|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
cansu_594 ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 06 Eki 2013 Durum: Aktif Değil Puanlar: 1 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı cansu_594
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 20 Nis 2017 Saat 11:29 |
Merhabalar
Eski tüm konuları okudum hocam bende yazmak istedim çünkü çaresizlik çok kötü :( Oğlum 4 yaşında 1,5 yıl önce tuvalet eğitimini tamamladı.Düzenli tuvalet alışkanlığı olan bir çocuktu. En son 15 gün önce normal kakasını yaptı ve ondan sonra kakasını yapmamaya başladı bu durum 4 gün sürdü ben endişelendim dr götürdüm lavman yapın dedi duplac verdi lavmanı yaptırmadı.Dr önerisi ile duplağı normalin 2 katı verdik ertesi akşam yaptı ama ağlayarak yapmak istemiyorum dedi kendini sıktı zorla yaptı. Sonra gene 4 gün tuttu yine gece uykudan kakam var yapmak istemiyorum diye kalktı yaptı.bu arada duplağı veriyoruz kakası normal kabızlık yok ama sıkıyor kakayı yapmak istemiyor. Tamamen psikolojik poposunda birşey yok ben napıcağımı şaşırdım.En son yaptığının üstünden 2 gün geçti tık yok yine şaşırdım kaldım. Kendi haline bıraksam bu arada duplacı vermeye devam etsem uzun süre tuttuğu için hastalık vs olurmu kendi zamanı gelince yaparmı ben müdahele etmelimiyim ne yapmalıım. Allah rızası için banada cevap verin zor durumdayım. |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117887 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
4 yasindan evvel, "tuvalet egitimi" verilen cocuklarda bu sekilde, "psikolojik tepkiler" olabiliyor. 1- Kaka yapmasina siz karismayin, ilgilenmeyin.. 2- Kaka yaptiginda, o kakaya, cok kiymetli bir seymis gibi davranin.. Bu yas cocuklarinda, kaka; kendi yarattiklari, ortaya cikardiklari bir "eserdir".. Ona cok guzel kaka yaptigini soyleyin..VE, kakayi merasim ile ve onun izni ile tuvalete dokun ve arkasindan, beraberce; "bay-bay" yapin.. Hep anlatiyorum: Tuvalet egitimi, "Kedi-Kopek" yavrularina verilir.. Insanlarda icgudusel olarak halledilir. Kediler nasil, yaptiklari kakalari gomuyorlarsa ve onlara bunu hickimse ogretmiyorsa, Insanlarda da, vakti gelince cis ve kaka kontolu olusur. 1- Once gizli sakli ( kapi veya dolap arkasi gibi) kakayi altina yapar, hic rahatsizlik duymaz.. 2- Ayni sekilde kaka yapar, ama rahatsiz olur, size hemen altini temizletir.. 3- Kakasinin geldigini soyler ama, cogu kez zaten kacirmistir, gerisini oturaga yapar.. 4- Kakasinin geldigini erken soyler, hic altina kacirmaz... kaka kontrolu iste bu sekilde saglikli bir sekilde gelisir.. Yoksa, psikolojik problemler olusur. ASLA yaslilari dinlemeyin. |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|