|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
KarmaLovesUs ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 06 Eki 2016 Durum: Aktif Değil Puanlar: 54 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı KarmaLovesUs
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 02 Oca 2018 Saat 23:25 |
Kadir Bey merhaba,
Kizim 21 aylik. Erken dogmustu; 2 kg idi. Suan 10 kg, 80 cm boyunda. 15 gun once ateslendi. Kulaktan 41 olctuk maksimum. Genelde 39-40 derecede seyretti atesi. Istahi kesildi. Uykulu ve bitkindi. Atesi inip cikiyordu. Ilk gun haricinde atesine dokunmadim. Ayrica atesle birlikte burnu su gibi akmaya basladi; bir gun akti, sonra gecti burun akintisi. 5. gun tekrar burnu akmaya basladi. Doktorumuz influenza teshisi koydu. Son 2 gun cok az kuru oksuruk oldu, o da gecti. Tam 8 gunun sonunda dustu atesi. 36-36,5 dereceye indi. Iyilestigini dusundum. Iyilesmesinin uzerinden 4 gun gecti ve tekrar bu sefer hafif atesi cikti. Once 37-38, sonra 38-39, suan 6. gun ve atesi son iki gundur 40'lara da cikiyor. Bu seferkinde halsizlik yok. Daha keyifli, oynuyor, istahi bir tik daha iyi gibi. Atesinin yukseldigini uykudan uyanip su istediginde anliyorum. Bu arada burnu da atesi cikmadan birkac gun once su gibi akmaya baslamisti. Ben yeni bir viral enfeksiyon gecirdigini dusundum. Sizin yazilarinizi surekli okudugum icin kendimce boyle yorumladim. Oksuruk yok. Hirilti yok. Burun akintisinda da renk ve kivam olarak koyulasma olmadi sanki. Direkt akinti azaldi ve hafif kurudu gibi. Hic ilac vermedim. Bu kadar uzun sureli pespese ateslenme baska bir hastalik belirtisi olabilir mi? Sizce bir kan tahlili yaptiralim mi? Kac gun sonunda ates hala duzelmezse endise duymaliyiz? Bunlarin haricinde son birkac gundur kakasini yapacagi zaman bir ciglik atiyor, aglar gibi hafif, sonra kakasini yapiyor ve hicbir sey olmamis gibi devam ediyor. Gorunurde kabiz degil. Kaka kivami vicik oldugunda bile yapiyor bunu. Sebebi ne olabilir? Son bir aydir dogru duzgun sebze yemiyor. Lifli seyler tuketmiyor. Kahvalti harici ana yemek olarak corba ve turevlerini yiyor. Beslenmesi farklilasti diye oldugunu dusundum. Bu konuda ne yapabilirim? Simdiden cok tesekkur ederim. |
|
![]() |
|
KarmaLovesUs ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 06 Eki 2016 Durum: Aktif Değil Puanlar: 54 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı KarmaLovesUs
![]() ![]() ![]() ![]() |
Kadir Bey tekrar merhaba,
Yukaridaki mesajimla size ulasamayinca mecbur cocuk doktorumuza gittik. Bu arada ikinci ateslenme de ilki gibi tam 8 gunde sona erdi. Ama bu seferkinde kizim keyifliydi. Mizmiz degildi. Istahi da cok az da olsa acilmisti. 40.5'a kadar cikti ates. Atesin bittigi gun doktor gordu 21 aylik kizimi. Bogazi kizarik dedi, sol kulaginda da sivi koyulasmis, serozit var dedi. Ben sizin yazilarinizdan bunun olabilecegini biliyor ve bekliyordum. Zaten influenza teshisi koymustu ilk atesli hastaligimiza. Mekanik bir durum oldugunu dusundum. Bize antibiyotik kullanmaniz gerekebilir diyip KBB doktoruna yonlendirdi. Doktorumuz soylemedi ama kulak kizarikligi oldugu icin sizin yazilarinizdan ogrendigimle hemen Iliadin damla basladim. Once 2-3 gun kullanip sonra KBB'ye gosterecegim kizimin kulagini. Cunku simdi gotursem, 100 doktor gorse 99'u bu tablo icin antibiyotik yazacak kulak kizarik diye. Belki cidden bakteriyel bir durum