|
Kulak akintisi |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
nevin53 ![]() Katılımcı Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08 May 2018 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Puanlar: 399 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 07 Haz 2018 Saat 11:49 |
Iyi gunler Kadir hocam.Kızımın kulağında su seklinde sivi gelmeye basladi.Hemen eski maillerinizi okudum.Buyuk ihtimal kulak zari delindi.Hemen illadin pediatrik damlaya basladim.Daha sonra sivi yesilimsi renk almaya baslayinca bactrim surup verdim.Cok sukur simdi daha iyi ama akintilari henuz tam bitmedi bazen artiyor.Kadir hocam illadin damlayi 3 gun kullandiktan sonra s.fiz gectim .Size sorum s.fiz yerine nazal krem var ya hocam onu kullanabilir miyiz.Bir de dun aksamda huzursuzdu kulagi gene akmisti.Bactrim surup verdim ama tam icmedi.Hafif ateside vardi..3 saat sonra calpol verdim rahatladi uyudu.Bactrim surupla calpol bir arada kullanilabilir mi.Gerci ben vermek zorunda kaldim ama cok tedirgin oldum.Insallah yanlis birsey yapmamisimdir.Cevabiniz icin simdiden tesekkurler.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Puanlar: 118874 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Bir gun ara vermeniz bile yeterlidir, tekrar Iliadin DAMLA baslayin... Akintiyi nemli bir kagit mendil ile silin!! SAKIN, kulaga; bir sey damlatmayin.. Bactrim ile Calpol beraber kullanilabilir..
|
|
![]() |
|
nevin53 ![]() Katılımcı Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08 May 2018 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Puanlar: 399 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cevabiniz icin cok tesekkur ederim Hocam.Bir de kizim gece ateslendi bayagi huzursuzlasti calpol verdim.Sizin ates ile ilgili yazilarinizi okudugum icin her yuksek ateste surup vermiyorum ta ki cocukta huzursuzluk olana kadar.Atesin vucudun savunma mekanizmasi oldugunu ogrendim.Kizimin atesi kulak akintisindan dolayi oluyodur degil mi hocam.Cunku gunduz gayet neseli gece yuksek ates ve huzursuzluk var.Onceden boyle bir durumla karsilasmadim.Bir de siz bactrimi ates veya agri oldugunda verin demistiniz ya ben elimin altinda calpol oldugu icin verdim.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Puanlar: 118874 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Kulak akintisi; ates yapmiyor... Kulak hadisesine sebep olan Gripal enfeksiyon ates yapiyor.. Bactrim; Calpol benzeri bir ilac DEGILDIR!!! Ikisi; apayri ilaclardir. Bactrim, ates dusurmez.. '70 yillarda, bazi salak Turk doktorlari, Antibiyotiklere "Ates dusurucu" derlerdi, her halde oradan kalma bir dil aliskanligi!!! |
|
![]() |
|
Merhaba Kadir hocam sizi surekli rahatsiz etmemek adina eski mailleri okuyorum ama durumlar bazen farkli oldugu icin soru sormak ihtiyaci duyuyorum.Soyle ki kizimda kulak akintisi geciyor tekrar basliyor.Biz de oksuruk ates yok sadece burnumuzda gecmeyen bir hirilti var.Ozellikle emzirirken daha cok oluyor.Illadin damla serum fiz hatta bazen nazal krem kullaniyorum ama gecmiyor.Burun kuru ama ozellikle anne sutu emerken burnunda hirilti var.Bu arada kizim 13 aylik.Kulagi duzeldi diye seviniyorum bugun kulaginda pis bir koku vardi ve gene koyu bir sekilde akmaya basladi.Burun duzelmedigi surece devam edecek gibi gorunuyor.Bactrim surup vermem gerekir degil mi hocam cunku sivi koyu kivamda geliyor ve kotu koku var.
Düzenleyen nevin53 - 01 Tem 2018 Saat 10:39 |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Hiriltiyi kafaniza takmayin, onemli bir sey degil.. Kulaktan devamli akinti ve pis koku: "yabanci cisim" belirtisidir.. Kontrol icin, bir KBB doktoru kulak yolunda, "Yabanci cisim" varmi-yokmu, bir baksin. Sadece ona baktirin.. Kesinlikle, kulak zari kizarmis, iltihap var gibi sacmaliklari soyleyip, 1 cuval ilac ve mutlaka "Kulak damlasi" yazacak, sakin o ilaclari almayin.. VARSA, yabanci cismin cikarilmasi yeterlidir. Bazen, kulak icindeki IRI bir kir de bunlara sebep olabilir, gene bu kirinde cikarilmasi gerekir..
|
|
![]() |
|
Merhaba hocam bugun kbb doktoruna gittim.Kizimin kulagina bakti.Ve enfeksiyon var dedi.Kulak zarinda delinme var ama zamanla kapanir dedi.Ceftinex 125 mg , deloday surup,nazoster sprey,netildex goz damlasi verdi.Goz damlasini nazoster ile karistirip kullanacakmisiz.Burun tikanikligindan dolayi olusmus onu duzeltmemiz gerekiyor dedi .Bactrim yetersiz kalir diye antibiyotik verdi.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
10 seneden beri anlattiklarimdan hala bir sey anlamadiniz ise, yapabilecegim bir sey yok...
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|