Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Alerji & Cilt & Saç
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Süt protein alerjisi mi?
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumSüt protein alerjisi mi?

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Mucize Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 34
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Mucize Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Süt protein alerjisi mi?
    Gönderim Zamanı: 25 May 2016 Saat 00:51
Merhaba Doktor Bey,

Oğlum 1 hafta sonra 7 aylık olucak.Süt ve yoğurt ile ek gıdaya başladım bir süre önce.Ağız ve çene etrafında kırmızılıklar oluşuyor zaman zaman.Ancak salyadan kaynaklı isilik mi (daha önce olmamıştı) yoksa süt protein alerjisi midir pek anlıyamadım hocam.Bu konuda yardımcı olursanız çok memnun olurum.

http://imgim.com/img-20160524-wa0004.jpg (bu resim alttaki resimden 2 hafta ya da daha az bir süre önce cekilmiştir)
http://imgim.com/img-20160524-wa0003.jpg

Yukarı Dön
Mucize Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Mucize Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 May 2016 Saat 12:34
Tekrar Merhaba Kadir Hocam,

Acaba benim sorum gözünüzden mi kaçtı? Ya da aynı başlıkta bir mail daha gördüm.Ondan da olabilir.Değerli vaktinizi alıyorum.Rica etsem bana da yardımcı olur musunuz hocam?

Teşekkür ederim.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 120635
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 May 2016 Saat 20:56
Dogru; allerjik dokuntu.. Soyali mama veya  Hidrolize mama deneyin.
Yukarı Dön
Mucize Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Mucize Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 May 2016 Saat 00:16
Peki hocam, cevabınız üzerine sorular oluştu kafamda;

1)Cevabınızda bahsettiğiniz mamaları vermeyip sadece yediğimiz ek gıdalardan versem olur mu?Eğer siz verin(soya/hidrolize mama) daha iyi olur derseniz vereceğim.
2) Bu alerji olayı kaç yaşına kadar devam eder? Yani ilerde kutu sütlere ne zaman başlayabilirim?
3) Sanırım aynı şey açık inek sütünden mayaladığım yoğurtta olmuyor.Çünkü her gün veriyorum.Böyle birşey mümkün mü sizce?
4) Yoğurt süt alerjisi olanlarda kabız yapar mı?Çünkü ek gıda olarak ara ara yoğurt,sebze püresi(patates yok), şeftali, kahvaltı (çeyrek yumurta sarısı,1 adet hurma,lor peyniri biraz ve meyve püresi karışımı) verdim ama çocuk kabız oldu. Yoksa şeftaliden mi bilemedim.

Biraz fazla oldu sorularım farkındayım.Özür dilerim.Duacınızım...

Düzenleyen Mucize - 31 May 2016 Saat 00:23
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 May 2016 Saat 02:10
1- Sadece ek gidalarla, karnini doyurursunuz, beslenemez.. Gelismesi icin, gunde en az 600ml sutun kalsiyum ve proteinini almasi gerekir.
2- Hic belli olmaz, 6 ay aralarla, deneyip bakmaniz gerekir.
3- Yogutta olmuyorsa, bir gariplik var. Zira yogurta da, inek proteini ayni sekil ve miktarda mevcuttur.
Eger, gunde 600ml yogurt verebilirseniz, ustune istediginiz gidalardan verebilirsiniz.. Tabii, ayina uygun olmak sarti ile.
4- Allerji; kabizlik yapmaz. Kabizlik ve beslenme ile ilgili yazi ve makalelerimi okuyun.  

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 31 May 2016 Saat 02:15
Yukarı Dön
Mucize Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Mucize Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Haz 2016 Saat 00:09
Cevabınız için çok teşekkür ederim hocam.
Oğlumun alerjisi olmasına çok üzüldüm.Çünkü tatsız tuzsuz sebze çorbası ya da tarhana çorbasını yemek istemeyip sinirleniyor yemek istemiyor.Severek tek yediği meyve püreleri…
Hocam, süt protein aleriisi olması sebebiyle diğer besinlere de alerjisi var mıdır; yumurta sarısı, domates,yulaf,buğday,yumurtaya varsa tavuk etine gibi?
Keçi sütü için de çapraz reaksiyon olur yani inek sütüne olan keçi sütüne de alerjisi vardır gibi bilgiler okudum internette.Sizce de öyle mi?Keçi sütü denesem mi?Ağız kenarındaki kızarıklılar gitsin yoğurdu tekrar denemek istiyorum.Olmadı keçi sütü denemek istiyorum.Sizin fikriniz nedir acaba?
 Bir de yukarıda syadıklarımdan ben de yersem emzirdiğim için de onda yine alerji yapar mı?
Sizden başka danışacağım güveneceğim kimsem yok.Sağolun.

Düzenleyen Mucize - 02 Haz 2016 Saat 23:02
Yukarı Dön
Mucize Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Mucize Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Haz 2016 Saat 09:34
Orjinalini yazan: Dr.KadirTugcu Dr.KadirTugcu Yazdı:

1- Sadece ek gidalarla, karnini doyurursunuz, beslenemez.. Gelismesi icin, gunde en az 600ml sutun kalsiyum ve proteinini almasi gerekir.
2- Hic belli olmaz, 6 ay aralarla, deneyip bakmaniz gerekir.
3- Yogutta olmuyorsa, bir gariplik var. Zira yogurta da, inek proteini ayni sekil ve miktarda mevcuttur.
Eger, gunde 600ml yogurt verebilirseniz, ustune istediginiz gidalardan verebilirsiniz.. Tabii, ayina uygun olmak sarti ile.
4- Allerji; kabizlik yapmaz. Kabizlik ve beslenme ile ilgili yazi ve makalelerimi okuyun.  

Cevabınız için çok teşekkür ederim hocam.
Oğlumun alerjisi olmasına çok üzüldüm.Çünkü tatsız tuzsuz sebze çorbası ya da tarhana çorbasını yemek istemeyip sinirleniyor yemek istemiyor.Severek tek yediği meyve püreleri…
Hocam, süt protein aleriisi olması sebebiyle diğer besinlere de alerjisi var mıdır; yumurta sarısı, domates,yulaf,buğday,yumurtaya varsa tavuk etine gibi?
Keçi sütü için de çapraz reaksiyon olur yani inek sütüne olan keçi sütüne de alerjisi vardır gibi bilgiler okudum internette.Sizce de öyle mi?Keçi sütü denesem mi?Ağız kenarındaki kızarıklılar gitsin yoğurdu tekrar denemek istiyorum.Olmadı keçi sütü denemek istiyorum.Sizin fikriniz nedir acaba?
 Bir de yukarıda syadıklarımdan ben de yersem emzirdiğim için de onda yine alerji yapar mı?
Sizden başka danışacağım güveneceğim kimsem yok.Sağolun.

Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Haz 2016 Saat 18:20
Niye; tatsiz-tuzsuz veriyorsunuz?? Ayni kendinize hazirladiginiz gibi verebilirsiniz.
Allerji oldugu kesin degil. Takip edecegiz..
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.