vardir, iste bu yuzden sizin gibi dusunen, grip sonrasi mekanik durumlari antibiyotikle cozmeye calismayan iyi bir KBB doktoru buldum. Ona gitmeyi planliyorum. Kizimin atesli hastaliklari uzun sureli ve cok yuksek ateste seyrettigi icin kan tahlili, idrar tahlili, idrar kulturu, bogaz kulturu istedi doktorumuz. Bogaz kulturu ve idrar kulturu henuz cikmadi. Sonucu cikanlari ekliyorum buraya. ![]() CRP yuksek fakat sizin CRP'ye bakmadiginizi biliyorum. Ama bu rakami kime desem doktor ya da degil, hemen antibiyotik lafi edecek, onu da biliyorum. Ve, "ne! 70 mi?! Cok yuksek!" denilecek. Sizin Crp icin enfeksiyondan sonra da yuksek olur, bu yuzden guvenli bir kriter degildir dediginizi animsiyorum. Ama bunu etrafa anlatmak o kadar zor ki.. Kaldi ki gerekli halde asla antibiyotik kullanimina karsi degiliz, olamayiz da.. Ama neden Turkiye antibiyotik kullaniminda dunyada ilk sirada yer aliyor, buna sasirmiyorum artik. Bir de bu mg/L ve mg/dL oranlari kafa karistiriyor. 70'lik gozuken sonuc icin aslinda 7 diyebilir miyiz? Sizin verdiginiz listeye gore wbc yuksek degil sanki. Bu tabloya gore bakteriyel degil, viral enfeksiyon atlatmis diyeceginizi dusundum ama diger yuksek ve dusuk olan degerlerin manalarini elbette bilmiyorum. Hastaligi yeni atlatiyor oldugu icin HGB degerinin sinirda olmasina uzulmedim. Hastalik sonrasi tekrar baktirabilirim. Diger degerlerden cok anlamiyorum ama bu tablonun Enfeksiyoz Mononukleoz ile alakasi var mi, merakimdan soruyorum. Yoksa viralse ha o, ha bir baska hastalik, farketmez. Ilk atesimizde kan tahlili yaptirmamiz istenmedigi icin ondaki degerleri bilemiyorum. Bize influenza dendi ama teshisin dogrulugunu bilemiyorum. Sonuc olarak viral mi yoksa bakteriyel bir enfeksiyon mu gecirdigimizi ogrenebilmeyi istiyorum. ![]() Idrar tahlilinde Iye icin Nitrit pozitife baktiginizi da biliyorum. O yuzden idrar tahlili beni daha cok endiselendirdi acikcasi. Ama tahlilde gorulen lokosit ve bakteri ile alakali yorumdan emin olamadim. Nitrit pozitif demek direkt iye var demek mi oluyor? Antibiyotige baslayalim mi? Size dogru yolda miyim, bunu sormak icin yazdim. Sizin bizlere her gun bikmadan usanmadan ogretmeye calisiginiz dogrular isiginda nacizane kendimce kizimin hastaligiyla alakali bilgi edinmeye calisiyorum. Yardimci olursaniz cok sevinirim. Tahlil sonuclarini doktorumuza henuz yollamadim. Onun yorumunu bilmiyorum. Yazilarinizi siki takip ediyorum ama bu iki kere ardarda gecirilen 8'er gun suren yuksek ates baska bir hastaligin habercisi ya da arazi olabilir mi? Ikisine de cok az burun akintisi eslik etti ve o akinti yogunlasmadi, balgama ya da oksuruge donusmedi, direkt kurudu. Simdiden cok tesekkur ederim. |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118143 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Kan Sayimi: yasina gore NORMAL.. Pust laboratuvar, eriskin "Referans Araliklarini" kullanmis... Bunun icin antibiyotik gerekmez. Idrar Tahlilie guvenirsek (Turkiye'de her turlu hile yapiliyor) VE, idrar yaparken agri/sanci, kesik kesik idrar yapma, gibi arazlar varsa, IYE var demektir. Ben olsam; ilac baslamadan evvel Idrar Tahlilini BASKA yerde tekrarlatirim.. EGER, orada da idrarda Nitrit:(+) cikarsa, Bactrim surup baslarim.. Gunde:2x1 olcek, 1 hafta veririm.. |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı KarmaLovesUs
Cok tesekkur ederim Kadir Bey.
