Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > İç Hastalıkları
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Bebegimde böbrek sıkıntısı
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumBebegimde böbrek sıkıntısı

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Cazipmuzip Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 21
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (1) Teşekkürler(1)   Alıntı Cazipmuzip Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Bebegimde böbrek sıkıntısı
    Gönderim Zamanı: 04 Haz 2017 Saat 11:20
Merhaba kadir bey. Bebegimde bir ayı aşkın bir süredir ayaklarını karnına çekme sancı çekme akabinde ter bosalmasi vardı.  Küçük bir tip merkezine götürdüm hemen iki adet 3,5 mm taş saptandı. Bezinde mukus lu leke görünce idrar tahlili yaptırdım. Lökosit eritrosit epitel hücresi görüldü.  Bunun üzerine başkent Üniversitesi nefroloji bölümüne gittik. Doktorumuz voiding sistoüretrografi ve böbrek sistoüretrografi istedi. Açıkçası radyasyon ve acı veren işlemlerden tedirgin oldum bu konuda bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim. Özellikle radyasyon konusu bunlar gerekli mi bunların dışında başka yöntem varmıdır. Bu arada bebeğim 8 aylik erkek 10.4 kilo
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Cazipmuzip Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Haz 2017 Saat 11:36
Ayrıca daha yeni ek gıdaya geçtim bu zamana kadar sadece annesutu ile besliyordum şimdi anne sütü artı ek gida
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Cazipmuzip Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Haz 2017 Saat 13:58
Pardon yukarıda yanlış yazdım böbrek sintigrafi 
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117367
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Haz 2017 Saat 18:05
Baska bir yerde, Idrar Tahlili yaptirip, her iki tahlilin de;  tamamini bana yazin. 

LUTFEN; Soru sorarken, soru ile ilgili yapilmis tahlilleri YAZIN!!! 

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 04 Haz 2017 Saat 18:09
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Cazipmuzip Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Haz 2017 Saat 21:53

--------------------------------------İLK TAHLİL TETKİKLERİ-----------------------------------------------

İdrar tetkiki Sonucu:

Renk:  Sarı

Görünüm: Bulanık

Dansite: -

pH: -

Nitrit: -

Protein: -

Bilirubin: -

Keton:  -

Glukoz :  -

Ürobilinogen: -

Mikroskopik inceleme:  Bol lökosit, 7-8 Eritrosit, 4-5 Epitel Hücresi görüldü.

Seroloji sonucu  :

CRP:  1,04

Biyokimya Sonucu:

Üre : 21

Kreatinin(serum):  0,7

AST:  35

ALT:  21

Glukoz(şeker):  86

Sodyum:  137,49

Potasyum : 3,86

Klor : 103,87

MON:   1,3

MON% :   13,1

WBC, LYM, GRA, LYM%, GRA%, RBC, HGB, HCT, MCV, MCH, MCHC, RDW, PLT, PCT, MPV, PDW  değerleri  normal.sss

Hormon Tetkik Sonuçları :

T4 (SERBEST):  0,86

TSH :  1,41

Üriner  USG  Sonuçları:

Sağ böbrek lokalizasyonu  boyutları, parankim kalınlığı toplayıcı sistemleri normaldir.Parankim grade sıfırdır. Sağ böbrk üst polde deforme dilate kaliks ile uyumlu olduğu düşünülen 8x7 mm ebatlarda kistik genişleme mevcuttur.Sol böbrek lokalizasyonu boyutları parankim kalınlığı toplayıcı sistemleri normaldir. Parankim grade sıfırdır. Sol böbrek alt polde büyüğü 3,5 mm ebatlarında hiperokojen kristaloid izlenmektedir. Sol böbrek  üst polde deforme dilate kaliks ile uyumlu olduğu düşünülen 7x7 mm ebatlarında kistik genişleme mevcuttur.Mesane dolumu yetersiz olduğundan değerlendirilememiştir.

------------------------------------------İKİNCİ İDRAR TETKİKİ---------------------------------------------

Dansite : 1.020,00

pH: 6,5

Protein : Negatif

Glukoz(idrar) : 0,00

Keton : 0,50

Bilirubin : Negaitf

Urobiliojen : 10

Kan : Negatif

Lökosit Esteraz Aktivitesi :  + Pozitif

Nitrit : Negatif

Renk : Sarı

GÖRÜNÜM: Berrak

Manuel Mikroskopi : 1-2 Eritrosit 3-5 Lökosit 1-2 Epitel Hücre.

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117367
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Haz 2017 Saat 04:40
Tam tahmin ettigim gibi...
Sizin cocukta; HICBIR  ZAMAN; IYE olmamis!!!!  
Yapilanlarin tamami, gereksiz... VE, "tamamen duygusal!!!".... 
SAKIN, elletmeyin ve Hicbir baska, tetkik veya Tahlil yaptirmayin.. 
Bunlar resmen, SAHTEKAR!! 
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Cazipmuzip Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Haz 2017 Saat 07:13
Doktor bactrim antibiyotik  şurup vermişti onu keseyim mi kadir bey. Ayrıca bize idrar yolu darlığından şüphelendigini söyledi. Teşekkür ediyorum yol gösterdiğiniz için.  Çok sağolun 
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Cazipmuzip Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Haz 2017 Saat 14:23
Çektiği sancı böbrekteki taş yüzünden mi bunun için önerebileceğiniz birşey var mı acaba 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.