|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
spancm ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 26 Nis 2012 Durum: Aktif Değil Puanlar: 338 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 29 May 2016 Saat 00:42 |
Hocam merhaba uzun zamandır yazmamıştım size.. Beş buçuk yaşında ki ikiz oğullarımdan birinde her yıl tam bu ayda güneşi görmeye başlamasıyla güneş gören açık bölgesinde kızarım ve pullanma başlıyordu mesela kısa kollu giydiği ve güneşe çıktığı ilk gün kolları kıpkırmızı ve kabarık dolu oluyor ve sürekli kaşınıyor sonrada pullanıyor bu durumun güneş alerjisi olduğunu tespit ettik ve güneşten uzak kalınca bir kaç günde gerilediğini fark ettik şimdi bir de gözlerinde kızarıklık sürekli burn ve gözlerini kaşıma burun ve geniz akıntısı başladı grip olmadığını hissediyorum ateş hiç olmadı. Babasında polene bağlı alerjik rinit mevcut acaba oğlumda da mevsimsel alerjik bir durum mu vardır? Üç gündür lordes şurup 1x1 kendiliğimden başladım daha rahat olduğunu fark ettim. Alerji bölümüne gitsem başıma gelecekler malum ama alerji testi yaptırsam mı diye de düşünüyorum bir taraftan.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117306 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Bazi kimselerde, gunese karsi bir hassasiyet vardir. Koruyucu kremlerden kullanin. Bu sahislarda, genellikle gunes gormedikleri icin, Dvitamini eksikligi de olur. Her sene; 1 Ampul Dvit3 icirin. Allerji surubuna devam edebilirsiniz, veya 2-3 gun kesip kontrol edebilirsiniz.
|
|
![]() |
|
Yarenhelin ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 24 Kas 2014 Durum: Aktif Değil Puanlar: 85 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Yarenhelin
Hocam merhaba benzer belirtiler benim oğlumda da var2 yaşında. Evde cetryn isinli bir şurup var ama içiremiyoeum tadından dolayı geri oüskürtüyo. Başka bir ilaç bana önerir misiniz hocam ?
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117306 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Zyrtec deneyin./
|
|
![]() |
|
spancm ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 26 Nis 2012 Durum: Aktif Değil Puanlar: 338 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hocam şimdi de çok tuhaf bir şekilde dünden beri ikiz kardeşi boğazım ağrıyor diyordu fakat ateş ağızda koku dilde pas iştahsızlık halsizlik vb hiçbir hastalık bulgusu yoktu. Muayene ettirdim doktor yoğun kriptik dedi ve strep a testi yaptırdım ikizinde de kendisinde de pozitif çıktı.. Hemen deposilin 1.2 yaptırdım ikisinede ve üç gün kullanmak üzere augmentin 400 başladım. Hocam streptokok nasıl oluyor da hiç bulgu vermiyor. Laboratuvar hatası desem tahlil sonucu çıkana dek izledim başlarında gebelik testi gibi iki çizgi çıktı strep a testi.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Dogru kabul etmekten baska care yok. Gene en dogrusunu(emniyetlisini) yapmissiniz. En azindan, icimiz rahat. Keske ilk gun bogaz resmini gonderse idiniz. 12 saat icinde iyilesecekler, ne hastalik, nede bulasicilik, hicbir seyleri kalmayacak..
|
|
![]() |
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Peki hocam ya bir ay içinde bu şekilde hiç belirti vermeden farkında olmadan geçirilmiş bir streptokok enfeksiyonu olduysalar bir sakıncası var mı acaba?
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bir defa atlanmasi ile bir sey olmuyor. Antikorlar yukselmis olsa bile; 1 ay yeni bir Strep-A enfeksiyonu olmazsa, antikor seviyesi dusuyor.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|