Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > İlaçlar
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Setirizin veya siproheptadin hakkında
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumSetirizin veya siproheptadin hakkında

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
ZeynepEslem Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 16
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı ZeynepEslem Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Setirizin veya siproheptadin hakkında
    Gönderim Zamanı: 22 Haz 2016 Saat 01:59
Kadir bey merhabalar.size bir konu hakkında danışmak istiyorum.bundan 4-5 ay önce kızıma sipraktin verdiğim zaman birden kustuğunu morardığını size yazmıştım ilacın bi yan etkisi olabilir mi demiştim ve sizde genzine kaçırmış olduğumuzdan dolayı olmuş olabileceğini söylemiştiniz.kızım 11 aylık bugün karnında ve sırtında kırmızı döküntüler ve yayılmış şekilde çıkan kırmızı lekeler oluştu bizde eczaneden zyrtec ellerinde bulunmadığı için muadili olan intizilden alıp kızıma içirdik.özellikle de genzine kaçırmamak adına elimizden gelen itinayı gösterdik fakat şurubu daha tam içmeden bir miktar ağzının içine değdiği an hemen öğürdü ve kustu yine mosmor oldu nefesi kesilir gibi oldu ki doğrudürüst içmeden.genzine kaçmış gibi bir öksürük durumu yaşamadı.bu durumda da benim aklıma alerji ilaçlarının içindeki etkin maddelere acaba hassasiyeti mi var sorusu geldi.size de danışmak istedim böyle bi durum olabilir mi?böyle bi ihtimal söz konusuysa neden olur hocam?
Teşekkürler...
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı ZeynepEslem Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Haz 2016 Saat 02:12
Ayrıca şunu da eklemek istiyorum.doğduğundan beri burun tıkanıklığı yaşıyoruz ve hep serum fizyolojik ve aspiratörle açıyorum.kbb uzmanına 3-4 ay önce götürdüğümde sağ burun deliğinde biraz ödem var üşütmüş biraz demişti antibiotik yazmıştı ama üşütmesi olmadığı için kullanmamıştım hatta sizede danışmıştım.kışın kaloriferden dolayı diye düşünüyodum ama yazında aynı sorun devam ediyor.sürekli burunda hırıltı ve tıkanıklık oluyor.açıkçası daha yaşına girmemiş kızım için geniz eti ya da başka bi konu öne sürülüp yok yere operasyon gerekiyor demelerini istemiyorum o yüzden de tekrar kbb ye gitmeye çekiniyorum.tüm bunlar bi alerjik sorundan kaynaklı olabilir mi hocam?
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119414
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Haz 2016 Saat 05:53
1- Usutmek diye bir durum veya hastalik YOKTUR..  Bu, Turk doktorlarinin uydurmasidir.
Hem "usutmus" derler, hem Antibiyotik verirler..
2- Acaba bu reaksiyon; butun suruplara karsimi??  Hic ates dusurucu surup kullandinizmi? Onlari
icerkende bir sey oldumu??
3- Kaygilarinizda haklisiniz, artik Turk doktorlari 11 aylik bebklere bile "geniz eti" ameliyati  yapacak
kadar gozleri kararmistir.
Hos, hernekadar; "Geniz eti ameliyati" yapacagiz diye ameliyata alsalarda, geniz etine dokunmayip
(isteselerde dokunamazlar) o gune kadar hic kulak sikayeti olmasa bile kulaklarina "Tup" takip, paranizi
alirlar..

