|
Ergenlikte boy uzaması |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | ||
efes2630 ![]() Katılımcı Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 07 Şub 2013 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Puanlar: 240 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 12 Eyl 2018 Saat 15:30 |
|
Kadir Bey merhaba, sizin sıkı bir takipçinizim, aşağı yukarı da her gün yazdıklarınızı okurum. Kafamı çok karıştıran bir durum var, inanın çözemiyorum, şöyle ki:
Okuduğum bir kaynak ergenliğin tamamlanmasıyla birlikte büyüme kıkırdaklarının kapandığını ve boy uzamasının durduğunu söylüyor. Dolayısıyla erken ergenlik belirtisi var ise ergenlik muhtemelen erken tamamlanacağından çocuk boyu kısa kalır diyor. Bir diğer kaynak ergenliğin geç başlamasının ve doğal olarak geç tamamlanmasının boy uzamasını engellediğini söylüyor. Acaba neye inanacağız? Kızım 30.11.2009 doğumlu, 36,7 kg ve 151 cm boyundaki (anne 173 baba 184 cm) kızım, son 1 yılda 12 cm uzadı. Çocuk endokrin uzmanı erken erkenlik başlamış hormon iğnesi gerekir dedi. Yaptırmaz ve kendi haline bırakırsak bu çocuğun boyu uzayacak mı uzamayacak mı? Tedavi olursa her sene 12-13 cm uzamaya devam mı edecek? Bu şekilde boy uzatmak mümkünse bu kadar kısa insan niye var? Bu soruları sorduğumda dr eğer tedavi edilmezse yaşıtları arasında uyumsuz çocuk olur, psikolojisi bozuk olur dedi kestirdi attı. Hocam ne olur bir kere daha aydınlatın. Elinize bilginize sağlık, teşekkürler. |
||
![]() |
||
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118114 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Hic birine inanmayin.. Bunlarin hepsinin dumeni, sizi kandirarak soymak!! sizin kiziniz, yasinin cok ilersinde gidiyor.. Kilo: 10 kilo fazla.. Boy : 24cm fazla.. Boy/Kilo orani: Boyuna gore: 7 kilo ZAYIF... 13 yas elbisesi giyer.. Sakin o SALAK Endokrin uzmanina inanmayin.. Kizinizin butun dengesini bozacak!! SAKIN ; o ignelerden tekini bile yaptirmayin!!! Dogrudur, ergenlik TAMAMLANDIKTAN SONRA!!! Ki, bu yas 18-21 yaslar arasidir, buyume durur.. Gerisi, PALAVRADIR... Soya cekim olarak, "Erken ergenlik" olanlarda bile, ergenlik baslamasi ile birlikte, cok hizli bir buyume olur.. Bir de; Harp zamani yoklugu, Multecilik, Fakirlik nedenleri ile, beslenme bozuklugu olan (ama aclik derecesinde olan) kiz cocuklarinda, nesil surebilsin diye tabiat suni olarak "Erken ergenlik" yaratir.. Bu durumda boy da kisa kalir.. Sabit FORUM yazilarim arasinda; "Erken ergenlik" yazimi da okuyun.. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 12 Eyl 2018 Saat 19:42 |
||
![]() |
||
Deniz Kuşu ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 30 May 2017 Durum: Aktif Değil Puanlar: 59 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Deniz Kuşu
|
Değerli hocam müsadenizle bu boy uzaması için bir şey söylemek istiyorum.Annesi 160 cm babası 170 cm olan 3 buçuk yaşında bir erkek çocuk var. 19.8 kg boyu 110 cm.Annesi internet blogeri.Boy uzatan besinleri kullanıyorum çok güzel uzuyor diye yazılar yazıyor.Keçiboynozu pekmezi, yeşil mercimek,yuımurta,kefir,yyoğurt fındık fıstık ... gibi besinler...Boy meselesi genetik değil midir hocam.Sadece beslenmeyle mi alakadır?Sütün faydasız olduğunu falan söylüyorlar.Kanıtlandı tıbben zararlı olduğu diyor bloger hanım.Çinliler uzuyor bunları yiyor basketçi oluyorlar diyor.Ben sizi okuduğum kadarıyla ne kadar iyi beslense de bir yerde genetik önemlidir diye düşünüyorum.Ne dersiniz? (Benim oğlum bunları yemiyor diye Kısa mı kalacak yani.600 ml süt et ve meyve yiyor ama günlük sizin menünüz) Saygılar hürmetler
|
||
" Bulutluysa gökyüzü, bir dua bırak, dolaşsın dünyayı."
