|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
yeliz ![]() Kıdemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 18 Eki 2007 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Puanlar: 1411 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 09 May 2016 Saat 21:54 |
hocam merhabalar 16 ekim 2015 doğumlu oğlum 33 haftalık doğdu 1.ilk alınan topuk kanında tsh yüksek çıktı kontrol kanında normal dediler 6 ay kontrolünde kan alındı tsh 5,85 cıktı serbest t3 t4 normal dediler. endokrin doktoru takip önerdi ama okuduklarım beni korkuttu zeka geriliğine sebep olabiliyormuş takip edelim derken geç kalır mıyız ne önerirsiniz ? 2. bebeğim 6 aylık kontrolünde 64 cm ve 7,8 kilo baş çevresi de 43 cm çıktı. dr kilo iyi ama boy ve başı küçük dedi acaba tsh ile ilgili olabilr mi. bu aya kadar sadece anne sütü aidı. 3. hocam bebeğim henüz dönemiyor kafasını iyi tutuyor desteksiz yaklaşık 1 dk oturabiliyor ama dönemiyor yüzüstü yatırdığımda bir süre sonra sıkılıyor ve kendini sıkarak ağlıyor. bu kendini sıkma hareketini bazen ağlarken de yapıyor başını geri atıyor bazen de özellikle ışık görünce başını geri atarak ışığa bakıyor bu durum normal mi 4. hocam bir de büyük oğlum 2008 mayıs doğumlu kanında mcv ve mch düşük çıktı grip olabilir diye tekrar aldılar kanı yine aynı çıktı hematoloji uzmannına görünün dedi sıkıntılı bir durum olabilir dedi dr bu değerler neden düşer. hematolağa götürelim mi çpk teşekkür ederim iyi çalışmalar....
Düzenleyen yeliz - 09 May 2016 Saat 22:03 |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117918 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Siz bu cahil ve aptal doktorlara ne bakiyorsunuz? Turk doktorlari o kadar cahillerdir ki, TSH degerinin her yas icin ayni oldugunu zannederler.. TSH: Kordon kaninda : 3-22microIU/mL 1-3 gun : < 40microIU/mL 3-7 gun : < 25microIU/mL 7 gunden sonra: 0-10microIU/mL dir. Bu sahtekarlarin butun gayreti; sizi "Omur boyu aylik gelir" haline getirmektir. O batakhane Hastaneden hemen kacin.... Internetteki, sahtekarlarin yazilarinada inanmayin. Onlarin butun gayesi sizi
panikletip, muayeneye gitmenizi saglamak icindir. Buyuk oglunuzda; HGB:11.5g/dL ve ust ise hicbir sey yapmayin. Bu yas icin, MCV:77-95fL ve MCH:25-33pg dir.. |
|
![]() |
|
yeliz ![]() Kıdemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 18 Eki 2007 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Puanlar: 1411 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
hocam allah sizden razı olsun bugün küçük oğlumun 6. ay aşıları vardısağlık ocağına götürdüm dr biraz hırıltısı var ciğerden mi yoksa burun mu tıkalı anlayamadım dedi çocuk dr u görsün dedi gazi üni. ye götürdük. orda da hışırtı var bronşiolit olabilir dedi ben gece çok rahat uyuduğunu söyledim o hışırtı gibi ıslık gibi ses sadece uyanıkken oluyor. gece uyurken rahat uyuyor yaklaşık 10 gündür var bu ses serum fizyolojik kullanıyorum velhasıl onlar da çok emin olamadılar ve evde hayvan olup olmadığını sordular kuş var deyınce de alerjik olabilir deyip alerji bölümüne yolladılar. ne yapalım alerji dr una götürelim mi gerçekten alerjik olabilir mi erken doğup oksijen alan bebeklerin böyle şeylerden daha çabuk alerji olabileceğini söylediler ve bu durumun aşı olmasına engeli var mı hocam bir de daha önce de bişey yedirirken ara ara bu ıslık sesi geliyordu hocam yani bu 5.85 lik tsh değeri normal mi tekrar bu ay kan alınmasına gerek yok değil mi büyük oğlumda hgb 13,07 mcv 73,62 mch 24,7 rbc5,29 Düzenleyen yeliz - 10 May 2016 Saat 19:53 |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117918 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Isleri-gucleri, dalavera!!! Sizi resmen turnikeye sokmuslar... Sadece Serum fiz kullanin, birde geceleri basucuna 2 damla ColdMix damlatin. Asilarini olsun. Bana kalirsa, ellerinde Asi yok, milleti; bir bahane ile, boyle oraya-buraya postaliyorlar.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|