Kizim kucuk ve bezli oldugu icin idrar konusunda kesik kesik yapip yapmadigini bilemiyorum. Cisini bezine yaparken agri/sanci yasadigini farketmedim; gozumden kacmis da olabilir tabii. Tekrar idrar tahlili yaptirmamizi isteyeceginizi tahmin etmistik. Bugune kadar bizlere laboratuarlar hakkinda anlattiklarinizdan sonra bizim de ilk sonuc icimize sinmemisti. Dun baska bir yerde tahlili tekrarladik. Sonuclari ekliyorum. Bu sefer nitrit negatif, urobilinojen de negatif cikti. Lokosit 18 diyor, bir de Lokosit esteraz aktivitesi icin de 3+ yazmislar. Bunlar iye icin gosterge midir? İdrar kulturu henuz tam cikmadi. E. Coli uredi yaziyor. Ekte yolluyorum size. (Nitrit negatif ciktiginda kultur yaptirmaniza gerek yok diyorsunuz, biliyoruz fakat ilk tahlilde pozitif cikmis oldugu icin zaman kaybetmemek adina 2. kez idrar ornegi verdigimizde direkt kulturu de yapilsin istedik.) Bir de ilk gittigimiz laboratuarda ferritin ve Kreatinin'e bakilmisti. Sonuclari yeni cikti. Ferritin 196 ng/mL Kreatinin 1.46 mg/dl (Bu arada kizimda 9,5 ayliktan beri vajinal yapisiklik var. Biraz acikligi oldugu icin, simdilik sikinti yaratmadigi icin doktorumuz dokunmuyor.) 8 gun suren yuksek ates sonrasi son iki gundur hic atesi yok. Keyfi yerinde. İstahi da aciliyor. Tum bu bilgiler isiginda kizim iye ya da baska bir rahatsizlik gecirmis/geciriyor olabilir mi? Bobrekleriyle alakali bir durum olabilir mi? Daha onceden de (1 sene olmustur) kreatinin yuksek cikmisti. Herhangi bir tedavi oneriyor musunuz? Cok tesekkur ederiz. İyi ki varsiniz! |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı KarmaLovesUs
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı KarmaLovesUs
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118143 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
IYE yok... Pustlugu goruyorsunuz degilmi!!! Artik ilac yazabilmek icin, "kalem oynatmaya" bile basladilar. Turkiye'de, saglik konusunda guveneceginiz, hic bir muessese kalmadi.. Buna Devlet'de dahildir!! Sakin hicbir ilac vermeyin..Kasten isi uzatmak icin, boyle ucuz hilelerle sizi korkutup, devamli doktor- Laboratuvar dolasmanizi istiyorlar. Alti bagli bir cocukta TABII KI< idrar bu sekilde olur... AMA; amac, pustluk olunca, her turlu hileyi yaparlar.. Ne tesaduf degilmi??? Tukiye'de yapilan Idrar kulturlerinde, "Koloni sayimi" hep; 100,000 cikiyor. Bakin su Allahin isine!!! SAKIN o sahtekar labratuvarin verecegi kultur sonucuna itibar etmeyin, ne cikarsa ciksin SAKIN ilac baslamayin.. Oyle durup-dururken, TEK BASINA, "Kreatinin" yuksek cikmaz... Cocuk mu kandiriyorlar.. Bu sahtekarlardan her turlu hile beklenir. |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı KarmaLovesUs
Kadir Bey tekrar merhaba,
Oncelikle her seferinde detayli geri donus yaptiginiz icin cok tesekkur ederim. Sayenizde bilincleniyoruz. Doktorumuzun bir kulagi kizarik, antibiyotik gerekebilir dedigi icin gittigimiz KBB doktoru, 'grip sonrasi mekanik bir durum, senden benden saglam, hicbir seyi yok, ilac vermiyorum, burnunu acik tut yeter' dedi. Bogaz kulturunde de bir sey cikmadi. Size yolladigim idrar tahlili sonuclarini doktorumuza gosterdigimizde ise direkt IYE dedi ve 10 gunluk Suprax antibiyotik verdi. CRP yuksekligi, lokosit esteraz aktivitesinin 3+ olmasi ve 18 lokosit gorulmesi Iye'ye isaret ediyor dedi. Kreatinin'in yuksek olmasi sebebiyle bobrekte kalitimsal bir sey olabilecegini soyleyip bobrek ultrasonu onerdi. Ayrica antibiyotik tedavisinin 4. gununde kan ve idrar testlerini tekrarlamamizi istedi. Sizin de dediginiz gibi antibiyotik vermedim. Ilacsiz, hicbir sey yapmadan sadece testleri ucuncu bir laboratuarda tekrarladim. WBC'ye