|
||
![]() |
||
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118114 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
|
Hepsi palavra… Genetik olarak; bir alt sinir, bir ust sinir belirlenmistir..Ne yaparsaniz yapin, bu sinirlarin altina inemez veya ustune cikamazsiniz.. Sutlu gidalar + Dvitami ile boyu en ust sinira kadar cikarabilirsiniz, daha ustune cikaramazsiniz.. Tek basina sut yeterli olmaz.. Mutlaka D vitamin ile beraber olmalidir. Bu sebeple, Amerika'da butun sutlerde D vitamini takviyesi vardir..VE, nekadar cok sut icilirse, o kadar cok D vitamini ihtiyaci artar. Eski mailleri okuyun.. Cinlilere gelince; 1,300,000,000 Cinliden kac tane uzun boylu cikmis??? Laf!! Sut dusmanligi ile ilgili yazilarimi okuyun.. Bilhassa Ingiltere ve Amerika 'da sirf daha fazla Bebek mamalari satilsin diye bu uydurma bilgilerle milletleri kandirdilar.. Sonra, Bebek mamalarinin da Tereyagi alinmis sutten yapildigi ortaya cikinca, agiz degistirdiler, Turkiye'de de, satilmis Universite Prof. lari ile, Pastorizasyon, ve UHT cok zararlidir propagandasi islendi.. Halbuki, Bebek mamalarida, ayni islemlerin daha fazlasindan gectigi ortaya cikinca dikkat edin artik, dis ulkelerde, Sut dusmanligi yapan pek kalmadi… Ama Turkiye'de, bizim cok bilmisler, Kraldan cok kralci olduklarindan, bu yalanlari devam ettirirler.. Asagidaki yazi da, Turk Bloggerlere bir "Blog" olsun!!! Sadece cocuklar degil, (Laktoz entoleransi olmayan) her yas insanin, sut icmesi gerekir.
Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 12 Eyl 2018 Saat 20:35 |
||
![]() |
||
Deniz Kuşu ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 30 May 2017 Durum: Aktif Değil Puanlar: 59 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Deniz Kuşu
|
Kıymetli hocam Allah ömrünüze ömür sağlığınıza sağlık katsın.Siz varken asla başkasına inanmam.Doktora bile gitmiyorum sizi tanıdığımdan beri.Sadece sizi bekliyorum.Kısmet olursa Mart Nisan gibi gelirseniz oğlumu göstermeye getireceğim.Bu arada kitabınızı da dört gözle bekliyoruz.Sevgiler hürmetler...
|
||
" Bulutluysa gökyüzü, bir dua bırak, dolaşsın dünyayı."
|
||
![]() |
||
efes2630 ![]() Katılımcı Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 07 Şub 2013 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Puanlar: 240 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Kadir Bey, merhaba. Kızım ilk adetini 9.yaşını tamamladığı gün gördü:( Çok üzgünüm ne yapacağımı şaşırdım. Konuyu, neden olduğunu detaylı açıklamadan, bütün kızlarda böyle olur diye anlattım ve kendi haline bıraktım. Karnım ağrıyor dedikçe gizli gizli ağladım henüz daha çok küçük. Sizin dediğiniz gibi ergenliği geciktirici herhangi bir iğne ilaç kullanmadık. Tıbbi olarak yapmam gereken bir şey var mı? Biraz endişeliyim kusura bakmayın.
|
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
|
Bu yaslarda gorulen "adetler" HAKIKI adetler degildir.. Bu donemde, ovulasyon(yumurtlama) yoktur.. Bunlar gayri muntazam olup cok duzensizdirler ve adet esnasinda AGRI OLMAZ.. Hakiki adetleri basladiginda; Muntazamdirlar, ve agrilidirlar. SAKIN Turkiye'de bunun icin doktorlara GITMEYIN... Sizi cira gibi yakarlar.. Ergenlik ile ilgili makaleyi ilk sayfadaki "Yazarlar" kismindan okuyun.. Orada bahsi gecen kiz cocugu; daha 1 AYLIK iken adet gormeye baslamis, 5 yas 7 aylik ikende Sezaryen ile 3 kilo cocuk dogurmus.. Olayi yazan gazeteci (Escomel,E. ) en son 28 yasinda iken tekrar anneyi bulmus, ana ve oglunun saglikli ve normal boyutlarda oldugunu yayinlamistir. Siz bakmayin Turk doktorlarina!! Onlar, beslenme bozukluguna bagli, buyumenin durmasi sonucu, erken adet gormeyi, erken adetin , buyumeyi durdurdugunu zannedecek kadar ahmaktirlar. Esas; hizli buyume, ERGENLIKTE OLUR... SAKIN bir sey yapmayin.. Et ve sut/sutlu gida agirlikli besleyin. O makaleyi de mutlaka okuyun. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 04 Oca 2019 Saat 19:34 |
||
![]() |
||
gizemkurt ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 02 Tem 2022 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Puanlar: 12 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı gizemkurt
|
merhaba, kizinizin ilk adet gormesinden sonraki surec nasil devam etti acaba?
adet devam etti mi? boy uzamasi nasil oldu? tesekkurler
|
||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|