Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Oksuruk ve Burun Tikanikligi
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumOksuruk ve Burun Tikanikligi

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
alpalp Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 35
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı alpalp Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Oksuruk ve Burun Tikanikligi
    Gönderim Zamanı: 17 Eki 2015 Saat 22:43
Kadir Bey merhaba.Kizim 3,5 aylik.3170 kg-50 cm dogdu.30 Eylul'de yapilan kontrolünde 6200kg ve 62 cm olduğu soylendi. 10 Ekim pazar gunu kizimin burnu tikandi, oksurmeye basladi ve iki gozude akmaya basladi.Br önceki günde ben rahatsizlandigim için tek dozluk kortuzonlu igne olmuştum.(Emziriyorum)Bu yüzden telaslandik ve doktora goturduk.Aferin ve Rhinfant spreu verdi. Aferin kizimi daha cok oksurttu ve gece cok hastalandi. Baska doktora goturduk, bu ilaclari kesti ve Asist verdi. Ayrica 4 günde bir kakasini yapmasini cok buldu sup.qliserin fitil verdi. Bugun kontrole goturduk.Burnu hala tikali ve oksurugu devam ettiği için suprax antibiyotik verdi. Ben burnu için serum fiz. kullandim. Antibiyotige baslamadim ve Asist daha cok oksurttugu için sadece iki gun kullandim ve biraktim. Kafam cok karisti. Yradimci olursaniz cok sevinirim. Geri donuslerinizi bekliyoum.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118999
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Eki 2015 Saat 23:16
Eski mailleri okuyun.
Sakin: hic bir zaman, Asist surubu oksuruklu durumlarda kullanmayin, daha kotu yapar. Asist surup; sadece, Parasetol zehirlenmelerinin pan-zehiridir..
Verilen ilaclarin tamami daha kotu yapar.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 17 Eki 2015 Saat 23:16
Yukarı Dön
alpalp Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 35
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı alpalp Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Eki 2015 Saat 15:35
Hocam tekrar selamlar, bu soruyu soran benim kuzenimdi. Kendisinin hic vakti olmadigindan arastirma Yapamadi. Ben de sizi okudugum kadariyla yardimci olmaya calistim ancak Bebegin durumu dun gece de agir seyretmis, yine acile gitmek Zorunda kalmislar. Bebegin burnu cok tikali, serum.fiz. ile Surekli yikiyor ancak 10.gundur hala Acilmamis burnu. Ama bugun guzel emebilmis. acaba sf damla Sayisini mi arttirsa? Asil onemli konu bebek cok oksuruyo, balgamda var. Aferin surubu verdiginde agzindan kopukler falan gelmis. Acilde yine antibiyotik vermisler. Gecmeyen bi hastalik var ve kullanilmasi gerekiyo denmis. ates yok, kan tahlili yapilmamis. ATes olmayinca antibiyotige gerek yok diye ogrendim Sizden aama neden israrla antibiyotik veriliyor anlamadim. 3.5 aylik bebege bal limon sicak su oksurugu icin olabilir mi? Bu inatla kapali olan burun icinde iliadin kullanilabilir mi? Ust solunum yolu enfeksiyonu diye teshis konmus. Sumuk bali kivamina gelmis, gribin sonu dedim ama oksurukten uyuyamiyor bebek.  Yardimlarinizi bekliyoruz hocam. Sagolun simdiden.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118999
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Eki 2015 Saat 19:38
Cocugun bu hale gelmesinin sebebi; 3.5 aylik bir bebege, Aferin ve Asist surup veren, sahtekar doktorlardir.

Senelerdir anlatiyorum..
Asist ve Aferin, 3 Safhada uygulanan SAHTEKARLIGIN, 1. Safhasidir.
tekrar gittiklerinde; Ventolin, Pulmicort sprey verecekler, 1 hafta icinde de bebek, komaya girecek.

1- Bebegin yataginin bas ucunu biraz kaldirin.
2- Sik sik, sicak-buharli banyo yaptirin, geri kalan zamanlarda, sicak su kabini yatginin kenarina koyup, ustunu carsafla ortun.
3- 4 saatte bir, burun deliklerine; 10'ar damla Serum Fiz damlatin.
4- Basucuna; 2 damla ColdMix damlatin.

Gribin iyilestirici bir ilaci yoktur. Suresini tamamlamadan gecmez.. Sakin Turk doktorlarinin verdigi hicbir ilaci kullanmayin.

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.