|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
barbaros430 ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 15 Tem 2015 Durum: Aktif Değil Puanlar: 135 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı barbaros430
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 27 Eki 2015 Saat 08:06 |
Sevgili Hocam,
45 aylık oğlum bu ayın 16 sında grip belirtileri eşliğinde hastalandı öksürük salya sümük hapşırık ve 39 u geçmeyen ve sadece 1 gece süren ateş oldu ilk başta.Ateşe kesinlikle müdahale etmedim.o nedenle de kısa sürdü sanırım.sizden çok şey öğreniyoruz saolun varolun.daha sonra burun akıntısı durdu salyası durdu hapşırık kesildi ama öksürük tek tük devam etti gün içinde özellikle de koşup zıpladıysa..sürekli sf,ballı limon ve coldmix kullandım onun dışında hiçbirşey vermedim.neredeyse tam geçti derken pazar gecesi ve dün gece öksürmekten uyuyamadı.aralarda hep uyandı bi kaç kez balgamı kusarak attı.yine sabah aynı şekilde.başka bi şikayeti olmadığı için ben gribin sonuna geldik diye düşünüyorum ama eşim doktora götürmek için çok baskı yapıyor çocuk öksürük krizine girdi daha ne bekliyorsun anlamıyorum diyor.ne yapacağımı şaşırdım ..bu gribin sonuysa eğer kaç gece daha böyle geçer.daha rahat atlatması için ne yapayım.vicks sürsem işe yarar mı.kreşe gidiyor ben çalışıyorum sürekli yanında olup kontrol edemiyorum.eşimin dediği gibi bu başka bir hastalık olabilir mi yeni bir grip.nasıl anlarım bunu.yazılarınızı devamlı okuyup not alıyorum.buna benzer hatta aynı sorular sorulmuş.ama ben içimi rahatlatmak için yazmak istedim.lütfen hakkınızı helal edin.şimdiden çok teşekkürler... |
|
![]() |
|
duruecem ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01 Nis 2010 Durum: Aktif Değil Puanlar: 113 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Benimde 77 aylık bir kızım var.Geçen yıl 3 kez antibiyotik kullandı öksürük için ama geçmedi.Daha sonra singulair diye bir çiğneme tableti var onu verdiler.6 aya kadar kullanabilirsin dediler.Ben yaz gelince kestim.Kışa girdik yine gece öksürmeleri başladı kızımın.Ballı limon cold mix hep kullandığım şeyler başka ne yapabilirim?
Bazen arkadaşında dediği gibi balgam birikince kusup atıyor kendi kendine ve rahatlıyor |
|
![]() |
|
SezinG ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 27 Nis 2013 Durum: Aktif Değil Puanlar: 55 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Merhaba,
Sanırım bu ara yaşanan salgının en belirgin özelliği uzun süren inatçı öksürük. Benim kızımda 34 aylık, kreşe gidiyor ve 2,5 aydır burun akıntısıyla başlayıp öksürükle devam eden tablo oluyor tam öksürük azaldı, bitiyor derken tekrar burun akıntısı ve ardından inatçı bir öksürük başlıyor. Özellikle geceleri, sabaha karşı öksürük krizleri yaşıyoruz. Çocukta artık yoruldu, anne ben iyileşemeyecek miyim hiç diye soruyor. Hocam öksürük için geceleri vicks sürüyorum, ballı limonada devam ediyorum, hatta biraz abarttık sanırım kol ve bacaklarda kırmızı kırmızı döküntüler çıktı. Bunun haricinde başka bir tavsiyeniz olabilir mi? |
|
SezinG
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118703 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
![]() ![]() ![]() ![]() |
Influenza Gripleri; en az 2-3 hafta surerler. Uc gunde iyilesecekler diye bir sey yok..
Zaten sirf sizin bu telasiniz yuzunden, SAHTEKAR doktorlar is yapabiliyorlar. Kortizonlu ilaclarla, gecici iyilik halleri yaratip, sizleri kandiriyorlar.. Kendi dusen aglamaz.... Cocuklar; bilhassa cok kudurduklari gunun gecesi cok oksururler. Bu 2-3 hafta icinde cok hareket ettirmeyin. Bu konu gecen sene cok anlatildi, onlari okuyun. |
|
![]() |
|
barbaros430 ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 15 Tem 2015 Durum: Aktif Değil Puanlar: 135 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı barbaros430
Merhaba hocam,
Oğlum dün gece çok rahat uyudu.kesintisiz ve hiç öksürmeden..sadece sabah biraz öksürdü..yatmadan buhar yapmıştım içine biraz vicks koyarak.onun da etkisi oldu sanırım.birde vicksi yastığına sürdüm..bu şekilde solumak zararlı olur mu.eylül ve ekim ayında yarımşar doz 4 lü grip aşımızı yaptırmıştık.ve geçen seneki ateşli griplerine göre bu gribi gerçekten hafif ve ayakta atlattı sadece öksürüğümüz kaldı.onun içinde sizin söylediklerinizin dışına çıkmaya hiç niyetim yok.birde son bişey,belki kızacaksınız bana ama ![]() tekrar çok teşekkürler,saygılar |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118703 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Sadece; Portakal, Mandalina degil, eksi olan butun meyvalar, "Limonlu bal" gibi etki ederler. "maritza"nin dedigi gibi, bunlari uyku esnasinda yedirmesi zor olacagindan, en iyisi gene,bu veyvalarin sulari veya limonlu baldir.
Terlemeye gelince, Askerde de terleyecek... O zamanda, Bascavusuna mi rica edecen de "Ter bezi' koyduracan!! Terlemenin, terinin ustunde sogumasinin, hicbir zarari yoktur. Bu sacmaligi daha '60 yillarda, Istanbul'un en meshur, "Sarlatanus Maximus' doktoru icat etmisti. |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı barbaros430
Hocam merhaba,
oğlum hala geceleri öksürüyor.Biliyorum 1-1,5 ay sürebilir.1 gün süren hafif bir ateşle başlamıştı çünkü gribimiz.Ama dış baskılar çok. ![]() Allah sizden razı olsun sağolun varolun... |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Perebronu deneyin... Tok karnina verilen bir ilacdir.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|