|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
yeliz ![]() Kıdemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 18 Eki 2007 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Puanlar: 1411 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 21 Haz 2016 Saat 18:54 |
hocam oğlum 33 haftalık 2470gr boy 45 cm baş çevresi 34 cm doğdu şu an 8 aylık 8,700 gr boy 68 cm baş 45 cm dr boyu kısa gidiyor dedi aile hekimi kansızlık var gibi dedi kan alındı sonuçları yazıyorum hgb 7 hct 25,5 mcv 52,4 mch 14,3 mchc27,3 rdw 19,8 plt 553 LY% 74,9 WBC 8,2 NE% 16,5 NE 1,4 LY 6,1 FERRİTİN < 5 Dr bu sonuçlara göre aşırı kansız demir depoları boşalmış dedi hatta bir tanesi talesemi olabilir mi dedi ferrum 14 damla verin bir ay sonra tekrar bakalım dedi. demirin emilimini artırmak için önereceğiniz başka bir şey var mı çok fazla ek gıda almıyor neredeyse sadece anne sütü alıyor dr yumurtayı her gün yedir dedi ama yemiyor asla onun yerine bıldırcın yumurtasını yiyeceklerden birine katıp versem olur mu bir de bu aşırı kansızlık herhangi bir zeka ya da fiziksel geriliğe sebep olur mu daha önce sağlık ocağından verilen demiri kullanmamıştım dr bunu duyunca çok kızdı ama büyük oğlumda da kullanmadım ve bir sorun yaşamadım teşekkür ederim iyi çalışmalar Düzenleyen yeliz - 21 Haz 2016 Saat 19:05 |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118148 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
1- EGER, bir yamukluk yoksa ve HGB:7g/dL dogru ise, evet kansizlik var.. Bunun da sebebi; dogumda 1 kilo eksik olmasina ragmen, 8. ayda; 200gram fazlaya gelmis olmasi, olabilir.. Aldigi kilolarin karsiligi olan Demiri alamadi ise, mevcut demir, aldigi kilolara da karisip, yogunlugu dusmus olabilir. 2- Demir ilacini kullanin... En az 2 ay kullanmasi gerekir. Dedigim gibi, normal sartlarda; Demir gereksizdir. AMA, sizin cocukta oldugu gibi, hizli bir sekilde ve kisa surede bu kadar kilo aliminda Demir gerekir.
Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 21 Haz 2016 Saat 21:14 |
|
![]() |
|
yeliz ![]() Kıdemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 18 Eki 2007 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Puanlar: 1411 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Teşekkür ederim hocam demiri kullanmaya başlıyorum testi gazi Üniversitesi nde yaptirdik bildircin yumurtası hakkında ne düşünüyorsunuz çünkü normal yumurta yemiyor çok geliyor. Bir de kansizligi giderrmek için verebilecegimiz yiyecekler varmi keçiboynuzu özü vs şeyler yararli midir çok oluyorum ama prospektuste süt ve ürünleriyle arada 2 saat olsin diyor ama oğlum durmuyor o kadar emzirsem ilacın etkisi kayıp olur mu anlayışınız sabriniz için çok teşekkürler...
Düzenleyen yeliz - 21 Haz 2016 Saat 21:48 |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118148 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Bildircin yumurtasinin hicbir ozelligi ve ustunlugu yoktuir. Hepsi sirf satis olsun diye uydurulmus abartili yalanlardir. Kansizliga en iyi gelen gida; kirmizi ettir.. Gerisi hikayedir. Eski mailleri okuyun, tekrar tekrar hep ayni sualler soruluyor..
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|