|
Kaşıntı |
Yanıt Yaz
|
| Yazar | |
hkubrac
Üye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Konu: KaşıntıGönderim Zamanı: 09 Haz 2018 Saat 23:30 |
|
Hocam merhaba, 7,5 yaşında 32 kilo oğlumda
20 mayıs Boğaz enfeksiyonundan 5 gün sonra göğüs ve sırtta kaşıntı başladı fakat döküntü yoktu. 28 mayıs burunda tıkanma ve kaşıntı ve Boğaz ağrısında da olduğu gibi ses kısıklığı başladı. Yeşil akıntıda başlayınca illadin+serum fizyolojik kullandık. Oğlumun gösterisi olduğu için ses kısıklığı için kulak burun Boğaz doktoruna gittik. Sinüzit olduğu için 3 gün otrivine+10 gün ceftinex antibiyotik yazdı. Antibiyotiksiz de geçeceğini biliyorum ancak gösteri olduğu için verdik. Antibiyotik 5. Gününde öksürükte başladı bu arada geceleri burun tıkanıklığı da devam ediyor. Hocam 25 mayıstan beri devam eden bu kaşıntılı döküntüler nedir sizce? http://m.YollaYap.com/ebtc/1528575078131.jpg |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 10 Haz 2018 Saat 04:27 |
|
Kasintilar: Isilik, banyonun sonunda, nazikce kese yapin. Terlemesin!! Burun spreyleri hicbir ise yaramaz.. Sinuzit icin, Iliadin DAMLA (cocuklar icin olani) kullanmaniz SART.. Sirt ustu yatirin ve her bir tarafa, gunde:2x4 damla damlatin, her bir tarafa damlattiktan sonra basini o tarafa cevirip, 1-2 dakika bekletin.. |
|
![]() |
|
hkubrac
Üye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 10 Haz 2018 Saat 08:02 |
|
İlladin damlayı sizin dediğiniz gibi damlatıyorum ancak 3 Gün 2*2 şeklinde uyguluyorum. Pediatrik olan sabah kalktığında birde gece yatarken. Bundan sonra sinüzit durumunda 2*4 damlatırım hocam. deniz suyunu 3 gün sonunda 1 hafta 4 saatte 1 uyguluyorum. İlladin kullandığım zaman aralarda sinüse rinse yada Deniz suyu kullanmamam gerektiğini notlarınızdan biliyorum. Ancak bazen burnu çok tıkanık oluyo akşama kadar beklemek zor oluyo böyle durumlarda ne önerirsiniz hocam?
Birde hocam kullandığımız antibiyotik 6/ 2018 miş son kullanma tarihi yeni farkettim eczaneden yeni almıştım oysa onun içinmi sinüzite pek etkisi olmadı acaba? Teşekkürler hocam iyiki varsınız |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 10 Haz 2018 Saat 08:28 |
|
Antibiyotigin; gunu gecmis sayilmaz, ustundeki tarihten 6 sonra bile is gorur.. Ayrica da; Zaten, Antibiyotikler, Sinuzitlerde bir ise yaramazlar.. Hadise, mikrobik degil, mekaniktir. Sinus agizlari acildiginda, her sey kendiliginden duzelir. |
|
![]() |
|
Yanıt Yaz
|
|
|
Tweet
|
| Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|