Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Kulak & Burun & Boğaz & Göz
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Geniz akıntısı
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumGeniz akıntısı

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
kzykzy Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 531
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı kzykzy Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Geniz akıntısı
    Gönderim Zamanı: 08 May 2017 Saat 13:57
Hocam merhaba 
Oğlum 22aylik; 35haftalik premature doğum kilo 2.6 boy.50cm baş 35cm.idi. şuan ki kilosu 11.5 boy 86cm. Hocam oğlumun on gün önce geniz akıntısı ve hırıltısı başladı gunduz çok nadir oksuruyor kedi gibi hırıltılı nefes alıyor çünkü içe akıntı var dışarı hiç akmıyor. Serum uyguluyoruz sadece burundaki pislikler çıkıyor yine ufak bi akıntı olmuyor.ayrica bu  on gündür gece ikide uyanıyor iki uç saat boyunca oksuruyor.araliksiz. sonra sabaha karşı oksuruk kesiliyor. Hocam ben çalışıyorum on gecedir uykusuz perişan oldum.basit grip diye bekliyorum geçecek en ufak bi değişiklik yok. Gündüz hiç oksuruk yok gecede belli aralıkta yoğun balgamli. Ama devamlı balgam ve geniz akıntısı var. Ayrıca çok fazla diş gicirdatiyor. Buda bu süreçle paralel oldu tesadüf mü bilmiyorum.inanilmaz gicirdatiyor gece gündüz oksururken bile.
1. Hocam sinüzit mi acaba oğlum. 
2.gece oksuruk krizlerine yapabileceğimiz başka birşey var mı.ben artık uykusuzluğa dayanamıyorum.hasta olmaya başladım.
3.illiadin damla ya da benical şurup kullanmalıyız. 
4.kilosu geri çok üzülüyorum bir şey yemiyor hep hasta Hocam.
- "Kitapsız bilgin olanın, sermayesi din olanın; rehberi şeytan olmuştur" Yunus Emre
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117990
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 May 2017 Saat 19:10
   Kilosu nerede ise, normal doganlara yetismis durumda.... Aynen devam edin.. 
Hirilti icin; sicak su buhari uygulayin, hastaligin sonuna gelmis. Aksamlari basucuna, 2 damla ColdMix
damlatin.. Dis gicirdatmalari, gunduz yasadigi "stresli" durumlar nedeni iledir.. 
1- Her Grip esnasinda, Sinusler de tutulur, ayni sekilde iyilesir. 
2- Sicak su buhari ve ColdMix damla kullanin.. 
3- uzulecek bir sey yok, arayi kapatiyor. 

Yukarı Dön
kzykzy Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı kzykzy Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 May 2017 Saat 13:28
Tekrar merhaba hocam.
Oğlumun son durumu geniz akıntısı ve ondan kaynaklı hırıltı aynen devam ediyor .  Öksürüğü size ilk mesajı attigim zaman ki kadar değil ama yine var. Hocam nasıl yorumluyorsunuz. İstahsiz olduğu için ara ara ballı limon verebiliyorum.(kusuyor). Burnunu açık tutuyorum elimden geldiğince. İştahsızlığı dışında başka bir şikayetim yok. Geniz akıntısı yoğun hirilti, ara ara balgam soken oksuruk.
- "Kitapsız bilgin olanın, sermayesi din olanın; rehberi şeytan olmuştur" Yunus Emre
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 May 2017 Saat 19:37
Oksuruge sebep olan Virus, vucuttan atilip, dokularin da, tamiri tamamlanincaya kadar, surer..
Aynen devam edin, merak etmeyin.  
Yukarı Dön
kzykzy Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı kzykzy Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 May 2017 Saat 17:07
Hocam oğlumun beslenmesiyle ilgili yorumunuzu ihtiyacım var benim. ayı boyu kilosu ustte yazmıştım. Ya hocam ben yemek yediremiyorum.sizin verdiğiniz alt sınırları bile yakaliyamiyoruz.sut mesela anne şutu kutu sut veriyorum ikisini toplasan ort.300-400olmuyor. muhallebi yapıyorum sırf sut almış olsun diye çok eski maillerinizde okumuştum sutlu şeylerde sayılır demissiniz.un ve iki çay k.sekerle 100ml sutu pisiriyorum yiyor.okadar fazla yok. Kiymayi et yemiş olsun diye domattesle yumuşak pisiriyorum.toplamda iiki yemek kaşığı anca eder onu bile bırakıyor yarısını . Hocam miktarı az yediklerinin ve cesidide çok az ozleterek verirsem 150ml yayla çorbasını rahat içiyor. Hocam boyu doğum boyuna göre daha iyi olabilirdi siz beslenme max. Ve min.siniri belirliyor demissiniz.yemedigi halde böyle yese daha güzel olur . Hocam yazık değil mi ya çok üzülüyorum.bi şurup vardiya Hocam oneriyorsunuz ondan baslayim mi bende. 
Ek bilgi:oğlum sekiz aylıkken anemi oldu hgb.8  ferritin.3 tedavi olduydu. Son durum bilmiyorum.grip olduğu için goturmedim . Sizce şuan ki grip haline rağmen 20gunu gecti. Götürüp bi tahlil yaptırayım mi
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 May 2017 Saat 19:41
5 gun Sipraktin surup; gunde:2x1 olcek(5ml) verin, sonra sonucu konusalim..  
Yukarı Dön
kzykzy Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı kzykzy Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 May 2017 Saat 23:52
Hocam oğlum çok fazla diş gicirdatiyor.yani gece , uyurken uyanıkken, oksururken yemek yerken. siz hep gün içinde yaşadığı stresten diyorsunuz bu "stres"i  acar misiniz. Yani benle akşama kadar güzel vakit geçirse de yapıyor sabah uyanır uyanmaz da. Yani bunun başka sebepleri olamaz mı. 
Yukarı Dön
kzykzy Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı kzykzy Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 May 2017 Saat 23:58
Ayrıca çok coook agresif yani bir seyi ilk isterken bile bağırarak mizmizlanarak istiyor yok dersen direk kendini bağırıp çağırarak yerlere atabiliyor her işi ağlayarak kızarak yaptırmaya çalışıyor . Hayır sipraktine bu yüzden başlamaya cesaret edemedim.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.