|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118101 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 06 Şub 2017 Saat 19:44 |
Son gunlerde, gene "meningokok asi sahtekarligi hortlamis durumdadir. SAKIN bu ucuz ve adi sahtekarliga kanmayin... Bu asi, cocuklar icin degildir... Hicaz'a gidecekler icindir.... ZIRA: 1- Turkiye'de Meningokoklarin SADECE; "B-Tipi" salgin yapar.. 2- Bu asi; sadece Meningokok'un: A,C,Y ve w135 tiplerine karsi korunma saglar.. (Asi kutusunun ustunde yazar) 3- Hicaz'da; Afrika'dan, "Menenjit kusagi" denilen ulkelerden ( Senegal, Mali, Burkino Faso, Chad) gelen Haci adaylari tarafindan bu "Meningokok A,C,Y ve W135" tasinir.. Turkiyede yapilan asi da sadece bu cins meningokoklara etkilidir.. Turkiye'de, Sahtekar doktorlar bu asiyi pek severler zira: 1- Menenjit asisi diye sizi korkuturlar ve asi olmaya razi ederler. 2- Asi icin gittiginizde; "Efendim, muayene olmadan asi yapilmaz" diye sizi kandirip, birde muayene parasi alirlar.. 3- Ustune ustluk, Hem asinin kutu fiyatini ( alirken yari fiyata alirlar) hem birde; "ASI yapma parasi" alirlar.. Bu sayede, bir "yalandan" tam 3 post cikarirlar.. Yoksa onlar da domuz gibi biliyorlar, asinin bir halta yaramayacagini!! |
|
![]() |
|
kıvanç ![]() Kıdemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01 Eyl 2012 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Puanlar: 870 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hocam peki Hacdan gelen birisinden bu mikrobu alıp ölen bir çocuk duymuştum yani çocuklara bulaşırsa hastalık yaparmı?
Yazınızı pekçok tanıdığıma gönderdim hepside küçük çocuklarını aşılatmışlar.Rutin değil ama koruyor diye yazıyormuş . Türkiyede görülmüyorsada haca gidenlere mecbur tutmuyorlar geçen yıl Umreye giden annem ve kızkardeşime isteğe bağlı aşılattım fakat herkes yaptırmamış ? Düzenleyen kıvanç - 09 Şub 2017 Saat 13:12 |
|
Allahım yavrularımızı daima iyilerle karşılaştır .
|
|
![]() |
|
zehraeroğlu ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 16 Haz 2010 Durum: Aktif Değil Puanlar: 250 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı zehraeroğlu
![]() ![]() ![]() ![]() |
Hocam yanlis hatirlamiyorsam siz turkiye xe nimenrix var diye onermiyorsunuz.baxero gelirse ve salgin olursa yaptirin diyirdunuz.biz de 15 ayligiz dr.15.ay gelin yapalim dedi.gitmeyeyim mi?bir de hocam esim is nedeni ile surekli afrika fildisi ve mozambik e gidip geliyor.simdi siz afrika diyince acaba dedim biz yapalim mi?
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118101 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
![]() ![]() ![]() ![]() |
Hacilar tehlikeli... Daha Hicaza gitmeden, Havaalaninda asi olmalari gerekir. Bugunku Menenjit yazisini da okuyun. Esinizin asi olmasinda, buyuk yarar var.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|