Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - 2 aylik bebeğim oksuruyor
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forum2 aylik bebeğim oksuruyor

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Melifkose Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 1
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Melifkose Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: 2 aylik bebeğim oksuruyor
    Gönderim Zamanı: 18 Oca 2017 Saat 04:53
Hmerhaba hocam. 2 aylik bebeğim 3-4 gündür ateşsiz bir şekilde oksuruyor. doktora götürdüğümüz de doktor kan tahlili akciğer filmi istedi. kan tahlili benim Red etmem üzerine yapılmadı. akciğer filmi, saturasyon degeri, ve muayenesi normal çıktı. bunun üzerine doktor her ihtimale karşılık bebek 3 aydan küçük olduğu için macrol antibiyotik tedavisine başlamamız gerektiğini söyledi ve 6 saat araliklarla ventolin buhar uygulaması yapılması gerektiğini söyledi. ventolin buhar i uyguluyorum. ancak antibiyotik kullanma konusunda kararsızım. çünkü bebeğimin 2 yaşında ki abisi 1 aylıkken aynen öksürükle başlayan şikayetlerle antibiyotik kullanarak daha ağırlaştı ve hastaneye yatmak zorunda kaldık. tüm tetkikler tamamlandığında viral bir enfeksiyon geçirdiği anlaşıldı. o dönem çok zor günler geçirdim. simdi aynısının olmasından çok korkuyorum. bu saat oldu bebeğimin başında bekliyorum uyumadan. ne yapmalıyım. eğer bana da limonlu bal karışımını önerirsiniz 1 yaşından önce bal verilmesi doğru mudur. hocam lütfen beni yanıtlayin.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 118625
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Oca 2017 Saat 05:49
Ventolin, antibiyotikten daha tehlikeli.. Akcigerlerin, Griplerde kendini korumak icin daralttigi bronslari
genisleterek, viruslerin akcigerlere inmesine , ve hastaligin uzamasina sebep olacak. Ilk bastan sagladigi sahte iyilik halina sakin kanmayin, ve hemen kesin.
2 aylik bir bebekte, annesinin karninda iken aldigi bagisiklik maddeleri nedeni ile, Turk doktorlarinin
sandiklarinin tam aksine, bebek, annesi kadar hastaliklara karsi bagisiktir.
Cocugunuz Grip geciriyor. Sadece, Serum fiz ile burnunu temizleyin. Ayni abisine attiklari kazigi simdi kucuge atmaya calisiyorlar.
Gerekirse, sicak su buhari uygulayin.
Oksuruk cok olursa, limonata tarzinda; limonlu bal verebilirsiniz..
EN AZINDAN, Ventolin'den daha masumdur.
Eski mailleri okuyun.. Bu sahtekarligin ne kadar sik uygulandigini goreceksiniz.

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.