Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Alerjik Oksuruk
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumAlerjik Oksuruk

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Maviyesill Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 105
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Maviyesill Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Alerjik Oksuruk
    Gönderim Zamanı: 02 Ara 2016 Saat 23:18
Selamlar

Oglum 6 yasında, bu sene ilk defa okula basladı, son 2 senedir mevsim gecislerinde ates ve oksuruk ile gittigimizde, ventolin fluibron surup, gecmezse yanında macrol antibiyotik ve 3 ay süreyle koruyucu olarak notta kullanıyordum, bu sekilde senede 2 defadan fazla hasta olmuyordu, bu sene atessiz fakat aynı tip oksuruk ile gittigimizde yine aynı ilaclari verdi, ilaclari kullandım fakat sizin yazılarınızı gordukten sonra notta kullanmayı bıraktım, 1 hafta sonra tekrarladı oksuruk , 2.5 ay gecti hala oksurugu devam ediyor, bu sırada 2 kez ateslendi gece oksurukten kusma derecesine geldi bazen, ben hala limon bal serum fiz. devam ediyorum, acaba alerjik olan oksurukte bu ilaclari eksiksiz mi kulanmalıyım? birde 7-8 yasında gecer dedi, bu arada agızda koku dilde pas rengi, hırıltı, hışıltı, nefes darlığı, gece agız acık uyuma horlama vs hicbiri yok, keyfi de yerinde, sadece oksuruk fakat siddetli ve 3 aya yakındır gecmeyen bir oksuruk sizin gorusunuz nedir? cok tesekkur ederim, 
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117990
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Ara 2016 Saat 07:13
Grip geciriyor.. Aralik ayindayiz, sizin orada agaclar cicek actida, havaya polenlerini mi savuruyor?? Ne allerjisi?
Sizin cocuk zaten 2 senelik cok hastalanma devresini gecirdi..
Eski mailleri okuyun.
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Maviyesill Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Ara 2016 Saat 17:00
Anladım cok sagolun, KBB doktorunada gecen hafta goturdugumde hersey temiz alerjik dedi, pulmicort nebul ve notta kullanmadan gecmez , astıma dönüşür dedi, balgam burun akıntısı hiçbirşey yok , boğaz yapısı hassas oldugu için allerjik dedi, herşeye alerjik dedikleri için alıştık artık, dün gecede ateşlendi ama yine balgam yok, dolu dolu ve öter şekilde öksürüyor fakat balgamı olmuyor, ateş devam ederse gögüs filmi çektirmeme gerek olurmu? Çok sagolun
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Ara 2016 Saat 18:47
Bakin bunlara acik acik "Sahtekar" diyorum... Bu sahtekarlarin siz hic;GRIP teshis ettiklerini gordunuz veya duydunuzmu??
Varsa-yoksa, butun hastaliklar;Allerji!! Boyle bir sacmalik nasil olur???
Pulmicort: Kortizondur.. ILk 3-5 gun sahte bir iyilik hali saglar, ondan sonra Grip daha beter olur.
Notta: Astim ilacidir, sadece Astim krizlerinin arasini acmaya yarar..

Sirf;ilac firmalarindan "guzellikler" bekledikleri icin bu sahtekarliklari yapiyorlar!!
Sadece benim dediklerimi uygulayin..
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Maviyesill Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Ara 2016 Saat 21:34
Çok çok teşekkür ederim, özür dileyerek birşey daha sormak istiyorum, 10 aylık bebeğime de 2ay önce bronşiolit diyerek nebilüzator aldırmıştı doktor, ilaç olarak pulmicort ventolin karıştır ver demişti, vermiştim 10 gün boyunca , geçer gibi olup tekrar basladiginda, gittigimde bu sefer sadece s.f ile devam et demişti bu kış salgın var biri bitip diğeri başlayacak demişti :)  sormak istediğim nebulizator e sadece serum fiz. Veya içme suyu koyarak maske ile hava versem faydası olur mu? 2 gecedir atesli idiler bugün daha iyi öksürükleri, çok teşekkür ederim tekrar, sizden başka güvenebileceğim doktor kalmadı , özel hastanelerin alasına gittik.. hepsi aynı..
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Ara 2016 Saat 19:22
Kaziklandiniz.... Siz hic bu sahtekar Turk doktorlarinin, oksuruklere; Astim harici bir teshis koyduklarini gordunuzmu??? Her oksurene; Astim, Bronsit veya Bronsiolit deyip, bu masrafli isleri basiniza acarlar.
Siz hic bu sahtekarlarin oksuren bir cocuga; Grip tanisi koydugunu gordunuzmu???
Bu sahtekarlarin dedikleri uyguladiginiz surece; gecici bir sahte iyilik halinin arkasindan, daima daha kotu hasta olarak tekrar tekrar doktorlara gidersiniz..
Sadece; bir tencereye; kaynar su koyup, sicak buhar banyosu yapin, eski mailleride mutlaka okuyun..
O aleti de, ne isterseniz yapin, ama kullanmayin.
Aptal, hem salgin var diyor, hem Astim tedavileri veriyor.. Astim ne zamandan beri salgin yapiyormus???
Siz cocugunuzun insan temasini azaltin, hasta olmaz.
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Maviyesill Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Ara 2016 Saat 11:53
Tesekkürler, eski maillerin çoğunu okudum, okumaya da devam ediyorum, öğreneceğimiz çok şey var, başka bir hastaya illadin gerekmese de zarar vermez dediğinizi gördüm, bende başladım, 3 gün geçti biraz daha az öksürüyor, acaba 5 güne tamamlasammı? İlladin burun sprey i kullandım, burun akıntısı yoktu hiç, sanki çözdü akıntıyı gibi geldi, bu yaşlarda sinüzit teşhis etmek zormuş diye okudum, olabilirim sinüzit ? Çünkü balgam varmış gibi dolu dolu öter şekilde 3 aydır öksürüyor fakat balgam veya başka hiçbir belirti yok, Eğer öyleyse de serum fizyoloji ye devam biliyorum ama illadin burun spreyi ni 5 güne tamamlayayım mı? Çok teşekkür ederim ..
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Ara 2016 Saat 03:08
Ararsaniz, her Gripte Sinuzit vardir..
Nasil Gribin yaptigi odem; Oztaki borusunu kapatinca, "Orta Kulak " hadiseleri basliyorsa, ayni sekilde,
bu odem, Sinus agizlarini kaparsa, "Sinuzit" hadisesi baslar.. Bu durumdada, Iladin DAMLA ile odem
cozulerek, iyilesme saglanir.. Antibiyotiklerin yeri yoktur.
Sprey; HICBIR DURUMDA KULLANMAYIN!!!!
iliadin damla, mutlaka SIRT USTU yatar durumda damlatilir.

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.