Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Astim
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Astim

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Gamze kacal Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 248
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Gamze kacal Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Astim
    Gönderim Zamanı: 15 Kas 2018 Saat 22:37
Hocam bızim hastaligimiz 4 aylıkken başladı oğlum ilk gribinde daha tıkandı solunum dk 60 olurdu o kış kabus gibi günler geçirdim her tıkandığinda çığlık çığlığa bir ağlaması olurdu acilde bulurduk kendimizi iğneler havalar eve gelirdik bu durum yaklaşık iki kış sürdü ablasida ilk okula başladı o dönem o hasta oldukça oğlumda hasta oldu ve sonuç hep tikanma artık kafayı yemek uzereyken göğüs hastalıkları profesörü olan bir doktor buldum Bursa'dan oğlum gene tikanik haldeyken muayene etti ve hisiltili bebek dedi astım diyemeyiz daha çok küçük üç yasa kadar atlatır dedi ama genede astım ilacı olan onceair toz verdi yanına da birtane alerji şurubu bunu hergun vericen dedi şurubu vermedim ama astım ilacına istemeyerek de olsa basladim çarem kalmamisti çünkü subattan haziran ayına kadar verdim ve bütün kışi hasta geçiren oğlum o kış hiç hasta olmadi Mayıs ayında grip oldu ondada tıkanma olmadı neyse Haziran'da ilacı bıraktık ve çok şükür iki kez daha grip oldu ama tıkanma olmadı artık ilaçta kullanmıyoruz bizim bu tikanmalarimiz neden olmuş olabilir o ilaç bize ne yaptıda oğlum bir daha tikanmadi inanin çok kötü olurdu çocuk inlerdi karnı inip çıkardı nefesini saymaya yetişemezdim ama çok şükür nerdeyse bir senedir öyle olmadı hisiltili bebek böyle geçici bir durum mu insalllah bir daha olmaz
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118101
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Kas 2018 Saat 03:40
Merak edilecek, ciddi bir tikanma olsa idi, dudaklarda morarma olurdu..
Griplerde, bunye (Akcigerler), mikroplar ve ifrazat Akcigerlere inmesin diye bronslarda daralma yapar.. 
Solunum , dakikada 60'dan fazla olmadikca, ilac kullanmanin bir yarari olmaz..
En azindan,  bu yasta Astim olamiyacagina ikna olmusunuzdur. 
Yukarı Dön
Gamze kacal Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 248
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Gamze kacal Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Kas 2018 Saat 08:26
Yok hocam saturasyon hiç düşmedi ama çocuk kafasını kaldıramicak hale gelirdi astım diye çok korkuttular ama siz hep olmadığını sadece tek bir belirtiyle astim olmuyacagini söylerdiniz aslinda bir doktorda nezlesi göğüse inmiş demişti bronsiolit le aynıydı belirtiler ama bununda her gripte olması canımı sıkıyor du bronsiolit te bu kadar sık tekrarlamaz sonuç olarak hocam 3 griptir normal bir şekilde atlatiyor 
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118101
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Kas 2018 Saat 19:07
Siz, benim dediklerime bakin… Benim dediklerimi uygulayin. Turk cocuk doktorlarini pek ciddiye almayin. 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.