doktorumuz 2*5 zatiden damla önermişti ancak doğumundan itibaren ilk 8 ay karaciğer enzimi ALT yüksek seyrettiğinden korkup kullanmadık. Yavrumu ilaçsız büyütmek istiyorum ama bir şeyi atlayıp gereken yerde kullanmayıp yavruma zarar vermek de istemiyorum. Hocam diğer bir husus; açlık kan şekerini ölçüyorum dün 103,bugün 121 çıktı. Bugün tokluk 2.saat 103 çıktı yine.. Her ay düzenli 600 gr-800 gr alırdı temmuzdan beri kilo almak bir yana 250 gr verdi. Görüşünüz nedir,ne yapmamızı nasıl bir yol izlememizi önerirsiniz? Teşekkürler.. Düzenleyen aoyazici - 22 Eyl 2015 Saat 04:11 |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 22 Eyl 2015 Saat 05:37 |
|
1- Gerekirse, 3 gun kullandiktan sonra, 1 gun ara verip tekrar 3 gun Iliadin kullanin...
2- SAKIN: Antibiyotik kullanmayin... Her gun 2-3 defa anlatiyorum.... Agizda koku ve dilde pas yoksa Antibiyotik gerekmez. 3- Eski mailleri okuyun.. 4- SAKIN: oksuruk varken, Zaditen kullanmayin. Sahtekarligin 1. Safhasidir. Eski mailleri okuyun. 5- Aclik kan sekeri; en az 8 saat ac kaldiktan sonra bakilir. Her seferinde, elini yikayin.. O eli ile biskuvi tutsa sekeri yuksek cikar. Eski mailleri okuyun.. Serum fiz. + bal + limon+ ColdMix kullanin. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 22 Eyl 2015 Saat 05:38 |
|
![]() |
|
aoyazici
Üye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 02 Eki 2015 Saat 17:21 |
|
Hocam merhaba,
Sadece dediklerinizi uygulamaya çalışarak ilaç kullanmadan devam ediyorum. Paylaşmak ve görüşünüzü almak istediğim hususlar var. Öncelikle öksürüğü gün boyu 1-2,gece de 1-2 gibi. Hırıltısı devam ediyor. Eforla ve besin alımıyla artıyor. Gün içinde sürekli yutkunuyor ve ağzına bir şeyler geldiğini farkediyorum. Hem gündüz hem de gece çok salyası var. Serum fiz. uygularken ve burnunu asite ederken çok zorlanıyoruz çok ağlıyor. Hırıltısını elimi sırtına koyduğumda hissedebiliyorum tam da sırtının orta kısmından itibaren 4 parmaklık alanda. Sizce bronşit mi? Sizce reflüsü mü var? Hırıltıya reflü neden olur mu? Ne yapmamızı önerirsiniz? Teşekkürler |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 02 Eki 2015 Saat 19:33 |
|
Gribin, sonuna yaklasmissiniz.. akinti koyulastigi icin, boyle bulgular olmasi normaldir.,Ama, Turk doktorlarina sorarsaniz, bunlarin tamami;Astim, Bronsit veya Bronsiolittir... Reflu ile ne alaksi var??? Zaten gunumuzde, her hastaya Ya Astim ve benzerleri yada Reflu derler. Baska hastalik bilmezler.
Ilaveten; Sicak su buhari tatbik edin, buharli banyolar da iyi gelir. Hicmi eski mailleri okumadiniz?? |
|
![]() |
|
Yanıt Yaz
|
|
|
Tweet
|
| Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|