Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > İç Hastalıkları
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Kalpte ufurum
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumKalpte ufurum

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Didem_gfr Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 308
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Didem_gfr Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Kalpte ufurum
    Gönderim Zamanı: 01 Mar 2017 Saat 13:58
Dr. Kadir Bey,
Son zamanlarda benim gecirdigim kurt sorunu vs cocuklardan emin olamamam ve uzun zamandır oglumu kontrole goturmedigim için bugun doktora gittik. Doktor oglumda bundan once hiç farketmedigini fakat bu sefer kalbinde ses ugultu dugdugunu soyledi. Bir kardiyolog ismi verid eko bakılacakmiş, ultrason. Dogumda hastanede de birsey demediler bize. Sadece bundan 3 ay kadar once hasta oldugında nefes alım sayısı cok artmıstı, 3 kere hastanede ventolin verdik. Ogljm 26 aylık gelişim geriliği yok
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117990
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Mar 2017 Saat 20:50
Palavra.. Hicbir sey bulamadiklarinda; Kalp'de ufurum duyarlar!!!
Bosverin... Isterseniz, emin olmak icin baska bir doktora gidin ama kalp icin bir sey demeyin..
Doktor ucreti, ECHO'dan ucuz nasil olsa!!!
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Didem_gfr Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Mar 2017 Saat 22:16
Yarın bir doktora daha goturecegim. Hicbirsey demeyecegim ama bersey yoluna derse emin olmak için bir daha sorarım heralde..
Internette bakıyorumda eger bu dogru ise.. insallah palavradır... 2-3 hafta once 4-5 gun sadece geceleri atesi olmustu, dili beyazdı. Streptekok gecirmiş ve ben farkına varmadıgımdan boyle bir sonuca acmıs olabilir mi? Oglum 26 aylık..
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Didem_gfr Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Mar 2017 Saat 23:00
Neden soruyorum; cunku gecen hafta doktora gittiğimde ilk defa bana dr kalbinde ufurum var dedi bana. 1 ay once atesli hasta oldugumda bunu ogluma gecirmiştim, o da atesli hasta oldu 5-6 gun.. ikimizde beta virusu almıs ve tedavi olmadıgımız için akır romatizma olmus olabilir miyiz?
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Mar 2017 Saat 03:22
".. beta virusu .."
Bu komik tabiri nereden ogrendiniz???
1- Virus degil BAKTERI.....
2- "Beta" diye bir cins akvaryum baligina denir, "Beta" diye bir bakteri yoktur...
Bakterinin adi : Streptokok!!  
3- Kalp Romatizmasi yapan turu: "A-Grubu,Beta-Hemolitik Streptokok"dur..
4- Streptokok enfeksiyonlari; Okul caginda gorulur..
5- Seneler boyunca, Streptokok enfeksiyonu gecirip, tedavi gormeyenlerde, 5-10 sene sonra "Akut
Eklem Romatizmasi" gelisebilir.. BU devre 3 gun surer ve bir daha hayat boyu tekrarlamaz..AMA, enfeksiyonlar
alinmaya devam ederse, bu sefer; gene bir 5-7 sene sonra," Kalp romatizmasi" gelisir..
6- Ilk sayfadaki Yazarlar kisminda benim makalelerim arasinda: "Beta diye bir Virus.." makalemi okuyun.
SAKIN; Turk doktorlarinin bu hastalik ile ilgili soyledigi hicbir seye inanmayin...
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Didem_gfr Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Mar 2017 Saat 08:36
Okumustum yazmadan once yazınızı ama yine de virus yazmısım..
Bizim için ne onerirsiniz?
Oglumu baska bir doktora goturiyim ve sormam gereken birsey var mı?
Kendim için, bir test yaptırayım mı? (Bana da kalpte ufurum var demişti dr, kurt için gastroentoloji/iç hastalıkları dr'una gittiğimde..
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Mar 2017 Saat 19:01
Sirf bunun icin gitmeyin, bir gittiginizde, bu konuyu da sorusturun.. Bakalim ne diyecekler.
Kalbinde rahatisilik olan cocuklarda gelisme geriden gelir.
Sizde bir Kalp hastaligi olsa, DOGUMDA  belli olurdu... 
Son senelerde, nerede ise her hastaya; "kalpte ufurum var" diyorlar... Bu tamamen milleti turnike'ye
sokmak icindir.
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Didem_gfr Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Mar 2017 Saat 19:22
Dr. Kadir Bey,
Ben bugun oglumu baska bir doktora goturdum. Ben hiçbirsey demedim. Hafif ufurum var dedi. Sun anda echo ya gerek yok. Bu tur ufurumler o anki hastalık vs nedeniyle de olabilir. Ben izleyecegim, eger yine duyarsam o zaman yollarım dedi. ne yapayım bu durumda? Simdıye kadar hiç duyulmamıs birsey neden bir anda duyulmaya baslandı? Cok sık dr. Kontrolune girmiyoruz ama en az 6 ayda bir goturdum. Ilk defa soylediler..
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.