Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Testler & Tahliller & Teşhisler
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Zatürre IGA eksikliği
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumZatürre IGA eksikliği

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
elifsimsek11 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 7
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı elifsimsek11 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Zatürre IGA eksikliği
    Gönderim Zamanı: 08 Oca 2017 Saat 01:47
İyi günler hocam. Sizi uzun süredir takip ediyorum. İlk önce bizleri bilgilendirdiğiniz için
Size minnettarım. Benim sualim iga düşüklüğü ile ilgili. Oğlum 4 yaşında ve igA serum 6 değerinde. Bir buçuk yaşında zatürre geçirdi 10 gün yoğun bakımda kaldık. 3 yaşında zatürre başlangıcı nedeniyle 4 gün hastanede kaldık. Bu durumlardan da hariç çok sık hastalanıyoruz. Ay geçmiyor. Son 2 aydır neredeyse her hafta gidiyorum. Boğaz kızarıklığı vs. Şu anda da rota virüsü nedeniyle dün 2 serum verildi. Böbrekleri zorlanmış idrarda da keton çıktı. Şu anda da iyi değil. İştah yok.

-Hocam bu igA düşüklüğüyle ilgili ne yapmalıyım.
-Son bir senedir singulair toz kullanıyordum. (Kullanmama inadımı kırdılar bu kadar hastalanınca😔) ilaç kaldırılınca zespira verdiler. Bu ilacı kullanmaya başladığımda çocuğumu koridorda yerde yatarken bulmaya başladım. Bu nedenle muadili onceair 
Verdi. Kadir bey ne yapmalıyım. Bu kadar hastalanınca ne yapacağımı bilemiyorum.
-Birde hocam ara ara midesi atıyor. Böyle olunca huzursuzlanıyor. Neden olur, ne yapmalıyım. Bebekken de fışkırır şekilde yeşil safralar kusuyordu. Kilo alımı iyi diye 
Bir şey yapılmadı. Kusma önleyici ilaçlar verildi ama kullanmadım. 

Hocam bu hizmetinizden dolayı allah sizden razı olsun. 

Düzenleyen elifsimsek11 - 08 Oca 2017 Saat 03:17
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı elifsimsek11 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Oca 2017 Saat 03:44
Birde hocam biz İstanbul'da oturuyoruz. Rize'ye gittiğimizin 2. gecesi (epeyce yüksek bir yerde) zatürre geçirdi. Öncesinde öksürük ateş belirtileri olmadı direk nefes alamama  inleme şuursuzluk ve kusma hali gelişti. Bu belirtilerde 2. Gün sabah kahvaltı etmemeyle başladı ve her saat kötüye gitti. Bu belirtiler nedeniyle doktorlar zatürre olduğunu anlamadılar basit enfeksiyon dediler lama yaptılar????? Rabbim bize bağışladı. O günden sonra da doktorlara karşı çok güvensiz oldum. 

Hocam böyle belirti olmadan zatürre olunur mu? Hava değişimi alerji şiddetli üzüntü zatürreyi tetikler mi?

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118114
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Oca 2017 Saat 05:51
Sizi baya iyi kaziklamislar..
okudukca, yapilan hileleri cok iyi anlayacaksiniz.
IgA: 10mg/dL'den AZ OLMALIDIR!!!   Ne dusuklugu??  Bunu size kim soyledi?? unutun..
Turk doktoralrinin her "Zaturre" teshisine nasil inanirsiniz????? Bu kadar Zaturre asilari(KPA) bosunami
yapiliyor?? Sizi resmen kaziklamislar..
Eskiden her oksurene Astim diyorlardi simdiki sahtekarlarda; Zaturre diyorlar..
Butun ilaclari kesin, sadece Limonlu bal, Serum fiz ve ColdMix kullanin...

Hastaliginin Rize ile veya hava degisimi ile, hele uzuntu ile; hic bir alakasi yok..

Oksuruk ile ilgili semayi iyi inceleyin..

Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı elifsimsek11 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Oca 2017 Saat 21:03
Tesekkurederim hocam nasil yiyorlar adami yaa. Sizin sayenizde bilinclenicez insallah. Rizedeki o solunum sekli rizede yogun bakim bulamayip samsun devlet hast. Yogun bakim bulup ambulansla oraya gidene kadarki cocugumun can cekismesini gordukten sonra psikolojim bozuldu. Bogazi kizarsa doktora gidiyorum. Tekrar tekrar tesekkurler. Allah razi olsun.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118114
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Oca 2017 Saat 01:17
Cok okumaniz lazim...
Bilhassa, benim; "KULLANMAYIN" dedigim ilaclari kullanmadiginiz surece bir daha oyle, "can cekisir" tablo
ile karsilasmazsiniz. Meslek hayatim boyunca, tek bir hastamda bile boyle bir manzara olusmadi!!!
Bilhassa; "Sahtekarligin 3 Safhasi" ile ilgili yazilarimi iyi okuyun. Gecen kis nerede  ise hergun anlattim.
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı elifsimsek11 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Oca 2017 Saat 02:38
Cok cok sagolun hocam bende eski maillerinizi okuyordum. Nereden baslamam gerektigini soylediginiz yol gosterdiginiz icin cok cook tesekkurler. Sizinde yolunuz heep acik olsun. Isleriniz kolayca hallolsun.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.