Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Gelişim & Davranış Değişiklikleri
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - oğlumun gelişimi
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumoğlumun gelişimi

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
sihaya34 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 14
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı sihaya34 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: oğlumun gelişimi
    Gönderim Zamanı: 18 May 2016 Saat 00:03
Merhabalar Kadir bey, Oğlum 5 yaşında ve boy uzunluğu yaşıtlarından geriden geliyor. Özellikle 2 yaşından sonra yüzde 3-10 persentil oranında seyretti. Şu an 103 cm. ve büyüme grafiğini de göndermeye çalışacağım ekte. 36 aylıkken el röntgeninde kemik yaşı 30 aylık, hormon ve kan testleri de normal çıkmıştı. Ama benim içim rahat etmiyor. Özellikle sizin yorumunuzu merak ediyorum. Babası 1.83 cm. ben 1.62 cm. boyundayız. Bebekliğinde D vitamini çok düzenli veremedim ondan da kendimi suçluyorum. Sizi tanıdıktan sonra ampullere başladık senede bir kez bir ampul şeklinde ama geç mi kaldım diye içim içimi yiyor. 2 yaşına kadar emzirdim. Sonrasında da süt ve yoğurt tüketimi hep zorla ve sıkıntılı olarak devam etti. Yani hergün 600 ml süt ürünleri veremedim. Şimdi yeni yeni alıştı ve hergün 1 bardak süt içiyor, 1 kase de kefir yiyor. Eğer tekrar bir kontrol önerirseniz İstanbul anadolu yakasında konuyla ilgili bir doktor tavsiyesi de almak isterim. Biraz uzun oldu ama görüşlerinize çok güveniyorum ve onlara ihtiyacım var. Şimdiden teşekkür ederim.

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118886
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 May 2016 Saat 18:52
Bazi cocuklar bu sekilde buyurler. Normaldir.
Yaptiklariniza aynen devam edin.
Elinizdeki buyume cetveli hatali, ilk sayfadaki cetveli kullanin.
Yukarı Dön
sihaya34 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı sihaya34 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 May 2016 Saat 22:29
Peki D vitamini vermenin boyuyla bir alakası var mıdır? 4,5 yaşında iken D vitamini 38,10 çıkmıştı. (30-100 arası referans değeri)
Nasıl yorumlarsınız? 

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118886
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 May 2016 Saat 23:27
D vitamini normal seviyede..
Yukarı Dön
sihaya34 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı sihaya34 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 May 2016 Saat 00:22
çok teşekkürler..iyi ki varsınız..
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.