|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
dilardem ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 26 Ara 2011 Durum: Aktif Değil Puanlar: 69 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 05 Haz 2016 Saat 02:44 |
Sevgılı Hocam Sızden cok sey ogrendım ıyı kı varsınız ... Kızım 6 yasında sayenızde sadece sızın onerılerınız le hıc antıbıyotık ,oksuruk surubu dekonjestan kullanmadı Pazartesı sabah 39.5 atesle uyandı 5 gun surdu beraberınde cok sıddetlı burun tıkanıklıgı daha once hıc boylesı ıle karsılasmadım ve halsızlık vardı. Oyle kı ne banyo serum sfızyolojık ılıadın cold mız hıc bısey fayda etmedı damlalar burundan gerı geldı alerjıye baglı konkaları mı sıstı dıye dusundum . Dr goturdum strep a testı yaptı sonuc negatıf cıktı kultur ıstedı 3 gun sonra cıkar azıtro baslayalım dedı. Kabul etmedım receteye aferın plus ve zyrtec yazmıs onlarıda almadım.ıkısının kullanımı tehlıklelı olmaz mı defım hayır dedı Cuma sabah baska dr goturdum tahlıl yaptı Crp 80 r ref <10 Wbc 8.9 ref 11 Notrofıl 62 re 60 Monosıt 14.8 ref.8 Sonuca gore tahmın edersınız kı crp cok yuksek antıbıyotık vermem gerekdedı. Ben yıne ıtıraz ettım ref degerı enfeksıyon ıcın 40 -200 aralıgı olması gerekmıyor mu dıye. Bana her laboratuvarın ref degerı farklıdır dedı ama wbc dusuk bı vıral hata monosıt yuksek oldugu ıcın mononukleoz olamaz mı dedım. Onun ıcın ebv ıgm testı calısılmadı lazım dedı ? Ama sabahtan berı atesı yok en son gece 12 de ıbufen verdım dedım . Tereddur ettı ve aa o zaman atesı cıkarsa antıbıyotıgı ver dedı. ahh hocam sıze oyle mınnettarım kı sız bızımle paylasmasanız nasıl basedecegız .ustelık guvendıgım bır dr du hacettepe mezunu .sonuc bır daha atesı cıkmadı burnu bugun bıraz acılmaya basladı. Mono ıcın dalagı buyur karacıgerı buyur darbelere karsı dıkkatlı olunması gerekır dedı . Dogru mudur ? Bır de bu kadar sıddetlı burun tıkanıklında ne yapmam gerekır? 6 yas uzerı aferın kullansaydım burnundakı yogun akıntıyı cozermıydı ? |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118120 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
1- Kitapta yazar ama, ben meslek hayatim boyunca, E.M.'da karaciger-dalak buyumesine rastlamadim.. 2- EBV-IgM, sadece Egitim hastanelerinde gerkir. Sonucta, ister E.M. olsun, ister Coxsackie olsun, zaten hepsi Virutik oldugundan, Antibiyotik gerekmez. 3- E.M.'da antibiyotik verildiginde; daha sik dokuntu gorulur. 4- Goruyorsunuz; YOK, Hacettepe'yi bile diger kitipiyoz universiteler seviyesine indirmistir. Kina yaksinlar. 5- Aferin, hic bir cozum getirmez, bilakis; "Sahtekarligin:1.Safhasi" ilaclardan bir oldugundan, 10 gunde bir doktorlara, hastanelere tasinirdiniz. Burun tikanikligi cok rahatsiz ederse; Iliadin damla kullanin. Gunde:2x2'ser damla, 3 gun.
|
|
![]() |
|
meliselaa ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 12 Ara 2015 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Puanlar: 42 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı meliselaa
Hocam affiniza siginarak soruyorum biliyorsunuz bizde ayni durumu yasadik bu haftayi zor gecirdik biliyorum crp tek basina birsey ifade etmiyor wbc dusukken neden crp yukseliyor bizim doktorlarda crp yuksek aman antibiyotik baslayalim diyor.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118120 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
CRP'yi cok anlattin.. Kac defa CRP'yi yukselten sebeplerin listesini yazdim.. Sadece antibiyotik gerektigini gostermez. Hic guvenilir bir Test degildir ama, Turkiye'nin sahtekar doktorlari, bu testi halki kaziklamak icin hep one surerler. |
|
![]() |
|
meliselaa ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 12 Ara 2015 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Puanlar: 42 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı meliselaa
Afedersiniz hocam gecmisde arama yaptim parca parca notlar aldim doku yikimi haric sebepleri cocuklarimizla bagdastiramadigim icin yeniden sordum.Daha detayli inceleyecegim cok tesekkur ederim.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|