Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Çocuk Hastalıkları
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Streptokok.......
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumStreptokok.......

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Hilal öz Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 21
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Hilal öz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Streptokok.......
    Gönderim Zamanı: 21 Ara 2016 Saat 21:05
Selamlar,sizi yıllardır okuyorum ve oğullarımi sizin tavsiyelerinizle buyutuyorum 2  sınıfa giden bir oğlum var,1 yıl da anaokulu 3 yıldır okul hayatının içinde.. 
Özellikle ilk iki sene çok sık hastalandı,çok şükür bu aralar iyi.Ama ben ne zaman forumda streptokok sorusu görsem endişeleniyorum...Çünkü biz hiç test yaptirmadik ve neredeyse hiç antibiyotik kullanmadık..Farkına varmadan hastalık geçirdiysek tedavi de edilmemiş oluyor bu durumda..
Ne yapmamız lazım,su durumda yapılabilecek bişey var mı?2010 Ocak doğumlu oğlum boy 139 kilo 36 civarı...
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118654
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Ara 2016 Saat 22:47
Hic tedavi edilmeyenler bile, EGER, 1-2 ay hic bulasma olmadan gecirirlerse, bir zarar olmaz..

TEDAVI EDILMEYIP, bu reaksiyonlar baslayanlarda:
1- Aniden, bir sabah cocuk dizlerinde asiri kirmisi renkte sislikle uyanir. Bu sisler en fazla dizlerde olur,
ayrica, dirsek, kalca eklemi gibi buyuk eklemlerde de olabilir. Cocuk ayaga kalkamaz, sisliklerin ustune
el degdirmez... Bu devre 3 gun surer, ve hic tedavi edilmese bile iyilesir.
 Bu devreye:  "Akut Eklem Romatizmasi" denir.. Bu devrede, daha henuz, kalp'te en ufak bir hasar bile
yoktur.  3-4 ay, ayda bir Deposilin ignelerden biri yapilarak, bir surede yeniden Streptokok alimi onlenirse,
arkasi gelmez.
Bu devre,tedavi edilsin veya edilmesin, hayat boyu; 1 DEFA OLUR..
2- EGER bu uyari dikkate alinmaz ve Penisilinler yapilmazsa, kandaki "antikorlarin" daha da yukselmesi ile,
2-3 sene sonra; Kalp Romatizmasi gelismeye baslar..

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 21 Ara 2016 Saat 22:50
Yukarı Dön
Hilal öz Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Hilal öz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Ara 2016 Saat 23:02
Bizleri aydınlattığıniz için teşekkürler.. İnşallah hiç karsılasmayiz hiçbir anne karşılaşmaz ağır tablolarla....
Yukarı Dön
Hilal öz Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Hilal öz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Ara 2016 Saat 23:37
Sabrınıza sığınarak soruyorum,daha önce herhangi bir tahlil veya test ile tespit etmek mümkün değil midir?Ben kendimi suçlayarak paronaya bağlayabilirim...Her sabah endişe ile....
Yukarı Dön
EFEMER Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 228
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı EFEMER Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Ara 2016 Saat 09:36
Postunuz altına yazdığım için özür dilerim hilal hanım.Bende bu hastalığı çok merak ediyorum.Kıymetli hocam bu hastalikta bogaz agrisida oluyor mu?Farkedilmemesi atlanması mümkün değil diyorsunuz.Bi tanıdığın 15 yaşındaki oğluna kalp rahatsızlığı teşhisi konuldu ve geçmişte geçirdiği bu hastalığa bağlandı.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118654
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Ara 2016 Saat 21:01
-Hilal Oz: Ates+Agizda koku+ Dilde pas+ bulanti/kusma..  Bu sikayetler oldugunda, tedavi gerekir..
-EFEMER: EGER, Turkiye'de cok sik yapildigi gibi, bu Streptokok enfeksiyonu, basit bir bogaz iltihabi gibi
ele alinirda, 3-5 gunluk Antibiyotik tedavisi verilirse, hasta; 15 yasinda, "Kalp rahatsizligina" yakalanabilir.
ZIRA muhim olan, mikrobun tedavisi degil. en az 1 ay sure ile Strteptokok almamasidir. Bu sebeple, 1
ay etkili olan Deposilin6-3-3 kullanilir.

Kalp rahatsizligindan, 1-2 sene evvel, "Akut Eklem Romatiznasi" da gecirmis olmasi gerekir..
Turkiye'de her "kalp rahatsizligi" teshisine inanmayin..
Imkanlari varsa, Istanbul'da Amerikan Hast.de; Dr, Genco Yucel'e gitsinler..

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.