Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Kulak & Burun & Boğaz & Göz
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - otit
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumotit

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
ecrinelam Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 98
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı ecrinelam Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: otit
    Gönderim Zamanı: 14 Eki 2015 Saat 14:10
 Sevgili doktorumuz;
20.5 aylık oğlum, ptesi günü akşam üstü bi anda ateşlendi. İlk ölçüm 39.4, ikinci ölçüm 39.9 . Koltukaltından ölçüyoruz. 

Çok keyifsiz ve inler gibi olunca (siz çocuk keyifsiz ise verebilirsiniz diyorsunuz)dolven verdik 1 ölçek(calpol yoktu evde). Ateşi düştü, uyudu, uyandı. Keyifsizdi ama. Salı sabahtan itibaren hiç ateş ölçmedim. İlaç da vermedim. Ama ateşinin ara ara yükselip düştüğünü farkediyordum. 

Doktora götürdük. Sadece boğazına ve kulağına baktı. Boğazı temiz, sağ kulak kızarık, otit olmuş dedi. 

Eşim ısrarla 'ben grip geçiriyorum, benden ona geçmiş olabilir, grip olmadığından emin miyiz?' diye sordu ve doktor da ısrarla 'hayır, kesinlikle otit' dedi. Sağ kulak kızarıkmış.

Augmentin yazdı, 400 lük olandan. Almadık. 

Ara ara kulağını gösteriyor ama ağlamıyor. Omuz eklemlerini ve kasıklarını gösteriyor, ovalıyorum iyi geliyor gibi sanki. 

Burun akıntısı yok. İshal, bulantı, kusma yok. İştahsızlık var. Ptesi ikindi vakti başlamıştı, bugün 2 gün olacak. 

Siz grip esnasında kulak ağrısı, kızarıklık olur gibi bi şey söylemiştiniz, otitle karıştırıyor doktorlar demiştiniz, tam olarak nasıl oluyordu o? Bizim oğlanın da gribi başlayacak da ondan mı kulak ağrısı oldu, yoksa direkt otit mi? Grip ise 2 gündür neden hiç burun akıntısı başlamadı?

Salı dan beri ateşlenmiyor. Ara ara yükselip düşüyor gibi, ölçmüyoruz, çok yükseldiğini zannetmiyorum. Ateşle uğraşmayın demiştiniz, uğraşmıyoruz. 

Otitse bi anda şiddetli kulak ağrısı başlarsa diye de korkuyoruz. Kızım 7 yaşındayken geçirmişti. Oğlumda da farkedilmez de o şiddetli acıyı boşu boşuna çekerse diye endişeleniyoruz. 

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 118726
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Eki 2015 Saat 23:59
Grip olmadan, Otit olmaz...
Antibiyotik gerekmez.
Agri oldugunda; Iliadin damla, gunde:2x2'ser damla, 3 gun damlatin, eski mailleri okuyun.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 14 Eki 2015 Saat 23:59
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.