Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Alerji & Cilt & Saç
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - yumurta alerjisi(çölyak şüphesi)
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumyumurta alerjisi(çölyak şüphesi)

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
zeynep canan Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 56
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı zeynep canan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: yumurta alerjisi(çölyak şüphesi)
    Gönderim Zamanı: 28 Oca 2017 Saat 00:38

Hocam merhaba,

16 aylık oğlumun kilo ve boy uzamasında yavaşlama olduğu için dr götürdüm muayane ederken poposunda kızarıklığı görünce bunun alerjik belirti olduğunu söyleyip bizi çocuk alerji bölümüne yönlendirdi.(Ben deneme yanılma yöntemiyle yumurtaya ve fıstığa alerjisi olduğunu biliyordum)

Çocuk alerji dr yapılan kan tahlili ve deri testiyle yüksek yumurta alerjisi olduğunu yanında birde buğday unu olduğunu söyleyerek bundan sonra etiket okucaksınız eser miktarda dahi olsa vermiceksiniz dedi.(Ben sadece yumurtanın kendisini vermiyordum kek poğaça börek felan yiyordu).Emzirdiğim için benimde yememem gerektiğini söyledi.

1 ay diyet verdi  1 ayın sonunda boy ve kilo oranlarına bakıp çölyak testi yapıcakmış bende çölyak olduğunu düşünmüyorum dedim çünkü ishal karın ağrısı huzursuzluk yok diyince o da çölyak her zaman tipik bulgularla çıkmaz %95 yok deriz ama %5lik kısmı araştırmamız lazım dedi.içime kurt düşürdü.

Diyete başlayalı 1 hafta oldu önceden yemeği yer yemez kaka yapardı günde 2 3 bazen 4 kere şimdi 2 defa felan yapıyor ve kıvamı daha koyulaştı nerdeyse koyun dışkısı gibi.Hocam siz bu konuda ne düşünüyorsunuz tahlili aşağıda ekliyorum yorumlayabilirmisiniz?

Not:Oğlum 38.hafta 3.5 kilo 51 cm doğdu ilk 6 ay kilo alımı iyiyken sonradan yavaşladı.Güncel kilosu

9.8 kilo 77 cm 46 baş çevresi.Anne 1.60 cm baba 1.74 cm

Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı zeynep canan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Oca 2017 Saat 00:49
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı zeynep canan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Oca 2017 Saat 00:53
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı zeynep canan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Oca 2017 Saat 00:58
Hocam soldaki buğday unu sağdaki yumurta ve ilginç olan evde fıstık yediğinde ağzının etrafı kızarırken bu testlerde neden cıkmadı?
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117883
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Oca 2017 Saat 01:05
Kaziklaniyorsunuz..
Bu yasta Allerji Testleri yapilmaz..
Pismis yumurta allerji yapmaz, Test'i cig yumurtadan yapilir.
Eski mailleri okuyun..

Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı zeynep canan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Oca 2017 Saat 01:08
Tamam hocam boy ve kilosu için ne düşünüyorsunuz ve çölyak olamaz herhalde dimi?
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117883
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Oca 2017 Saat 19:23
Alakasi yok... 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.