baktiginizi bildigim icin onu da olcturdum. Sonuclari asagiya ekliyorum. Iye teshisi konulan 21 aylik kizimin antibiyotik almadan gelen sonuclari bunlar. Ferritin ve Kreatinin normal degerlerine donmus. Idrarda da bir sey yok gibi gorunuyor. Kreatinini arastirirken, yuksek atesin kanda kreatinin yuksekligine yol acabilecegini okudum. Kizim uzun sure yuksek atesliydi (toplam 16 gun, ortalama 39-40 derece ates) ve vucudu su kaybetti. Bobreklerde bir sey oldugunu dusunmedigim icin, kreatininin onceki tahlilde yuksek olup, suan normal degerlere inmis olmasini, gecirdigi atesli hastaliga bagladim, kendimce. Ikinci kere 8 gunluk sebepsiz yuksek ateslenmesinin uzerinden 6 gun gecti. 6 gundur artik atesi yok demek isterdim ama sanki tekrar atesi cikacak gibi, hatta yavas yavas cikiyor. Atesi tamamen dustukten sonraki ilk uc gun 36-36,5 arasiydi, son uc gundur 37-37.5 cikiyor atesi, hatta az once kulaktan 38.2 olctum. Ama suan icin ortalama olarak 37 civarinda seyrediyor. Elimizdeki sonuclara gore aklima takilan iki sey var; yeniden ateslenme durumu ve bunun nedeni, bir de en onemlisi kandaki wbc degeri ve teshisi. 21 aylik bebekte wbc icin sinir 15 miydi 17 miydi, hatirlayamadim. Tam 1 hafta once, yani ateslenmenin bittigi gun 11 cikan wbc degerinin, suan 18 olmasi neye delalet eder? Baska bakteriyel bir durum mu var acaba? Wbc 18 degerini nasil degerlendirmeliyiz? Bakteriyel diye dusunebilir miyiz? Antibiyotik baslayalim mi? Toparlayacak olursam... Kizim son 1,5 ayda once 2 kere pespese ishal gecirdi, daha sonra da onceden anlattigim gibi 2 kere pespese 8'er gun yuksek ateslendi. Ishalin ilki 3 gun surdu, ikincisi 5 gun. Istahi kesildi. Toplamda yarim kilo kaybetti. Ilac vermedik. Bol su icti. Muz, patates yedirdik. Doktorumuz sudan olabilecegini soyledi. Biz de sudan suphelenmistik; laboratuarda suyu tahlil ettirdik. E. coli cikti suda. Bu arada sebeke suyu degil, artezyen kuyu suyu. Icme suyu olarak kullanmiyoruz; banyo kullanimi sirasinda yutmus olabilecegini dusundum. Alakasiz olabilir ama hicbir fikrim olmadigi icin size sormak istiyorum. Tum bu ateslenmeler, sudaki bakteriden dolayi olusan ishalin devami gibi oluyor olabilir mi? Suda bulunan e. coli buna yol acar mi? (Bu arada suyu tekrar tahlil ettirince bu sefer bir sey cikmadi; depo ile alakali bir sikinti oldugunu dusunuyoruz.) Bir de ishaller bittiginden beri kati kivamda kaka yapiyor (oyun hamuru gibi) ve yaparken cok ikiniyor, hatta bu sebeple makatinda catlak olustu, kakasinin rengi de cok koyu yesil. Ayrica fazla ceviz tuketiyor. Tekrar eden yuksek atesle de alakali olarak gaita'ya bakmak gerekir mi? Bir bakmadigimiz o kaldi cunku. Ishallerin sonrasinda once 8 gun suren ates (doktor influenza dedi ama ben emin degilim), sonra 4 gun atessiz gecti ve ardindan yine 8 gun atesli gecti. Bu konuda da doktor ikinci atesi iye'ye bagladi. Son tahlilleri size yolladim. Suan pismanim; sadece wbcye baktirmak yerine keske tam kan sayimi yaptirsaydim. Gerekliyse tekrar baktirabilirim. Siz ne onerirsiniz? Kizim yine ateslenirse ne yapmaliyim? Belki de okumadigim eski mail kalmamistir ama suan bakteriyel/viral ayrimini yapamiyorum, ortada kaldim. Tam iye yok demistik, bu sefer de wbc yukseldi. Antibiyotik vermemiz gerekiyorsa verelim Kadir Bey. 1,5 aydir hep farkli sebeplerle cocugum hasta. Buna da sukur tabi ama ben mi bir yerde yanlis yapiyorum. Gozumden kacan bir sey mi var? Atesten korkmuyorum sayenizde fakat tekrarlayan ve sebebi bulunamayan bir seye donusmesinden de cekiniyorum. Sizin goruslerinizi bekliyor olacagim. Cok cok tesekkur ediyorum. Iyi ki varsiniz! |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|