Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Ateş
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Sadece ates
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumSadece ates

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
NehirDefne34 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 173
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı NehirDefne34 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Sadece ates
    Gönderim Zamanı: 12 May 2017 Saat 20:53
Kadir bey 15 aylik kizim 10.3 kilo boyu 79cm dogum kilosu 3050 boyu 49 cm anne sutu agirlikli besleniyor pek istahli degil et ve sut urunleri yedirmeye dikkat ediyorum bir yas tahlillerinde kansizlik vardi hgb 9.3?du bir sure surup kullandi tekrar tahlil yapilmadi b12 dusuktu uc aydir yarim doz igne vuruluyor 7 aylikken ilk hastalihini gecirmeye basladi yaklasik iki ayda bir atesli hastalaniyor genelde grip yada 3-5 gun ates oluyor kendiliginden geciriyor bu durumlarda sizden ogrendiklerimle doktora goturmuyorum cok gerek olursa dolven veriyorum gecen cuma bir gun ateslendi 38. sonra gecti sali gunu tekrar basladi uc gecedir 40 geciyor ates surup pek vermiyorum sabah geciyir aksam 8 sonra tekrar basliyor bugun ates var yine huzursuzda azda burun akiyor baska bisey yok doktora gitmelimiyim , anlatiyim tabloya gore gelisimi nasildir cok mu sik atesleniyor normal mi arada cok evham yapiyorum psikolojim bozuldu surekli gozum uzerinde lutfen engin bilginizden mahrum etkeyin teşekkürler
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117890
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 May 2017 Saat 04:27
Ne diyelim!!!  Iyi kazik yemissiniz..
1- Cocuklarda; B12 eksikligi OLMAZ... Et, sut alan bir sahista, ASLA , Pernisiyoz Anemi ( Megaloblastik
Anemi) olmaz. 
( Bir tek; yaslilarda, midedeki, "Intrensek Faktor" eksikligine bagli, B12 eksikligi sonucu, Pernisiyoz Anemi
olusabilir.)
2- Atesli hastaliklar, DAIMA, baska atesli hastalardan bulasarak olusur. Evde, okula/krese giden abi-abla
varsa, gayet normaldir.
3- 600 gram FAZLASI var!!!  
Butun ilaclari kesin, etli gidalara onem verin.. 
Bir daha da, sakin B12 palavralarina kanmayin!!!

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 13 May 2017 Saat 04:33
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı NehirDefne34 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 May 2017 Saat 04:45
Gecen hafta kizimin arkadasi geldi hastaydi hafif atesliydi bogazlari agriyormus annesi okula yollamamis ufakligi pek yaklastirmadim ama bulasmis demekki buyuk kizimda bir kac gun sonra zaten oksuruklu hasta oldu ama kolay atlatti arkadasindan gecti demekki bu s ekilde sizce dogru tahmin mi?
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 May 2017 Saat 05:17
Aynen oyle... Yoksa; usutmekle, Nazar ile, terinin ustunde sogumasi ile, ceryanda kalmak ile  atesli bir
hastalik olusmaz. 
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı NehirDefne34 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 May 2017 Saat 09:02
Doktor bru kizimin atesi bu gece dustu yalniz gecen haftalarda bir iki gun sumuk rengi siyau kurumustu bu sabahta sumuk kurumus ve siyah ciddi biseymidir internetten bakinca moralim bozuldu
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı NehirDefne34 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 May 2017 Saat 09:23
Dikkatli baktim burnun sag tarafinda kulak kiri renginde ve kıvaminda neden oluyor olabilir hafifi gozleride sapakli
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 May 2017 Saat 19:02
Burunda ufak bir "Kilcal damarin", bir sekilde hasari ile kanama olur, ve pihti, siyah renk alarak, sumuk ile
beraber cikar..
Sumugun, koyu sari olmasi, kivaminin koyulasmasi, iyilestigini gosterir.. 
Siz Internetteki yazilara ne bakiyorsunuz??  Komur madeninde calisanlarin durumunu bile, cocukta
oluyormus gibi bile yazarlar..

Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı NehirDefne34 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 May 2017 Saat 16:35
Doktor bey bugun isteydim kizim yine ateslenmin eve geldim surup vermisler 10 gundur ates bi yukselik dusuyir 4 gun yuksek atesden sonra dusmustu tekrar bugun cikmis 15 aylik kizim telaslandim biraz istahsizlikk disinda baska bisey yok kan tahlili yaptirmalimiyim tesekkurler
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.