Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Kulak & Burun & Boğaz & Göz
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - hırıltı
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumhırıltı

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
asilkim Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 30
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı asilkim Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: hırıltı
    Gönderim Zamanı: 05 Eki 2015 Saat 10:11
Hocam Merhaba, 
Benim 8 aylık oğlum var. yaklaşık 1.5 ayda bu 3. hırıltısı. daha önceki ikisinde öksürük vardı. Bu sefer öksürük yok ama hırıltısı çok fazla. Genel olarak keyfi yerinde, yemesi İçmesi emmesi uykusu sıkıntılı değil. Sadece uyurken hırıltı yok. gelişimini takip eden doktoru bu kadar sık tekrarlamasının nedeninde alerji olabilir dedi. Bundan önce ventolin hava ve şurup verin dediler ama ben vermedim. limonlu bal verdim, geçmesi 10 günü buluyor. tam geçti derken iki üç gün sonra  tekrar başlıyor. 
Bu sefer alerji olup olmadığını görmek için bir ay zatiden damla ve  sıngulaır pediyatrik toz verdi. eger geçmezse göğüs has. doktoru bir görsün şuan için gerek yok dedi. ultrason röntgen istemedi. Happy Wheezer  dedi ama ne olduğu hakkında bilgi vermedi. napalım hocam verdiği ilaçları kullanalım mı? hava vermeye şuan gerek yok dedi. neden bu kadar hırıltı olur? altında yatan başka bir hastalık olabilir mi? siz kullan demeden ilaç kullanmak istemiyorum. saygılar..

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118114
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Eki 2015 Saat 20:03
1- Turk doktorlari; her seye Allerji derler... Baska bir halt bilmezler..
2- SAKIN verdigi hicbir ilaci ne alin, nede kullanin, hepsi sahtekarlik..
3- Siz hic; Turk doktorlarinin, Grip teshis ettiklerin gordunuz veya duydunuzmu?? Onlar her oksurene, ya allerji, Ya Astim, yada Bronsit derler.
Her Grip, iyilesirken, akintinin koyulasmasi ile boyle hiriltilar yapar, normaldir. Bu sahtekarlarda, bu hiriltilari Astim diye degerlendirir.. Tabii, Ventolin ve Kortizonlu spreyler verilince, bu hiriltilar gecer ama, Kortizon etkisi ile; VIRUSLAR iyice akcigerlere yerlesir..
Bu sahtekliklarin nasil 3 Safhada yapildigini eski maillerden okuyup ogrenin.. Onumuz kis, yoksa sizi daha cok yolarlar..
Yukarı Dön
asilkim Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı asilkim Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Eki 2015 Saat 18:56
Hocam Merhaba
verilen hiçbir ilacı almadım ve kullanmadım. Fakat hırıltılar hala devam etmekte. sadece hırıltı neden olur? doğduğundan bu yana (8 aylık) hırıltılı.. öksürük tek tük, uykusu emmesi normal, keyfi yerinde. sadece dışardan çok rahat duyulacak seviyede hırıltı var.. normal gripten astım yada bronşit, bronşioliti nasıl ayırt ederim.. Bu 2. çocuğum, ilkinde hiç böyle hırıltı olmadığı için anlayamıyorum açıkcası.. hastaneye gitsem tanı da tedavi için verilecek ilaçlar belli.. ben sadece hırıltılı sebebi gerçekten astım olabilir mi yada nasıl ayırt ederim onu öğrenmek istiyorum. nefes alırken ve verirken hırıltı çok net
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Eki 2015 Saat 20:03
Astimda, on planda olan; "Sikintili Nefes Verme" dir.. Hirilti veya oksuruk; ikincil bulgulardir ve her zamanda olmazlar..
Sicak su buhari iyi gelir, Eski mailleri okuyun oyle uygulayin.
Yukarı Dön
asilkim Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı asilkim Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Eki 2015 Saat 20:17
Hocam bugün daha da dikkat ettim..nefes alırken sıkıntı yok, nefes verirken ıslık sesi ve hırıltı var..Doktorun verdiği ilaçları kullanalım mı? sıcak su buharı biraz iyi geldi ama hırıltı özellikle hareket ettiğinde, emeklediğinde had safhada.. üstteki mesajımda yer alan ilaçları alayım mı? sizce astım yada bronşiolit mi bizdeki hırıltı?

Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Eki 2015 Saat 23:40
SAKIN< bahsi gecen ilaclari kullanmayin. Sadece; Serum fiz, sicak su buhari ve Limonlu bal kullanin, ColdMix damlatin.
Eski mailleri okumadan sual sormayin.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.