Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > İdrar & Kaka Sorunları ve Tuvalet Eğitimi
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - İYE
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumİYE

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
ÖZ_GE Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 13
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı ÖZ_GE Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: İYE
    Gönderim Zamanı: 18 Kas 2017 Saat 21:09
Hocam Merhaba. Kızım 4 ay 5 günlük. 15 gün önceye kadar zor uyuyan ama uyuduğu zaman uzun uyuyan bir bebekken (gecede 2 veya 3 kez emmek için uyanırdı) 2 saatte bir kıvranarak uyanmaya, yeşil renkli kaka yapmaya ve gaz sancısı sandığımız için gazını çıkartmaya çalışırken üstümüze tırmanma hareketi yapmaya başladı. Bu durum yaklaşık 3-4 gün sürdü. Birkaç gün sonrasında ise burnu akmaya daha sonra tıkanmaya başladı. Burnunu serum fizyolojik ile açtık. Başka hiç birsey yapmadık. Geceleri 2 saate 1 uyanmaya devam etti. 2 gün önce rutin dr kontrolümüzde bu durumlardan bahsedince idrar testi istedi sonuç olarak enfeksiyon var dedi ve antibiyotik yazdı. Ben ilaç kullanımından hiç hoşlanmayan biri olarak bu yaştaki bebeğe emin olmadan antibiyotik kullanmadan önce size danışmak istedim. Dr kontrolünden sonra ilginç bir şekilde kızım eski rutinine yakın davranmaya başladı. Soğuk algınlığı olduğunu düşündüğümüz durum ise geçti. Resim ekleyemediğim için 16.11 Tarihli tahlil sonuçlarını yazıyorum;
RENK: SARI
GÖRÜNÜM BERRAK
DANSİTE: 1.015
REAKSİYON: 5
PROTEİN: NEGATİF
GLUKOZ: NEGATİF
KETON: NEGATİF
BİLİRUBİN: NEGATİF
ÜROBİLİNOJEN: NEGATİF
KAN: NEGATİF
LÖKOSİT ESTERAZ AKT.: 1+
NİTRİT: NEGATİF
ERİTROSİT: NADİR
LÖKOSİT:4-5
Kültür sonucu;

AEROP KÜLTÜR: KİEBSİELLA PNEUMONİAE SSP PNEUMONİAE

Bu sonuçlar üzerine özel bir laboratuvarda bugün tekrar idrar testi yaptırdık.Kültür yarın çıkacak.

Lökosit esteraz: 25 (eser)
Nitrit: negatif
Eritsosit: 1-2
Lökosit: 2-4
Squamoz epitel: nadir

Enfeksiyon var mı hocam? Çok uzun yazdım çok özür diliyorum, detayı bilirseniz daha kolay yorum yaparsınız diye umarak sizi umarım fazlaca yormamışımdır. Şimdiden çok teşekkür ederim.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118593
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Kas 2017 Saat 22:52
Kesinlikle IYE yok...  SAKIN Turk doktorlarinin bu IYE sahtekarliklarina kanmayin.. 
Ureyen bakteriler, ciltten bulasan bakterilerdir. 
Lokosit olmayan idrar olmaz!!! Eski mailleri okuyun..  O sahtekar doktordan da uzak durun. 
Yukarı Dön
ÖZ_GE Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı ÖZ_GE Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Kas 2017 Saat 23:45
Hocam tum eski mailleri okudum. Yuklenen sonuclari inceleyemedim o da tabletten kaynakki sanirim. Indiremedim. inanin sizi onlari gorup benzerlik kursam tekrar tekrar yormam. Kültür sonucunda bir bakteri ismi yazdigi icin endiselendim. Hatta testi yapan hastaneye guvenmedigim icin bgn ozel bir laboratuvarda tekrar test yaptirdim. Kultur daha cikmadi. Doktoruma da sikayetlerimizin cok azaldigini antibiyotik kullanmak istmedigimizi soyledim. O da sikayet azalsa bile kullanmakta fayda var dedi. Kizimin genel durumu gayet iyi, arastirma yapinca size bulana kadar o kadar cok sey okudum ki icim sisti. Tedavi edilmezsebobrek yetmezligine kadar gider, vb.
Ureyen bakteriler ciltten bulasan bakteriledir ile kastettiginiz nedir hocam?
Yukarı Dön
ÖZ_GE Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı ÖZ_GE Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Kas 2017 Saat 00:02
Hocam bu arada yakin zamanda ayni laboratuvarda ben de genel kan ve idrar twsti yaptirmistim. Siz tum idrar testleriinde olur diyince hemen ona baktim ve kizimin deperi ile benimki ayni nerdeyse ve bana kimse enfeksiyon femedigi gibi hic bir sikayetim de yok. Yalniz bana kultur yapilmadi. Dr da kizimin test sonuclarini kultur cikmadan normal bulmustu. Kultur cikinca antibiyotik yazdi. Kulturde bakteri neden cik is enfeksiyin yoksa? Zamaninizi cok cok almak istemiyorum ama aciklama sansiniz var mi?
Yukarı Dön
ÖZ_GE Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı ÖZ_GE Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Kas 2017 Saat 13:18
Hocam tekrar merhaba. Az önce özel lab da yapilan kultur sonucu cikti. Sonucu aynen yaziyorum.

Karisik kommensel bakteriler uredi. ( 10.000 KOB/ml )
Yorum
Kulturde ureyen bakteriler, turu ve KOB sayisi itibari ile klinik onemi olmayan, mukozalarin yuzeyinde normalde bulunan bakterilerdir.

Hocam size nasil tesekkur edecegimi bilmiyorum. Her serde hayir vardiri anlamami sagladniz. Bu durum olmasa sizi bulamazdim. Bundan sonra sizin yazdiginiz hersey benm icin rehber olacak. Zaten dun geceden beri nerdeyse yazdiginiz herseyi okudum. O kadar icime sindiki yazdiginz cogu sey aradigim dr buldum ama ne yazik ki ayni ulkede yasamiyoruz. Keske geri donseniz hocam.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118593
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Kas 2017 Saat 20:07
Idrar numunesi alinirken, genital bolgeyi STERILIZE etmeniz gerekir( boyle bir seye de imkan yoktur)...
Bu sebeple, doktor NAMUSLU ise, bu ureyen bakterilerin, disardan bulasarak idrarda kirlenmeye sebep
oldugunu bilir ve ilac vermez.. AMA bu doktor gibi sahtekarin onde gideni olunca, her turlu namussuzlugu
yaparak sizi abone etmek ister. 
Bakin gordunuzmu?? Ikinci laboratuvar, o pust doktor ile ortak calismayan duzgun bir laboratuvar
oldugundan, bu sekilde duzgun rapor verdi..
Simdi bu raporu o doktorun gozune sokmak var ama, orasi Turkiye... Kimi kime sikayet edeceksinizki??
Saglik bakanligi bile bu tip doktorlarin elinde. Zaten pesinen bu hastanelere ozel musade vermisler..
 ( Para kazanip, aldiginiz kredileri odeyin de, nasil oderseniz odeyin!!! )

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.