Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Alerji & Cilt & Saç
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Boyun
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumBoyun

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Didem_gfr Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 308
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Didem_gfr Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Boyun
    Gönderim Zamanı: 18 Tem 2017 Saat 20:07
Dr. Kadir Bey merhaba,
30 aylik oglum ayak bas parmagini carpmisti ve enfeksiyon dolmustu biraz sonra antibiyotikli krem kullandik gecti. 2 gun arkasindan bugun hastalandi, atesi cikti. Alakali mi bilmiyorum. Benim asil merak ettigim bugun hic boynunu cevirmiyor ve kucagimdayken yana yatiracakken dusecek gibi irkilip bana siki siki sariliyor. Bir fikriniz var mi acaba?
Saygilaria
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Didem_gfr Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Tem 2017 Saat 00:02
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Didem_gfr Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Tem 2017 Saat 00:08
Bu arada cok panik olduk ve doktora gttik. Menenjit degilmis boynu tutulmus antibiyotik verdi. Bu test sonucuna gorkullanmamiz gerekir mi acaba?
Saygilarimla
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117340
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Tem 2017 Saat 03:48
Dogru....Anlattiklarinizdan, ben de ilk once; "Acaba, Menenjit mi??" diye  okudum.. 
AMA, bu devirde, asilari yapilmis bir cocukta "Menenjit" olmasi nerede ise imkansizdir.. Tek kaygim; bazi
asi yaptirmayan ailelerin cocugu olma ihtimali idi.. 
Antibiyotik kullanmasi gerekiyor.. Hatta agizdan ilac alamiyorsa, Antibiyotigi, igne olarak da verebilirsiniz. 

Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Didem_gfr Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Tem 2017 Saat 09:06
Bu tabloda ne antibiyotik kullanmamizi gerektiriyor acaba merak ettim anlamak icin.
Bir de boynu icin kullanabilecegimiz bir krem vs var mi acaba? Hala ayni boynu ayni hic ceviremiyor..
Saygilarimla
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Didem_gfr Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Tem 2017 Saat 10:34
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Didem_gfr Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Tem 2017 Saat 10:43
Antibiyotigi vermeye basladim ama igne neden vermis kullanmali miyim? Boynu gecmedi hala kipirdatamiyor. 2 gun sonra ingiltereye gidiyoruz 1,5 ay kalicaz orada cok zor cocuga igne yapmazlar, ozel dontor yok nhs kabul etmez vs.
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Didem_gfr Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Tem 2017 Saat 18:39
Dr. Kadir Bey ozetleyecek olursam,
Bugun gunduz baska dr a gittim. Boyunda tutukluk olmadigini lenfin cok buyudugunu ve mutlaka igne yaptirmam gerektirdigini soyledi. Boylelikle acilde seruma novosef 1mg karistirilarak verildi ve atesi ve agrisi oldugu icin novalgin serum verildi. Bu sabah basladigim augmentin antibiyotigi birakmami ve novosef igne ile birlikte Bactrim suruba devam etmemi soyledi.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.