Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Çocuk Hastalıkları
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Bitmeyen hastalık
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumBitmeyen hastalık

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Demir_Burçak Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 2
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Demir_Burçak Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Bitmeyen hastalık
    Gönderim Zamanı: 25 Oca 2017 Saat 11:49
Hocam merhaba,
4,5 yaşında Demir adında bir oğlum var.
3 aydır sürekli hasta, ne yaptıysam iyileşmiyor, lütfen aşağıdaki bilgilere yorum yapıp bana yol gösterin, artık çaresiz kaldım.
1- 3 ay önce nezle sonrası burun akıntısı sarı yeşil olarak uzun süre devam etti ve öksürüğü 1 ay kesilmeyince doktora gittik. Sinüzit dedi ve antibiyotik verdi.
2- 1 hafta sonra gece hırıltılı öksürük başladı, hiç uyumadı.
Dr. film çekti, 4 Prednol, günde 3 ventolin ve 2 pulmicort hava, makrol antibiyotik verildi. Bronşiolit teşhisi koydu, çocuk alerjik dedi. İlaçlardan sonra iyileşti.
3- 5 gün sonra ateşlendi, hafif burun akıntısı vardı, 2 gün ateş düşürücü verdim. Boğazı ağrımaya ve öksürmeye başlayınca tekrar dr'a götürdüm. Yine antibiyotik ve ventolin flixotide günde 2 kere koruyucu fıs fıs yazdı.
4- 1 hafta iyidi ana okuluna da gitti. Sonra yine ateşlendi, burun akıntısı başladı. Ateş düşürücü verdim, 2 günde toparlar gibiydi, kulağım zonkluyor demeye başladı. KOrktum bu sefer KBB dr'una götürdüm.
Kulağına ve burnuna kamerayla baktı. Kulak zarı yakınında üst tarafta pembe kırmızı bir alan vardı, dış kulak iltihabı dedi. Ben kan tahlili ve sinüzit filmi istedim.
Sinüzit filminde göz altları dolu gözüküyor, sinüzit ve dış kulak iltihabı teşhisi koydu.
Kan tahliline bakıp evet antibiyotik verilmeli dedi.
Makrol antibiyotik, katarin ve burun spreyi yazdı, ayrıca bir de deniz suyu.
Hocam aşağıya kan tahlilin sonucunu koydum, ben internetten okuduğum kadarıyla anlamaya çalıştım(Nötrofil ve Bazofil değeri düşük, yüzdeleri normal, MCHC yüksek çıkmış) ama sizin de bakmanızı rica ediyorum.
Benim çocuğumun bu değerleri normal mi, bir hastalığı mı var, anlaşılamıyor, ne olur yardım edin.
Çok teşekkürler
tetkik           Sonuç        referans aralığı
Lökosit(WBC)     6,8          5,5-15,5
Lenfosit(LYM)    3,5          0,4-4,4
Nötrofil        2,93        3-7
Monosit          0,29        0,15-0,7
Bazofil          0,01        0,025-0,1
Bazofil %        0,2          0-1
Lenfosit %       51,4        20-60
Nötrofil %       43           40-60
Monosit %        4,4          3-7
Eozinofil %      1            1-4
Eozinofil #      0,07        0,05- 0,25
Eritrosit(RBC)   4,74        3,9- 5,5
Hemoglobin (HGB) 12,2        9,5-14,1
MCV              75,6        72-95
MCH              25,8        22-34
MCDC             34,1        26-34
RDW              12,2        10-17
Trombosit        322          150-450
PCT              0,22        0,01-0,5
MPV              6,8          5-11
PDW              15,3        12-19

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118660
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Oca 2017 Saat 18:52
Kusura bakmayin, AYNI KONULARI , hergun, butun ayrintisi ile anlatamam...

Kisacasi; Grip geciriyor, sakin ilac kullanmayin.
Okuyun..
Yukarı Dön
Demir_Burçak Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 2
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Demir_Burçak Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Oca 2017 Saat 20:38
Hocam bir arkadaşımin tavsiyesiyle bugün sizi buldum ve yazdım.
 Sonra forumu okumaya başladım.
Haklısınız forumda bu konuya benzer sorulara çok cevabınız var kusuruma bakmayın.
Sinüzit filminde 2 göz altı da bembeyazdı doluydu. 
Sinüzitte de mi antibiyotik kullanılmaz?
Teşekkürler 

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118660
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Oca 2017 Saat 03:55
Evet, gereksizdir. Zira "Sinuzit", Sinus boslugunun genize acilan kanalinin kapanmasi ile, o boslugu nemli
tutmaya yarayan sivinin akamayip, icerde birikmesi halidir.
Iliadin damla ile, (usulune uygun damlatildiginda) bu sinus agizlarindaki ODEM cozulur ve sivi akmaya
baslayinca, hersey kendiliginden, iyilesir.
Ayni mekanizma, Orta Kulak iltihabi denilen(ama iltihap ile hicbir alakasi olmayan) durumda da mevcuttur.
Her iki durumda,  SADECE; Iladin kullanimi ile duzelirler.

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.