Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Çocuk Hastalıkları
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - tortikolis
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumtortikolis

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
philologist Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 0
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı philologist Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: tortikolis
    Gönderim Zamanı: 01 Mar 2016 Saat 12:29
Selamlar saygilar hocam.4 Aralık 2015 doğumlu bir bebeğim var.25 günlükken tortikolis teşhisi konuldu bitliste ki doktora kalsa hicbirseyi yoktu ( ben sizin forumda vermiş olduğunuz bir cevabı okuyunca suphelendim ve illa ultrason istedim ) sağ kasın sola göre 3mm daha kalın olduğu söylendi. Egzersiz önerdi fizik tedavi uzmanı. . derken bigün kafasına yukarıdan baktığımda sol alnın sağa göre biraz daha ilerde olduğunu ve solun sağa göre daha bombeli durduğunu farkettim ( farketmez olaydim ) Bitliste doğru çocuk doktoruna gittik bu beni aşar dedi beyin cerrahi gönderdi, beyin cerrahinin soyledikleri : cocugunuza ben burada tomografi çekemem craniosinostis gibi duruyor tedavisi sadece izmir ve istanbulda var ameliyat gerekli ( bir de bizi aldı karşısına ameliyat fotolarıni gosterdi ). hocam bebegimizde tortikolis var bununla bi ilgisi olabilir mi diye sordum aldigim cevap : hııı o zaman sendromik bir durum olabilir.arastirdim ki ankarada da çocuk beyin cerrahi varmış.apar topar bitlisten dooogru Ankaraya. ilk olarak plastik cerrah olan bir prof la idi randevumuz plagiosefali teşhisi koydu tortikolis bağlı olabileceğini kesin tanı için mr / tomografi gerektiğini ama acele etmeye lüzum olmadığını söyledi. . olarak beyin cerrahi bir prof la görüştük hemen tomografi gerektiğini söyledi.bizim tomografi cihazimizin radyasyonu azaltılmış fazla zararı olmaz bi anestezi verilir basit bir işlem diye de ekledi, hemen müsade isteyip kaçtık. Siz hep dersiniz ya ben tıbbi konulardahep ingilizce makale okurum diye, yahu dedim ingilizce öğretmeniyim bi büyük sözü dinleyip yazdım google amcaya, torticollis and plagiosephali, anladım ki ilk prof doğru söylüyor, meğer plagiosefali tortikolise bağlı gelişebilirmis.son gittiğimiz hoca da sağolsun bitlisteki beyin cerrahi na söyleyin kendini minareden atsin dedi de içimize su serpti.aaah hocam ah çok dertliyim, biz koskoca beyin cerrahi dedik inandık kış günü 2 aylik bebeğim 3 bucuk yasindaki kizimla dr dr gezdik....Ne de hakliymissiniz Türk drlerine güvenmekte! !!
    Hocam size sorum şu ki (bir cevabınız da okudum) kafa arkası yassilasmanin d vit eksikliği nedeniyle olabileceğini soylemissiniz .günde 10 damla 3 ay d vit vereyim mi çünkü bizim de sola yatmaktan sol arka yassilasti.hep sağa yatırma ya çalışıyorum. Bir de en son care kask tedavisi diye birşey varmış. Turkiyeye yeni gelmiş İngilizler Helmet diyorlar.lutfen değerli yorumlarınızı bekliyorum, iyiki varsınız ...
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 121328
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Mar 2016 Saat 18:36
Madem imkaniniz var, Tibbi konulari ASLA Turkce olanlarini okumayin.. Ben Tibbiye'de, 2. siniftan itibaren, durumu anladigimdan, bir daha,
tovbe, Turkce Tip kitabi okumadim, cogu Turk hocanin anlattiklarini bile dinlemedim..
Kafa arkasindaki yassilasma; DAIMA, sirt ustu yatmakla olur. D vitamini eksik olanlarda, bu yassilasma,
cok daha fazla olur.  Almanlar buna;  "Turk kafasi" derler.. Hatta  sekli ona benzediginden bir
"Pres kalibina" Turk kafasi ismi vermislerdir...
Yassilasmis kafayi, ilk 8-9 ayda, yuzukoyun yatirarak nisbeten  duzeltebilirsiniz.. Ilk 1 sene; gunde 1000
unite olacak gibi Dvitamini verin... Turk doktorlarinin; 400 unite sacmaliklarina kanmayin.
Kask; hicbir sekilde faydali olmaz.. Hadise; sirt ustu yatirildigi icin oluyor.
 Unutmayin:   TABIATTA HICBIR CANLI SIRT USTU UYUMAZ...
Yukarı Dön
philologist Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 0
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı philologist Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Mar 2016 Saat 20:45
Hocam değerli bilgilerinizle bizleri de aydinlatiyorsunuz ,minnettariz.Saygilar...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2026 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.