Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Alerji & Cilt & Saç
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Tırnak üstü kabuk bağlaması
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumTırnak üstü kabuk bağlaması

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
ecetunaçağla Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 10
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı ecetunaçağla Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Tırnak üstü kabuk bağlaması
    Gönderim Zamanı: 29 Oca 2016 Saat 12:41
Hocam ben afrikadayım bir aydır bir kaç ay donmeyecegim. 10 aylık bebegimin tırnagında kabuk bagladı. Alttan kaldırsam sanki kalkacak gibi ama tırnagıda cıkacak gibi geldigi için dokunmadm. İşaret ve bas parmagında var. Foto koyamadm youtube a video yukledim bakabilin diye. Size zahmet olmazsa bakar mısınız. Burdaki dr lara henuz gitmedim.
tırnak videosu
Daha önce kan tahlilinde demiri eksik çıkmıstı bir aydır iki ölçü(20 damla) demir damlası kullandım şimdi 15 damlaya indirdim.
Kan tahlil sonucları; tr deki doktorum bu degerlerin dusuk oldugunu söylemiş demir damlası vermişti
Hemoglobin10.3
Hemotoklit32.4
Mch21.2
Demir13
Ferrit7.4

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119245
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Oca 2016 Saat 18:29
Tirnak, bir vakit bir yere sikismis, o zaman icin, gecici olarak tirnak yapimi durmus. su anda alttan
yeni tirnak geliyor, fazla kurcalamayin, uzayinca kesin.

10 aylik bir bebekte; HGB 10.5-13g/dL araligindadir,  Ferritin'de: 7-140ng/mL araligindadir..
Atesli hastaliklar esnasinda, vucut Demiri depolara cektiginden, bu devrelerde; "Demir&Demir Baglama"
bakilmaz, yanlis sonuc verir.

O doktor'a benden selam soyleyin,  "Adult" Referans araliklari ile 10 aylik bir cocugun  KAN degerlerini
mukayese etmesin.. Sizin cocugun bir anemisi filan yok, sakin Demir ilaci vermeyin..

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 29 Oca 2016 Saat 18:32
Yukarı Dön
ecetunaçağla Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 10
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı ecetunaçağla Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Oca 2016 Saat 13:58
Hocam cok tesekkür ederim ben basta demir kullanmadm hiç ilaç kullanma taraftarı degildim d vitaöinide vermemiştim ama hangi doktora gittimse demir ilacı dedi kan sonuclarına bakıp huuu cok dusuk diye panik bile yaptırdılar. Sonucları ankarada doktor arkadaslarada yolladm Biride demir ilacı kullanmana gerek yok desin diye herkese sordum ama diyen cıkmadı;(. Sizin dısınızda. Daha önce kan sonucları için bi site önermistiniz orayada bakmıstımama tam anlamadm. Neyse artık kullanmama gerek olmadıgını bılmek sevindirdi.

Bir kac sorum daha olacak mumkünse. Ben afrikadayım burda malatya olursam emzirmekte sorun olmaz degilmi. Birde cocugum malarya olursa diye cok korkuyorum ama yapacak biraey yok korumaya calısıyorum.
Ve birde bi yazınızda kızamık kızamıkcık kabakulak asılarının ikinci dozlarına gerek yok demiştiniz sanırım. İkinci dozu yaptırmalımıyım.
Sizin makalelerinize nerden ulaşabilirim okumak istiyorum.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119245
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Oca 2016 Saat 18:07
1- SAKIN, Demir ilaci kullanmayin.. Turk doktorlari; Cocuk kan degerlerini bilmezler.
2- D vitamini kullanin. Dvit3 damla; gunde5 damla verin. Veya baska bir marka; 800-1000 unute arasi olacak sekilde.
3- Malarya (yani Sitma) icin, cevrenizdeklilerle konusun ve o bolgede, Malarya olup olmadigini ve eger varsa, koruyucu olarak ne kullandiklarini sorun.
4- KKK asisinin ilk dozu: 1 yasindan sonra, ikinci dozu;5 yas civarinda yapilir.
Sitenin ilk acilis sayfasinda, sol tarafta: YAZARLAR bolumu var. Oradan benim sayfami acin ve "Diger makaleler" kutusunu tiklayin.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.