Daha 11 aylik bir cocukta, ne allerjisi olacak!!  Ya griptir, yada anatomik olarak burun deligi dardir.
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı ZeynepEslem Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Haz 2016 Saat 09:57
Calpol içtiğinde hiç aynı sorunu yaşamadık üstelik istemeyerek içse bile aynı tepkileri göstermedi.ilk 3 ay kullandığımız gaz damlalarında da bi sorun yaşamadık.flagyl de kullandık bir kaç kez onda da bi sorun yaşamadık.flagyl de sadece biraz ciltte ufak kırmızı döküntüler oldu ama ciddi boyutta değildi.hocam açıkçası sizden başka kimseye danışmıyorum çocukla ilgili konularda.kızım nezle olduğunda acaba boğazında şişlik var mı diye baktırmak için doktora götürdüğümde nezlesinin ve nezlenin tüm belirtilerinin dişten kaynaklandığını söyleyen doktor da gördüm :) iki farklı zamanda iki farklı alerji şurubunda aynı tepkiyi göstermesi içindeki etkin maddelere hassasiyetimi var sorusunu getirdi aklıma ve böyle bi ihtimal varsa hangi ilaç gruplarına dikkat etmemiz gerekir hocam kullanırken?
Bu arada sizin de ilginizi çekeceğini düşündüğüm için farklı bir konuyu dip not geçeceğim size.yaşadığım şehirde pınar sütün 6-12 arası sütlerini satmaya yetkili marketler zincirinin son 2-3 aydır 6-12 ay arası sütü bir türlü tedarik edemediklerini söylemesi fakat 1 yaş ve üzeri sütlerin satışıyla ilgili herhangi bi sorun yaşamazken sadece 6-12 ay sütlerinde bu durumun yaşanması akla acaba aynı markette satışı olan mama firmalarının bi baskısı mı var sorusunu getiriyor.pınar süt bu sütü üretmeye devam ediyor,bir kaç kez kendileriyle iletişime geçip bilgi aldım ama nedense market yetkilileri sipariş verdiklerini fakat sütün kendilerine gelmediğini söylüyorlar.1 yaşından önce inek sütü alerjisi geyiğinin üstüne böyle bi durum yaşanması açıkçası çok manidar.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Haz 2016 Saat 18:22
1- Demekki; bu grup allerji ilaclarina karsi bir hassasiyeti var.. Gerek olursa, baska grup allerji ilaclari
denenebilir. Zaten, allerji ilaclarina da son derecede nadiren gerek olur. Yapilan sahtekarliklarda bu az
satilan allerji ilaclarinin satisini arttirmak icindir.. Nasil bir sahtekarlik cemberinde oldugunuzu bir bilseniz,
sasarsiniz.. Bu sayede de, Turk doktorlarinin nasil vicdansiz ve paraya tapan insanlar oldugu gorun...
2- Evet, sut uzerinde donen dolaplarda, MAMA firmalarina para kazandirmak icindir.. Bu doktor-mama
firmasi ikili cetelerinin, kendi cikarlari icin yapmayacaklari sahtekarlik, ahlaksizlik yoktur.. Pacalari
sikiyorsa, beni mahkemeye versinler.
Niye bu kadar hakaretleri sineye cekiyorlar saniyorsunuz?? Sirtlarini dayamislar kendileri gibi
SAHTEKAR BIR SAGLIK BAKANLIGINA,  futursuzca her turlu kazigi halka atiyorlar. Adam gibi bir saglik
bakanligi olsa, bu rezillikler olurmu saniyorsunuz???
Universiteler deseniz; zaten bu sahtekarlik egitimlerinin verildigi mekanlar..
Allah yardimciniz olsun.....Baska guvenilecek bir makaminiz yok..

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 22 Haz 2016 Saat 18:26
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı ZeynepEslem Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Haz 2016 Saat 21:36
Kızımın burnundaki hırıltının göğsünde olduğunu iddia edip bizi nebülizatöre yollayan doktor,nebülizatörde kağıtta yazan dozu bile okuyamayan asistanlar küçücük bebeklere ventolin verip hayatla oynayanlar,makineyi kapattırıp bu işlemi kabul etmediğim için bana aşırı tepki veren oradaki çalışanlar,başhekime gidip şikayet ettiğimde şikayetimin garip karşılanıp tüm bunların normal oldupu söylenmesi,ilk 3 ay önce süt alerjisi denip sonra daha da abartıp çoklu gıda alerjisi denmesi(anne sütünden başka bişey almayan bebeğe),doktorun bursadaki kendi hocası profesöre bize yollama çabaları(muayene 300tl randevu akşamüstüne veriliyor tahliller ertrsi gün anlaşmalı özel labarotuarda yapılıyor çok şükür hiç birine gitmedim başvurmadım...vs bu benim sadece 11 ayda istan ettiklerimden bazıları...
Bu alerji şurubu konusunu size danışmak yerine burada bi doktora gitsem başımıza neler geleceği belli değil...size son bi sorum olacak hocam eğer bi besin türü dokunduğunda ciltte kızarıklar yayıldığında ne kullanabiliriz ya da deneyebiliriz?
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Haz 2016 Saat 19:03
Hicbir sey kullanmayin... Allerji yapan gida, barsaktan atilinca, allerjik reaksiyonlar kaybolur.
Cok degil, daha 50 sene evvel, bu sekilde allerjik dokuntuleri olan cocuklar, gece supurge sopasi uzerine,
tahta at gibi bindirilir, ustune posteki sarilir, ve elindeki soganlarin  biri  sola, bir saga attirilirdi..  
Turk doktorlarinin yalanlarina inanmayin, gaza gelmeyin..
NOT: Yanlis anlasilmasin, boyle yapin filan demiyorum.. Hicbir sey yapmasaniz bile kendiliginden iyilesir
demek istiyorum..

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 23 Haz 2016 Saat 19:07
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.