Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Ateş
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Ateş
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumAteş

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
afrarana Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 271
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı afrarana Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Ateş
    Gönderim Zamanı: 18 Ara 2017 Saat 01:28
Kadir bey merhaba kızım 9yaşında pazartesi akşamı ateşlendi çarşamba günü doktora gittik doktor ortalık hastalığı olduğunu dilinin paslı olduğunu söyledi antibiyotik vermiyoruz dedi enfluvir şurup verdi bir hafta kullanacak dedi bugun pazar ilaca çarşamba akşamı başladık ateşimiz pazartesi başladı dün gündüz ve gece ateşimiz hiç çıkmadı bugunde çıkmadı ama akşam geceye doğru ateşçıkttı 38.5şa doktora gittik acil doktoruna fgittik tedirgin olmayın dedi sürebilir ben yinede kan tahlili istedim hemogram sonuç çıktı yorumlarmısınız birde tam 6gündür ateş normalmi gripmi geçiriyoruz

https://hizliresim.com/MamrRk
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118140
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Ara 2017 Saat 05:46
Gripal enfeksiyon geciriyor, SAKIN ilac/Antibiyotik vermeyin.....
Enfluvir; hastaligin ilk  48 saati gectikten sonra  VERILMEZ!!  
Yukarı Dön
afrarana Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı afrarana Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Ara 2017 Saat 07:25
Antibiyotik vermedi fakat kadir bey ilkkez başıma geliyor ateş 6gün devam edermi geçer gibi yaptı bir gün bir gece ertesi akşam tekrar ve bekadar daha sürer atwş yükselmesi kaçgündürmokula gidemiyordu buguunden itibaren göndermeye başladım ama içim rahat değil hiç
Yukarı Dön
afrarana Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı afrarana Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Ara 2017 Saat 07:43
Birde ateş uzayınca bana enfeksiyöz monokülözmüdür diye düşündürdü sabahları ve gece ateş yok öğleden sonra çıkıyo
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Ara 2017 Saat 18:50
Her iki durumda da,  hadise VIRAL oldugundan, antibiyotik gerekmez.  
Yukarı Dön
afrarana Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı afrarana Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Ara 2017 Saat 19:53
Peki kadir bey ateşin gündüz olmayıp hatta gece sabaha karşı olmaması akşam hava kararırken yükselmesi anlam veremiyorum doktor anlamlı pek bişey demiyor yani şudur demiyor
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Ara 2017 Saat 22:33
WBC: 10 ....yani Viral bir enfeksiyon,   daha ne ariyor?? Tabii, Turk doktorlarinin; Grip demeye dilleri
varmiyor. 

Yukarı Dön
afrarana Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı afrarana Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Ara 2017 Saat 01:55
Peki kadir bey kızımın ateşi bugeceyle beraber tam 7gün bu akşam 2 3 saat 38e kadar çıktı ateşi ve sonra düştü kendiliğinden şuan ateş yok gündüzde yoktu zaten wbc de 10 viral enfeksiyon diyorsunuz yani geçirdiği gribal bir virüsse
Ateş bugüne kadar sürmesi normalmi birde terlemiş şimdi baktım dün gecede terlemişti cidden tedirgin oldum ben nedense çünkü ilkkez bukadar uzun sürede ateş başıma gelmemişti İstanbul da şuan ciddi bir salgın var acil servisler filan ateşli çocukla doluydu bugunde.çok şükür inatçı bir ateşimiz olmadı ama uzunluğu beni endişelendirdi doktor 10.güne kadar sürebilir dedi yani bugün 7 olduğuna göre 3 gün daha sürebilir dedi
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.