Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > İshal & Kabızlık & Kusma
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - kusma ve kilo alamama
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumkusma ve kilo alamama

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
ipek81 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 11
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı ipek81 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: kusma ve kilo alamama
    Gönderim Zamanı: 13 Eki 2015 Saat 15:43

Dr. Bey merhaba

Arkadasımın kızı için yazıyorum. 27 nisan 20015 dogumlu 2870 gr 49cm olarak dogdu. Dogumdan sonra amniyo sıvısı yuttugu ve sürekli kustugu için 2 kez midesi yıkanıyor ilk ay 1700gr 2. ay 1 kilo 3. ay 700 gr ve 4. ayın da ilk haftalarında kilo alıyor. Son 1 ayda 180gr almıs fakat şu bi kac günde onu da vermiş.

Bebek 2. aydan itibaren kesik kesik gaz çıkarmaları başlamış gündüz en fazla 1 ya da 2 kez 40 dakikalık uykuları oluyor 5. aydan itibaren çok şiddetli kusmaları başlamış daha öncden az miktarlarda günde 3 kez falan kusuyormuş dr. Reflü teşhisi koymuş. İlaçları bir hafta kadar kullanmışlar faydası olmayınca bırakmışlar verilen ilaçlar gaviskon ve motilium. İdrar tahlili de yapılmış normal denilmiş. Şu anki kilosu 6650 gr

Çocuk sürekli kusuyor ve son bir aydır kilo alamıyor ne yapmalarını tavsiye edersiniz. 

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 118650
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Eki 2015 Saat 23:35
YENI DOGAN'DA REFLU OLMAZ... Bunu o aptallara soyleyin... Gitsinler bir kitap acip okusunlar.

Premature dogan bir bebekle, normal bir Yeni dogan bebegin beslenmeleri farklidir.

Bu kiloda dogan bir bebek, GUNDE: en fazla 300ml mama veya anne sutu alir.
EGER: Su andaki kilosu;7 kilo'dan fazla ise, kesinlikle asiri beslendigi icindir..
Eger; bir hastalik kusmasi olsa idi, hala 3kilo civarinda olurdu.
SAKIN, o aptal doktorlarin hicbir dediklerini yapmasinlar.
cocuk gayet iyi, sadece anormal fazla beslendigi icin, anormal kilo almis, kusmalari asiri beslenmesine bagli. Biraksinlar, acikip, aglayinca beslesinler zorlamasinlar, kusmalari hemen gecer. ,

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 13 Eki 2015 Saat 23:36
Yukarı Dön
ipek81 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı ipek81 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Eki 2015 Saat 01:23
  •    Merhaba Kadir Bey ben arkadaşımın bahsettiği arkadaşım.mailimizdebazı noktaları eksik bırakmışız   sanırım.
  •    Kızım38+4 te doğdu.yani prematüre değil, ilk ay o kadar nasıl aldı ben de anlamadım. hastaneden 2700 le çıkmamıza rağmen 2 günde doğum kilosuna döndü. yenidoğan sarılığı olduğu için 2-3 saatte bir emziriyordum gecede 2 defa istedikçe zaten uyandırmıyorduk.ilkay kakasını 4-5 defa maillerinizde bahsettiğiniz gibi altın sarısı şeklinde yapıyordu.2.ay 4-5 günde bir yapmaya başladı kabız olduğunu hiç düşünmedim.
  •      Problemimiz doğduğundan beri vardı aslında  uyanık kaldığı zamanlarda hep  huysuzdu.2.ay ile 4.ay arasında gündüzleri de uyuduğu söylenemezdi sürekli kesik kesik gazlar çıkartıyordu kaldır-yatır,kaldır-yatır. kusması 2-3 defa az kesik kesik oluyordu fazlalığını çıkarttığını düşünüyordum. uykuya daldığında ise sürekli ağzına gelip geri yutuyordu. sizden bihaber olduğumuz için kullanmadığımız gaz gidericiler kalmadı zinco ile başlayıp sapsimplex  nursharveys falan filan. 4.ayda ne zaman ki yardımlarımızla gündüz 2-3 saat öğlen uykusu uyumaya başladı tamam derdi gazmış dedik. fakat 5.aydan gün almaya başladı bilmiyorum ortam değişikliği etkiler mi ailemin yanına bursaya gitim giderek artan şiddetli kusmalarımız başladı.
  •     Bu aydan itibaren kilo alımı nerdeyse durdu.5.ay 50 gr.aldı. 6.ayın ilk haftası 180gr. aldı fakat onu da geri verdi.8 gün sonra 6 aylık olacak doktor kısmını anlatmıştım reflü demişti. Sizin mailinizden sonra çok emzirdiğimi düşünerek tek ğöğsümü  vermeye başladım fakat bu sefer de çok huysuzlanmaya başladı. buşekilde2 saat beklettim sonra diğerini emzirdim bu 2 saat içerisinde taksit taksit bütün emdiklerini kustu. en son akşam 8 de emzirdim 4te uyandı tek ğöğsümü verdim sabah 8 de uyandı 1 saat içerisinde 4 te emdiklerini kustu midesinin boşaldığından emin olduktan sonra 9 da emzirdim bu şekilde tek göğüsle akşam 8 e kadar 4 kez emzirdim fakat hep durum aynıydı üstelik tam doymadığı için de çok huysuzdu. kakası dabu zamana kadar çok nadir yeşil oldu. hep hardal sarısı gibi yapıyor. 
  •      Biliyorum çoook uzun bir mail oldu yoğunluğunuzun da farkındayım yardımcı olursanız sevinirim. bütün maillerinizi okuma fırsatım olmadı ama mide ile ilgili bir spazmdan bahsetmişsiniz kızımda da öyle bir durum oabilirmi? ve hala kilosu 6650 gr,kafası 42 cm,boyda 62 cm.
Yukarı Dön
ipek81 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı ipek81 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Eki 2015 Saat 01:30
Ve son olarak midesinden sürekli gurultulular geliyor kusarken de hıık diye ses çıkartıyor size yazmadan önce de bu şekilde  kusuyordu.fazlalıklarını kusuması 1 saat sürer mi ki fazlalıksa eğer neden kilo alamıyor olabiliyor bu son 2 ayda .ya da bu şekilde emzirmeye bir süre daha mı devam etmeliyim cevabınız için şimdiden teşekkürler.

Düzenleyen ipek81 - 19 Eki 2015 Saat 01:38
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 118650
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Eki 2015 Saat 08:03
Sizde, Aptal doktorlarin gazina gelmissiniz...
1- Bebek sariliginin, beslenme ile hicbir alakasi yoktur.. Turk doktorlarinin uydurmasidir.
2- Ilk 3 gunden sonra zaten Fototerapi siniri: Total Bilirubun:20mg/dl'ye, 5.gunden sonra T.B.:25mg/dl'ye cikar.
3- Gazini iyi cikarin, Gaz ile ilgili Videoyu seyredin..
Lutfen okuyun.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.