Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Testler & Tahliller & Teşhisler
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - WBC yuksekligi
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumWBC yuksekligi

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Hilallll Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 163
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Hilallll Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: WBC yuksekligi
    Gönderim Zamanı: 06 Oca 2016 Saat 10:31
 Merhabalar
72 aylık bir oğlum var sizin tavsiyelerinizi uygulayarak hastalık gunlerimizi geçiriyoruz.okula gidiyor sürekli öksürük hali büyüklerimizin ısrarı ile 15 gün önce alerji testi yaptırdık,test öncesinde hemen 1 hafta öncesi hasta idi her zaman ki gibi ateş yok burun akıyor öksürük vs.dil ustu beyazdı ama kötü koku hatırlamıyorum ve doktora dahi gitmedik.ancak test sonuçlarında WBC 20,1 gözüküyor.doktor bir enfeksiyon geçirmiş falan demiş.Ben  endiselendim antibiyotik gerektiren durumu atladik ya hep böyle olduysa diye.ayrıca internette WBC yüksekliği denince kötü senaryolar var yapmamız gereken nedir,lösemi riskinden bahsedilmiş ne yapalım biz.
Saygılarımla.. 
........
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 118048
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Oca 2016 Saat 18:02
1- Goruyorsunuz degilmi, Turk doktorlarinin sefilligini!!! WBC yuksek diye Losemi teshisi koyuyorlar!!
2- Grip gecirmis.. Su anda, ates yoksa, WBC yuksek olsa bile antibiyotik gerekmez.
3- antibiyotiklerin kesfinden evvel, her atesli hastalik gecirenin sonu korkulacak bir hastalikla bitse idi,
yeryuzunde adam kalmazdi..
4- Kan tahlilinin tamamini bana yazin.
Yukarı Dön
Hilallll Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 163
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Hilallll Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Oca 2016 Saat 00:09
Maalesef tahlil sonuçlarını resim olarak ekleyemedim ama referans değerlerinden farklı çıkanlar yazmaya çalışarak vaktinizi alacağım..
WBC=20.1
Ne#=13.5
LY%=19.3
MO#=1.1
EO#=1.5
EO%=7.6
MCV=70.4
MCH=23.2
Yukarıda aktardıklarım  hematoloji tetkikinde ki sonuçlar.Ayrica cilt prick tetkikleri yapılmış HİSTAMİN 6×6MM olarak gözüküyor.
Ne demektir bunlar aydinlatirsaniz sevinirim 
........
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 118048
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Oca 2016 Saat 04:23
WBC: 20.1 olmasi,
1- Antibiyotik gereken bir hastaligi oldugunu gostebilir..
2- MO ve LY% yuksek olmasi, Ne%'si  dusuk olmasi; Enfeksiyoz Mononukleoz lehinedir..
Enfeksiyoz Mononukleoz esnasindaki kan tablosunu acemi doktorlar, Losemi zannederler.
Diger degerler normal ise; KESINLIKLE LOSEMI DEGIL...

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 07 Oca 2016 Saat 04:24
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.