|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
fundagc ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 05 Kas 2014 Durum: Aktif Değil Puanlar: 75 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 15 Ağu 2016 Saat 17:56 |
Hocam merhaba, 3,5 yaşındaki kızım 2saat kadar önce düştü ön alt dişi (ortadakinin bir yanındaki) öne doğru yamulmuştu ve bayağı kanadı. Yıkadım ve tampon yaparken dişi düzelttim, diş hekimi arkadaşımı arayıp durumu anlattım, olması gerekeni yapmışsın antibiyotik başla,1hafa sıvı bslensin zorlamasın. Haftaya bakalım tekrar dedi. Size de fotoğrafını atayım, bir de antbiyotk kullanalım mı? Evet ise ne kullanalım, şimdiye kadar hiç kullanmadık? Çok teşekkürler şimdiden.:
|
|
![]() |
|
fundagc ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 05 Kas 2014 Durum: Aktif Değil Puanlar: 75 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
|
![]() |
|
2. Resimde yanulan dişi değil onun yanındaki görünüyor, ilk resim daha anlaşılır sanırım hocam. Alt orta iki dişin yanındaki yamuldu.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118634 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Dogru, gereken de zaten budur.. Dikkat edeceginiz hususlar: 1- Butun haldeki Elma, Ayva gibi sert gidalari isirmayacak.. 2- Hicbir sert gidayi on disleri ile isirmayacak.
3- Antibiyotik GEREKMEZ... Agiz icindeki, normal Flora bakterileri koruma saglar.. Ayrica; tukrugun iyilestirici etkisi vardir. 4- Ikide bir, eli ile kontrol etmeyecek.. |
|
![]() |
|
Çok teşekkürler hocam, hala o dişi biraz önde gibi görünse de ilk ana göre çok iyi.. Nerdeyse 45 derece öne gelmişti diş.. Dişin arkası da kan oturmuş vaziyette..sizce diş Kaynar mı acaba? Daha önceki tecrübeleriniz açısından merak ettim.. Yoksa beslenemeYip renk değiştirormul eski maillerinizden öğrendiğim kadarıyla..Kaynarsa zamanla düzelebilir belki.. Bir de çenesinin altı düştüğünde çok az mordu, şimdi bayağı karardı.. Sanırım travmalarda oluyor içeride kan toplanması? Yardımcı olduğunuz için çok teşekkürler, Allah razı olsun sizden.
![]() |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118634 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
EGER: Dis kokunun ucundan cikan damar ve sinirler koptu ise, disin rengi degisebilir, onemli degil, degisene kadar idare eder.
Morlugu kafaya takmayin, doku icine olan kanamanin sonucu.. Sonra yesil daha sonra sari renk alip iyilesecek.
|
|
![]() |
|
Aynı mesaj tekrar gönderilmiş, kusura bakmayın. Nasıl oldu bilmiyorum..
son bir şey daha hocam; bu dişin kaynayıp kaynamadığı nekadar sürede belli olur tahminen? Hafif sallanması normal mi? İlk yerine oturttuğumda az da olsa sallanıyordu, bugün tekrar bakıp kurcalamadım.. Tutmaz da renk değişikliği olursa, bazı diş hekimleri kanal tedavisiyle dişi kurtarmaya çalışıyorlarmış, ama çocuk için zahmetli bir tedavi😔 Endişem o yüzden.. Zaten süt dişi neden kanal tedavisi denmiş anlayamadım? |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Tamamiyle kaynamasi, aylar alir. Riskli sure, 10-12 gunde biter. En az 2 hafta; on disleri ile sert bir cisim isirmasin.
Boyle dislere kanal tadavisi diye bir tedavi yapilamaz.. Kopmus olan dis koku sinir ve damarlarinin dikilmesinin imkani yoktur. Kanal tedavisi ile, disin icindeki sinir ve damarlar alinir. Hic istemedigimiz bir durumdur. Belki kopma hic olmadi!!!! Birde; cocuk rahat durmayacagi icin;Genel anestezi uygulanirsa, olme esssegim olme!!!! |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|