Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Çocuk Hastalıkları
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Raller
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumRaller

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Gamze kacal Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 276
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Gamze kacal Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Raller
    Gönderim Zamanı: 18 Ara 2017 Saat 22:56
Hocam sibinal ral hangi durumlarda duyulur bide wehezing bayb hisilti bebek nedir tam olarak tedavisi nasıl olmalıdır 
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 120618
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Ara 2017 Saat 23:07
Sibilan ral (sibilant ralles) ve wheezing, benzer seslerdir. Daha ziyade, bronslardaki daralma sonucu
duyulurlar.  Genellikle, nefes verilirken duyulurlar. Nadiren, nefes alirkende duyuldugu durumlar vardir. 
Ilk sayfadaki "Astim degerlendirme" tablosunu iyi inceleyin. 
Hafif ve Orta tipler, kendiliginden gecen basit darliklardir. Agir tipler Astim hastalari olup, hayatlari
boyunca, devam edecek ve tedavi gerekecek tiplerdir. 
Tek basina; Sibilan ral veya Wheezing olmasi pek bir sey ifade etmez. 
Bu yuzden, sahtekar doktorlar, her cocuga Astim tanisini yapistirirlar. Ondan sonrada; "Tedavi ettik" diye
halki kandirirlar.

Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Gamze kacal Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Ara 2017 Saat 23:12
Şuan 18 aylık hocam çocuk ve uzun süredir bu şikayetler var nezle olduğu zaman hızlı nefes alıyor tekrarladığı için göğüs hastalıkları doktoru na gittim sıkışık ti o an çocuk yani hızlı hızlı nefes alıyor du hisiltili bebek dedi 3 yasa kadar eğer alerjik bir alt yapısı yoksa geçer dedi zaditen verdi ve onceair toz iki ay kullan dedi sıkıştığı dönem klasik ventolin pulmikort bu sizce uygun bir tedavimi
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Ara 2017 Saat 23:23
SAKIN, sakin, verilen hicbir ilaci,  bilhassa Pulmicort'u  kullanmayin.   
Sadece; bu sesi duydugunuzda, soguk buhar uygulayin. Maalesef cihaz almaniz gerekecek. 
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Gamze kacal Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Ara 2017 Saat 23:26
Alırım hocam önemli olan çocuk rahatlasin ıslık sesi dışardan duyulmuyor ama çıtırtı gibi ses duyuyorum ve sonra solunum hızlanıyor bu çocuk astimmi hocam şimdi soğuk buhar iyi geli ek demek çocuk o an panik olup ağlıyor hocam korkuyor yani sonrasında balgamli öksürük oluyor Birgün sonra solunum normale dönüyor bir hafta da oksurukte geciyor
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Ara 2017 Saat 23:33
Astim degil.. Niye yazdiklarimi okumuyorsunuz??  
O Astim tablosunu inceledinizmi??  
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Gamze kacal Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Ara 2017 Saat 23:39
Çok inceledim hocam inanın solunum hızlanması wehezing dışardan duyulmuyor ama dediğim gibi çıtırtı oluyor doktor bugün dedi sibilan raller var diye bizde olanlar hızlı nefes ve doktorun dedigi ral doktorda şuan astım diyemeyiz zaman gostericek alerjik bı durum varsa geçmez ama dedi sadece virüsler sebep oluyorsa geçermiş 3 yasa kadar beklicez mi yani sıkıştığında soğuk buhar vermek yeterlimi o ilaçları kullanmayalım peki ventolin rahatlatirmi çocuğu orta ve hafif bize daha uygun suanlik 

Düzenleyen Gamze kacal - 18 Ara 2017 Saat 23:49
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Ara 2017 Saat 17:58
  "...   şuan astım diyemeyiz..."
  "...  sadece virüsler sebep oluyorsa geçermiş ..."
Hem bunlari diyor, hem Ventolin veriyor!!  Goruyorsunuz degilmi??? Illaki bu ilaci verip; abone edecek..
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.