|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
oztel ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 27 Kas 2014 Durum: Aktif Değil Puanlar: 161 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 13 Eki 2015 Saat 12:41 |
sayın doktorum 2 gün önce 2 yaşındaki kızım başka bir belirti olmaksızın ateşlendi,hiçbir ilaç vermedim ertesi gün ateşi kendiliğinden düştü,sonra el ve ayak parmaklarında,boğazında,ağız çevresinde,poposunun etrafında ve genital bölge üzerinde kızarıklık ve su dolu baloncuklar oluştu,ayrıca gereksiz yere ağlıyo uyuyamıyor ve çok huysuz,doktora götürmeden internette biraz araştırma yaptım ve el ayak hastalığı diye ilk kez duyduğum bir hastalığa rastladım.bugün doktora götürdük aynı teşhisi koydu viral bir hastalık dedi ama ona rağmen boğazı için antibiyotik yazıyorum dedi,şu ana kadar hiçbir yazılan antibiyotiği kullanmadım bana yol gösterir misiniz ateşi yok şu an sadece ara ara resmen ağlama krizlerine giriyor,iştahı da çok kötü değil,doktor 3 gün içinde durumu daha kötü olabilir boğazı bir şey yiyemeyecek hale gelebilir 10 gün sürer bu durum dedi,açıkçası biraz korkuttu beni.bana yol gösterin lütfen,yazdığı ilaçlar ceclor 250 mg,stilex jel,solerat jel.herzamanli gibi siz şu ilacı kullan demeden hiçbirini kullanmıycam,saygılar.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118149 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
SAKIN, Antibiyotik kullanmayin...
Her hangi bir tedavisi yoktur, 1 hafta surer ve kendiliginden duzelir. Iyilesince, istahi artacak merak etmeyin. O verilen ilaclarin hicbirini kullanmayin, cok gereksizler. Atesini bile dusurmeyin, ates sayesinde hastalik daha kisa surer. |
|
![]() |
|
oztel ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 27 Kas 2014 Durum: Aktif Değil Puanlar: 161 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
çok teşekkür ederim hocam,birkaç sorum daha olacak cevaplayabilir misiniz?doktora gittiğimizde boy ve kilosuna bakıp alt sınırda dedi(2 yaşında kız boy 85 kilo 10) kontrole geldiğinizde bu konuya da eğilelim dedi,kızım öyle çok iştahsız değil ona rağmen alt sınırda oluşu moralimi bozdu,siz ne tavsiye edersiniz takviye edici bir şey kullanmamı gerektirecek durumda mı?
Diğer sorumda;kızımı yaklaşık iki haftadır kreşe vermeye başladım yaşı küçük olmasına rağmen mecbur kaldım,bulunduğum şehirde güvenebileceğim bir tanıdığım yok,kızımı her bırakışımda çok ağlıyor bu durum beni çok üzüyor,bu el ayak rahatsızlığı başlamadan önce çok agresifleşmişti,ağlama krizlerine giriyordu,normalde çok sakin bir çocuktur,sonra bu hastalığın belirtileri arasında olduğunu gördüm,şimdi kafamda hep acabalar var,bu hastalıktan dolayı mı agresifti yoksa kreşe bırakıyor oluşumdan mı?ilerde bu olayın onda bir travma yaratmasından çok korkuyorum bu konuda ne yapmalıyım alışma sürecine girmesini mi beklemeliyim?nasıl bir tavır sergilemeliyim?kızımı her bırakışımda onu gelip alacağımı mutlaka vurguluyorumher seferinde ama çok küçük işte henüz idrak edebilecek yaşta değil maalesef. |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118149 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
1- Krese diger cocuklar gibi, zamanla alisacak..
2- 1cm boy fazlasi var. 1.7kg eksik biraz bana garip geldi, baska bir yerde tekrar kilosunu olcturun. Beslenme ve istah ile ilgili mailleri okuyun. |
|
![]() |
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
cevabınız için teşekkür ederim doktor bey,bugün kontrolü vardı kızımın,doktor;boğazında biraz daha kızarıklık var verdiğim antibiyotiğe iki gün daha devam edin hiçbir şeyi kalmamış dedi!!tabi sayın doktorum sayenizde ben zaten hiç kullanmamıştımki o yazdığı ilçları,bunu doktora söylemedim tabi :) iyiki varsınız sayın doktorum çok sağolun tekrardan.
müsaadenizle boy kilo konusunda da sorum olacak,en son size yazmıştım kızım 2 yaşında boyu 85,kilosu 10.siz garip buldum demiştiniz bugün aynı yerde tekrar ölçüm yaptırdık kilosu 10.750 çıktı ama direk 10 kilo dedi giysi o kadar farkediyor mu şaşırdım biraz ama neyse kan ölçümü de yaptırdık wbc9.39,hgb 10.6 çıktı(1 hafta önce el ayak hastalığı geçirmişti)doktoru gelişimi geride dedi ayrıca kansızlık var dedi.kızımın boyu özellikle hep ortalamanın üstünde olurdu neden gelişimi yavaşladı bilmiyorum iştahsız da değil.doktor bey bu tahlil sonuçlarına göre ferro sanol, octomar(3 ay kullanım)ve gıda takviyesi pediasure plus yazdı(bu son yazdığı biraz işkillendirdi beni açıkçası ticari amaç mı var diye)sizden tavsiye almadan kullanmıyorum doktor bey öneri ve yönlendirmelerinizi bekliyorum,saygılar. |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
SAKIN: soylenenlere inanmayin. Bu mevsimde giyilen elbiseler, en fazla 200gram gelir.
2 yas icin, HGB alt siniri:10.5g/dL'dir.. Namussuzlar, Eriskin "Referans degerleri" ile halki kazikliyorlar. Kizinizda, kansizlik filan yok, onun gayesi baska!! SAKIN: Verilen ilaclarin hicbirini kullanmayin. Kasten kilosunu dusuk gosteriyorlar. Baska bir yerde kilosunu olcturun. |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|