Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Testler & Tahliller & Teşhisler
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - kan değerleri
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumkan değerleri

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Mucize Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 34
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Mucize Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: kan değerleri
    Gönderim Zamanı: 03 Eyl 2017 Saat 15:42
Merhaba Kadir Hocam,

Oğlum(22 aylık) 4 gündür ateşli ancak bu diğerlerine benzemiyor.Daha önceki ateşlendiği zamanlarda 2 gün sürer geçerdi ve bazılarını ateş düşürücü olmadan atlattık.Bu seferki biraz farklı yani ağır geçiriyor; kafasını hep bir yerlere koymak istiyor keyfi hiç yok, sesi kısık, boğazlarının acıdığı ses tonundan da çok belli.Ateş düşürücü olarak paranox120mg verdim, kimi zaman etki etti bi süreliğine kimi zaman etmedi.Baktım çocuk iyileşmiyor ben de kan değerlerine baktırmak üzere doktora götürdüm.Doktor boğazlarını görünce mutlaka antibiyotik lazım dedi ben de emin olmak adına kan değeri istedim.Yaptırdık.Kan değerlerinin olduğu sayfa ekteki gibidir hocam.Dün akşam verdim antibiyotik ve bu sabahta verdim ama ateşi hala var.Bu arada dili pembe, ağız kokusu yok.İshal gibi sanki yani çok cıvık değil.Yine de wbc yüksek çıkıyor mu böyle?
Antibiyotik yanında ateş düşürücüye hem ateş düşsün ağrısı gitsin diye gerek var mı?Antibiyotik tek başına yeterli mi?

https://i.hizliresim.com/Ddzy33.jpg

Teşekkür ederim, saygılarımı sunuyorum hocam.
Yukarı Dön
Mucize Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Mucize Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Eyl 2017 Saat 16:28
Hocam, ateşi hala devam ediyor.Hafif burun akıntısı ve hafif öksürük var.Öksürdükçe de boğazı acıyor.Antibiyotiği dün gece 11 bu sabah 11 de verdim.Dün ateşi antibiyotikten önce de pek yoktu çünkü 7 saat öncesinde fitil vermiştim ama geceden başladı biraz biraz ve şimdi yine var ateş.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 117912
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Eyl 2017 Saat 19:01
Kaziklandiniz!!  
Artik bu sahtekar doktorlar tek baslarina calismiyorlar.. Yanlarinda "Cete uyesi" olarak, kendileri gibi olan
sahtekar laboratuvarlari da kullaniyorlar..
7ay-2 yas arasi cocuklarda; normal WBC degerleri: 6.0-17.0 dir..  
O sahtekar Laboratuvar, cocugunuzun kan degerleri yanina, ERISKIN normal degerlerini yazarak, doktora
 (akli sira) geri-pas vermis...
SAKIN Antibiyotik kullanmayin, cocugunuz Grip geciriyor, 4-5 gun atesi olacak... 
Hele birde; "Atesi dusmuyor" diye tekrar gidin, o soytari size en az 5 tane igne yazar!! 
Neden o???  Tedavi bitmeden laf etmeyin diye!!!  Zaten ates en fazla 5 gun surecek!!! Ondan sonra da,
ignelerle ates dustu olacak!!
 Yerseniz!!  Turk milleti yiyor!! VE, ESAS ONEMLISI,  boyle doktorlar daha kiymetli oluyorlar! 

Yukarı Dön
Mucize Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Mucize Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Eyl 2017 Saat 19:10
Hocam zaten antibiyotik sonrası ateş düşmediği için şüphelenmeye başladım.Çünkü yanlış hatırlamıyorsam antibiyotikten sonra ateş düşer diyorsunuz.Hatalıysam özür dilerim.Wbc değerlerini aradım forumda, yeni wbc değerlerine göre 1,5 2 rakam yüksk geldi bana.Ancak dilde pas ve ağızda koku olmadığı için şüphelendim daha da ötesi ateş antibiyotik sonrası bile geçmedi.Üstelik 600 lük antibiyotik veriyordu ben 200 lük dedim.2 kere vermiş oldum artık  daha da vermem.
yalnız hocam çocuk hep yatmak istiyor uyumak istiyor keyifsiz.Fitil vereyim mi?

Cevabınız için çok teşekkür ederim.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Eyl 2017 Saat 19:17
Antibiyotik gerektiginde;
ATES + Agizda pis KOKU + Dil ustunde silme PAS tabakasi olur..
Yukarı Dön
Mucize Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Mucize Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Eyl 2017 Saat 19:25
Evet hocam olmaması da düşündürdü zaten.Peki fitil vereyim mi? baya keyifsiz.

Ben bir de şuradaki değerlere baktım ve 22 aylık olduğu için verdiğiniz rakamların biraz üzerinde(bizimki 16,21) gördüm yoksa o hataya düşmezdim.

WBC:  
0-30 gün: 9.1-34.0
1-23 ay: 6.0-14.0
2-9 sene: 4.0-12.0
10-17 sene: 4.0-10.5
18-99 sene: 4.0-10.5
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Eyl 2017 Saat 19:30
O tablo eski bir kitaptan alinmisti.. Yenisini Haluk bey'e yazdim.
 En kisa zamanda, Haluk bey, o degerleri degistirecek..  
Yukarı Dön
Mucize Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Mucize Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Eyl 2017 Saat 19:31
Cevaplarınız için çok teşekkür ederim hocam.Allah razı olsun.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.