Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Diş & Ağız
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Dişini çarptı
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumDişini çarptı

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
fundagc Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 75
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı fundagc Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Dişini çarptı
    Gönderim Zamanı: 15 Ağu 2016 Saat 17:56
Hocam merhaba, 3,5 yaşındaki kızım 2saat kadar önce düştü ön alt dişi (ortadakinin bir yanındaki) öne doğru yamulmuştu ve bayağı kanadı. Yıkadım ve tampon yaparken dişi düzelttim, diş hekimi arkadaşımı arayıp durumu anlattım, olması gerekeni yapmışsın antibiyotik başla,1hafa sıvı bslensin zorlamasın. Haftaya bakalım tekrar dedi. Size de fotoğrafını atayım, bir de antbiyotk kullanalım mı? Evet ise ne kullanalım, şimdiye kadar hiç kullanmadık? Çok teşekkürler şimdiden.:
Yukarı Dön
fundagc Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı fundagc Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Ağu 2016 Saat 18:13

Yukarı Dön
fundagc Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı fundagc Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Ağu 2016 Saat 18:18
2. Resimde yanulan dişi değil onun yanındaki görünüyor, ilk resim daha anlaşılır sanırım hocam. Alt orta iki dişin yanındaki yamuldu.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118630
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Ağu 2016 Saat 18:36
Dogru, gereken de zaten budur..
Dikkat edeceginiz hususlar:
1- Butun haldeki Elma, Ayva gibi sert gidalari isirmayacak..
2- Hicbir sert gidayi on disleri ile isirmayacak.
3- Antibiyotik GEREKMEZ... Agiz icindeki, normal Flora bakterileri koruma saglar.. Ayrica; tukrugun
iyilestirici  etkisi vardir.
4- Ikide bir, eli ile kontrol etmeyecek..

Yukarı Dön
fundagc Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı fundagc Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Ağu 2016 Saat 23:22
Çok teşekkürler hocam, hala o dişi biraz önde gibi görünse de ilk ana göre çok iyi.. Nerdeyse 45 derece öne gelmişti diş.. Dişin arkası da kan oturmuş vaziyette..sizce diş Kaynar mı acaba? Daha önceki tecrübeleriniz açısından merak ettim.. Yoksa beslenemeYip renk değiştirormul eski maillerinizden öğrendiğim kadarıyla..Kaynarsa zamanla düzelebilir belki.. Bir de çenesinin altı düştüğünde çok az mordu, şimdi bayağı karardı.. Sanırım travmalarda oluyor içeride kan toplanması? Yardımcı olduğunuz için çok teşekkürler, Allah razı olsun sizden.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Ağu 2016 Saat 04:55
EGER: Dis kokunun ucundan cikan damar ve sinirler koptu ise, disin rengi degisebilir, onemli degil,
degisene kadar idare eder.
Morlugu kafaya takmayin, doku icine olan kanamanin sonucu.. Sonra yesil daha sonra sari renk alip iyilesecek.
Yukarı Dön
fundagc Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı fundagc Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Ağu 2016 Saat 17:11
Aynı mesaj tekrar gönderilmiş, kusura bakmayın. Nasıl oldu bilmiyorum..

son bir şey daha hocam; bu dişin kaynayıp kaynamadığı nekadar sürede belli olur tahminen? Hafif sallanması normal mi? İlk yerine oturttuğumda az da olsa sallanıyordu, bugün tekrar bakıp kurcalamadım.. Tutmaz da renk değişikliği olursa, bazı diş hekimleri kanal tedavisiyle dişi kurtarmaya çalışıyorlarmış, ama çocuk için zahmetli bir tedavi😔 Endişem o yüzden.. Zaten süt dişi neden kanal tedavisi denmiş anlayamadım?
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Ağu 2016 Saat 19:57
Tamamiyle kaynamasi, aylar alir. Riskli sure, 10-12 gunde biter.
En az 2 hafta; on disleri ile sert bir cisim isirmasin.

Boyle dislere kanal tadavisi diye bir tedavi yapilamaz.. Kopmus olan dis koku sinir ve damarlarinin
dikilmesinin imkani yoktur.
Kanal tedavisi ile, disin icindeki sinir ve damarlar alinir. Hic istemedigimiz bir durumdur. Belki kopma hic olmadi!!!!
Birde; cocuk rahat durmayacagi icin;Genel anestezi uygulanirsa, olme esssegim olme!!!!

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.