|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Burjum21 ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 24 May 2014 Durum: Aktif Değil Puanlar: 16 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 06 Mar 2016 Saat 18:45 |
İyi akşamlar Kadir Bey,
Türk doktorlarının nasıl ezbere doktorluk yaptıklarına dair bir örnekle başlamak istiyorum..1 haftadır eşim gripti Ondan sonra bana geçti ama benim boğazlarım çok kötü oldu..bir akşam acile gittim yutkunamadığımdan dolayı..faranjit dediler..serum verdiler ağrı kesici,ateş düşürücü ve c vitaminli..ses etmedim çünkü toplanmaya ihtiyacım vardı. ama bir baktım hemşire elinde ağızlıkla geldi bu ne dedim pulmicort vercez dedi,,hayr cnm ne gerek var dedim ve almadım..sonra kan testi sonuçlarıma baktım WBC değerim normal değerler içindeyken gitti doktor bana en ağır antibiyotiklerden bir tanesi zinnatı yazdı..tabiki alıp içmedim çünkü ağzımda pas lekesi ve koku yoktu. sonra yazılarınızı okudum tantum verde sprey aldım.. İyi ki varsınız,sayenizde kendi kendimizi tedavi eder olduk.Bunun için gerçekten sizi tanıdığıma minnettarım.. sorum ise şu 3.5 yaşndaki kızım bgn ateşlendi..sabahtan beri ateşi 39..sanırım bizden de ona geçti..burun akıntısı yanında kuru öksürük var,ve de halsiz çok birşey yemiyor sadece meyve.dilinde pas ve kötü koku yok hiç ateşini de düşürmedim sabahtan beri.. 1-benden ona faranjit geçmiş midir? 2-geçtiyse bile tedavisi nasıl olcak teşekkürler |
|
![]() |
|
Burjum21 ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 24 May 2014 Durum: Aktif Değil Puanlar: 16 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Kadir Bey,
Kızımın ateşi sabahtan beri 39 ve az önce 40 ı gördüm..ama ateş düşürücü vermiyorum..Ben faranjitim şu anda kızıma da bulaşmış olabilir mi..bu konuda nasıl bir yol izlemem gerekiyor?şimdiden teşekkürler..
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118120 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Farenjit DEGIL!!! Grip geciriyorsunuz ve kiziniza bulasan da; Grip... Pulmicort vermelerindeki hikmet; asla "ezbercilik" degil... Resmen hainlik!! Kortizon ile sizi sahte bir iyilik haline sokacak , 3-5 gun rahat edeceksiniz, tamda, -ucretsiz kontrol- sureniz bittiginde, daha beter hasta olup, tekrar gideceksiniz.
Bu sayede; "Sahtekarligin:3 Safhasi'da" uygulanacak!! kizinizin atesi kac derece olursa olsun, sakin atesini dusurmeyin, cok daha kisa surde iyilesir. ates ile ilgili 3 makale ve Alt Forum yazilari okumadi iseniz, okuyun.
|
|
![]() |
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Kadir Bey iyi akşamlar,
kızım pazar gününden beri ateşli..40.5 oldu ateşi ama ateş düşürücü vermeden 2 gün idare ettim..Salı günü ateşi 37.5 oldu derken bu sefer de durmaksızın öksürük başladı ve akşamına ateşi gene çıktı..akşamları 40 a kadar çıkıyor gündüzleri de 38-39 larda geziyor..biliyorum ki grip geçiriyor ama daha önce hiç bu kadar uzun ve yorucu geçmemişti..hiçbirşey yemiyor 5 gündür sadece sıvı alıyor,gün boyu uyku halinde..dilinde pis bir koku yok ama açlıktan mıdır bilmiyorum beyazımsı bir leke var..size de fotosunu yollamak istiyorum..bir de bgn alnında ufak bir kızarıklık çıktı bu durumda kan sayımı yaptırmam gerekli mi..yoksa geçmesini sabırla bakliyim mi..şimdiden teşekkürler.. http://hizliresim.com/GRzzGb |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118120 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Gorulen pas; acliktan olan pas, bir seyler yiyince gecer.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|