|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Mustuyıldız ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 02 Eki 2017 Durum: Aktif Değil Puanlar: 51 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Mustuyıldız
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 21 Kas 2017 Saat 02:29 |
Hocam iyi geceler 5 yasinda 112cm 19 kilo bir kizim çok sık hastalaniyor ansinıfında 2.sene.biliyorum bu iki sene hep hastalıkla geçecek ama hastalıklar hep ağır geciriyor.şimdi kış geldi yine grip gündüz öksürük gece yogun geniz akintisi ve aralıksız 1 30 saat öksürük sonra rahatlayıp uyuyor.2 gecemiz.diğer günler ne bekliyor bilmiyorum.açık tenli kumral açık kahve gözliu normal yemek yer.hareketlidir.kolay kilo almaz.boyu yaşıtlarına göre uzundur. Kistik fibrosis olma ihtimali varmidir.nasil anlarız.geçen yıl çok hastalandı hep ilaçla geçirdik alerjik rinit tanısı kondu.bu sene de hastalaniyor bu 3. Daha ilac kullanmadım.
Düzenleyen Gamze - 22 Kas 2017 Saat 21:33 |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118621 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
![]() ![]() ![]() ![]() |
Dikkat ederseniz, Turk doktorlari hic Grip teshis etmezler... Her oksuren, onlara gore: Allerjik rinit, Astim, Bronsit, Bronsiolit veya bunlarin baslangiclaridir. Allerjik Rinit: Hapsirmalar, gozde yasarmalar ve burunda "su gibi" akinti arazlari, olmadan ASLA bu teshis konamaz, ama orasi Turkiye!!! Hele bir verdikleri ilaclari kullanin, arkadan Astim tanisi konulur.. Boyle doktorlardan uzak durun. 2 kilo agirlik, 6cm boy fazlasi olan Kistik Fibrosis hic gormedim... Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 21 Kas 2017 Saat 06:12 |
|
![]() |
|
Mustuyıldız ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 02 Eki 2017 Durum: Aktif Değil Puanlar: 51 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Mustuyıldız
Hocam cevabınız için teşekkür ederim. sizinle tanistiktan sonra hastalıkları daha iyi öğrendim. Bizde öyle arka arkaya hapsuruk veya burun akintisi göz sulanması hiç olmadı .Bizim burun tıkanıklığı ve geniz akintisi yoğun vardı.birde çok çabuk hastalanip öksürük krizine girerdi ateslenirdi. Sanırım siz demiştiniz sık enfeksiyon geçirdiği için burun ödem yaptı hep ilac kullandigmiz icin bagisiklik zayifladi ve geniz akintisi başladı.yazın hiç hasta olmadı.2 ayda 3 kere hasta oldu hiç ilac kullanmadik geniz akintisi yok oldu sayılır.burun hala yari acik yarı kapali.burundan serum fizyolojik eksik etmiyorum. Hocam öksürük çok tikiyordu. Sicak damarların genişlemesini sağlar kandaki bagisiklik maddeleri daha hızlı ve çok gider okumuştum bi yazinizda. Bende sıcak su torbasını sırtına koydum sicak desede epey beklettim.oksuruk nerdeyse yok oldu.grip için dediklerinize aynen devam. Birde hocam cold mix her gece sadece yatarken (2-3)damla kulaniyorum. Ara vermem gerekir mi . Düzenleyen Mustuyıldız - 22 Kas 2017 Saat 00:51 |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118621 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Oksuruk gecince, kullanmayin.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Mustuyıldız
iyi günler kadir bey dediğiniz gibi öksürük nerdeyse yok oldu ve cold mix ‘i kestim. Hocam burnu tıkalı agzi acik uyuyor. Geniz akintisi devam ediyor ve agizda pis bir koku olustu.acaba neden? Yapmam gereken birsey var mi? Grip için dediklerinize aynen devam. (Serum fiz. Ve bal limon) Birde cold mix hangi aralıklarla kullanmaliyim. Düzenleyen Mustuyıldız - 23 Kas 2017 Saat 01:22 |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Agiz kokusu, bir seyler yiyince geciyorsa, agzi acik uyudugu icin, kuruyan tukrugun kokusudur, onemli degildir. O kadar anlattim!!!! TEK basina agiz kokusu DEGIL!!! Ates+Agiz kokusu+Dil ustunde pas.... Ucu bir arada olacak... Daha nasil anlatabilirim bilmiyorum.. |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Mustuyıldız
Hocam agiz kokusu gripten sonra başladı.tok karnada ağzında pis koku var.burnu bazen tikali bazen açık.öksürük yok gibi.
ağzı kapali uyuduğu zaman burnundan sesli nefes alıp veriyor.sanırım tıkanıklık var.geniz akintisida var.? sinüzit olabilir mi?
Düzenleyen Mustuyıldız - 25 Kas 2017 Saat 01:26 |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Olabilir.. Her Gripde, Sinusler de tutulur.. Grip gecince sinuzit de gecer. Maske tarzinda agri olursa, sadece Iliadin ile Sinus agizlarini acarak tedavi edebilirsiniz. Iliadin ayni kulak hadiselerinde oldugu sekilde kullanilir. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 26 Kas 2017 Saat 06:16 |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|